Sivut

Kommentit (5554)

Vierailija

Enpä huomannukkaan tuota Alman viestiä. Onpa harmi, ettet päässy verotoimistoon puhelimella.

Pijetään peukkuja, että huomena onnistut het ensiyrittämällä. :) hs

Vierailija

ilta seu suatu valamiiks jo tästäip päivästä

miulol tännää puojila käyntii ohjelmasa. ja lainastossai käväsi viemäsä entisii poikkee ja sain uuvve kiria luvettavaksen. sehhii tää kevvää tuotoksii. vain joteni ouvvo tuntune ainai näi alakuu ja toiseksee melekosem pentä ränttii ni lukemine o työläämpee. vain oun sottailu jonsei ala juon muuttuu selekeemäs ni viem poikkee keske luveni. en kehtoo ihteen ja silimiin väsyttee moisela räntilä jonsei se ou muutenka mielekäs. kävihä mie illasta hakemasa pakkeetinnii. tul parjkymmentä teeveeteellistä kahottavoo. niitä mitee viimokuul lopula netistä tilasi. parj kuvoo jäi viä myöhemäs.

tiälo kansa olt viliponem päivä. parraimillaa tais olla parj pykälee lämpimäm puolela ja nyt päjöttää nollasa. satanuhi seu vähä välii. millo räntee ja tuano syrjäsilimälä huomasi notta. jopa lentel ouvvom pikkisii lintuja muutama vain ko tarkemi kahoi ni luntaha se sato harvakseltaa vaim meleko isoila hiutaleila. suaphaa nähhä minkäppääl laista kelii se puuhovaa huomeneks.

vain nyten tuas tää enempee tällen iltoo

peittiit mie teilen nakkooj ja toivottelen

levollissii unii

T.suapisti

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Iltapäivää!

Suapistin tienoolla oli eilen aika viliposta. Meillon kans. Nyt on  + 2 astetta ja huomiseks on luvattu viileempää.

Tännään on ollu vähä virkiämpi olo. Vähä laittelin jo talavivaatteita kesätelolle. Mielesä alakaa pyöriä kaikki maholliset pihahommat miton eesä. Kirjotin niistä tehtävälistan, niin sitte on kiva vettää viivalla yli ku homma on hoijettu. Onko teillä palijo keväthommia tiejosa?
Tein nakkikasviskeittua. Kohta lähetään kauppaan. Ensin kerrään vähä voimia. 

Mukavaa päivänjatkua kaikille! :) Hannasohvi

Vierailija

Kun olj niin paljon pyhiä vietettävinä, nii oon eilen ja tännää ommellu ja nauttinu suuresti kun sain pari rästikorjausta tehtyvä ja sitten tein essuja sekä itelle että yhelle ystävälle. Kankaat on ollu valamiina jo jonnii aikoo oottamassa.
Huomenna jatkan, ois tunikoita meininki ommella, on kaavat ja kankaat niitäkii varten.
Luova tekeminen on mulle parasta rohtoo:)
Nyt on käsien nivelet olleet vähän parempana, kärsii tehhä kästöitä:)
Alma toivottavasti sait tännää puhelun läpi, jotta et jonnoon jiäny.
Ennen joskus olj hyvä kun puhelimmeen vastas virastoissa immeiset eikä automaatit, asioihen hoito olj yksinkertasempoo.
Hannasohvin voimat pallautuu vähitellen, oot kyllä ihan työmyyrä:)
Ihan jokkaista teitä aattelen, ootellaan kevvään lämpiämistä, valosat illat on ihanat, jos ei satu satamaan ja pilivistymmään.

Voikee oikein hyvin :)

T. Pyryharakka

Iltaa. Mie koht unoha kirjakiele,,,

Tuli eilen tekstari kännykkään jossa ilmoitettiin että minulle on saapunut paketti joka vaatii allekirjoitukseni. Oli netti osote http,,,punaisella alleviivattu ja lisäksi ilmoitettiin hylly 3. Minä en saa auki näitä http koska kännykkäni ei ole äly. Pojalle kerroin joka kauhistui ja kiljaisi puhelimeen ettet sä kai vaan avannut sitä. Hän just luki jotta avaamalla pääsee lähettäjä puhelimeeni ja mikäli on pankkitiedot siinä niin ne menee lähettäjän tietoon ja sitä mukaa pääset rahoistasi.
Nyt tastä lähtien en avaa edes sp:n mainosviestejä enkä ylipäätään mitään vieraita viestejä. Ties mitä niillä on. Onneksi ei ollut pankkia kännyssä eikä ole edes pankkitunnuksia koneella. Just tämmöistä olen pelännyt. Jos olisin saanut auki olisin takuulla avannut.
Kaikki tutut maksut menee suorana ja jotkut tilausjutut maksan vanhanaikaisesti kirjekuorella . Hyvin on toiminut eikä kukaan ole himoinnut pankkitietojani.
Ihmetytti ielenkäyttö kun posti lähettää lähetyksiä eikä paketteja. Ei myöskään ole ilmoituksessa , siis postin mitään nettiosoitteita.

juuli

Vierailija

saunapuhasta iltoo

tännää miulol tuas se mutristelupäivä. ja tarpee olhi. yölä heräsi puolj yhe aikaa ja vasen takane ol melekosila tuskila ahterista nilikkaa asti. puolise tuntii mie pyöri ja ehi sopivoo asentoo kunneka oli nukahtana pariks tuntii sillä kertoo piäsin unee helepomi. ja sittä jo puolj 5 heräsi ja nousi jalakeilen. nytei ou tuskii enempee ahterisa ko koivessakkaa.

siätietoja sev verta notta. uamusilol mua valakeena ko ol illala ja yöaikaa satanna lunta. päivälä ol lämmintä mittarim mukkaa parraillaa 5 pykälee nytei ou ennee ko 1. ja siäennusteihem mukkaa yöks männöö pakkasele jopa 4 pykälee.

melekone suakkuna sattunna vakkoiliilen. ol vua tuurii nottol kunnom puheli eikä näitä nykyaikasii älyrihvelijä. miultai kyselööt pankkiloisa ja kaupoisa notta. jokoo siulo tää meijjä sovellus ko siitoisi sitä tätä ja vielä tuotai etuu. minoon kaivana aina luuri taskusta ja sanona nottei miula vielä ou ni etkö kehtois laittoo miulen simmosta. eijjou ykskää kyselii tarjoutunna laittamaa. kahtoneet vua miu luurii ko "halapoo makkaroo" ja sanoneet ei tuaha sitä sua.

tuasa iltamasa soitti se miu elämänj naine. sano viikol loppuna tulevasa käymää. jäi kysymätä tullooko ukkoinee vai keskenää. noo sen näkköö sitte. pittää viä lopula viikkoo kävästä puojila lisee sapuskoo ostamasa.

vain nyten tuas tää enempee hutvata omijan

peittiit mie teilen nakkooj ja lähen tästä jo viäntäätymää lappeellee

kahelkee kauniita unii

T.suapisti

Illatulloo. Semmosta puolharmaata olt koko päivä. Mut tuuletella o kärsint hyvinnii. Lähteep talve käryt kuusikkoo. Ko ei miu ainakaa kärsi avvailla ikkunoit ko ulkon häärii kolmekymment raati pakkaset.

Ol tosjaa oikee hyvä tuuri, niiko totes suapistikii ko ei olt nykymeno mukkaine känny. Pois ois karant miu rahat, ne vähäset mut miul tarpee. Tää jälkee ei minnuu saa kukkaa ympärpuhuttuu jot näihi älykännyi ja muihi iteksee toimivii vekottimmii koskisi. Mut iha vajjaa ei tekniikast oo miukaa luukku. O viel automaattipyykkär, kahvikeiti, mikro, pölyimur, mitätö vars-imur  mut o kummikii. Kavikeitikii sammuttaa ite itsens. Nii ja pakasti-jääkaappi.  Nää ei kysele eikä lähettele miul pakettiloi.

Mut näähä o kaikil miullkii niiko o varmast pankkitunnuksetkii. Miul o semmone maksukanava ko sen kautta voip maksaa jos tillaa vaik vatteehii het siin ko tillaa. Se o pelant eikä se systteemi pitäjät saa selvil miu pankkitietoi eikä se kauppakaa saa mist mie tillaan.

No nyt män taas melkei kehumise puolel. Vaa mie e pankkitietojain laita ikunaa ennää millekää ulkopuolisel tahol. Senverra kolaht päänuppii.

sesiitsitte

juuli

Vierailija

Payballin kauttako maksat nettiostokset? Hyvin monet käyttää sitä.
Saa olla tarkkana rahojensa kanssa, netissäkin on kaikenmaaliman huijareita.

-Ohikulkija

Vierailija

ehtoota

miekii tilasi justi netistä tavaroo. tahi pareminni miu kaver sen tillaukse tek ko miullei tua lontoom murre taivu huonostikkaa. ja oha miu turvallisemp maksoo kaverile ko mitä ulukomaile.  luultavasti tulloo kiinasta asti miu sihi vanahaa "rojekti" kypärää vissiiri. tiijjä sittä tarviinko mie sitä millonaa vain tulpaha tilattuu ko niitä viä sattu suamaa. suattaa männä tovi jos toinenni kunneka seum miula. luultavimmi kuukaus parj ainahi. sehhii kapine o valamistettu italijassa vain sieltei löyvvy osii ennee. suomalaisesta puojista mie kyseli sitä jo marraskuula vain vielläi en ou vastausta suana.

tännää miulol tuas puojila käyntii ohjelmasa. samate lainastosa tul käytyy. yhe kiria veim poikkee ja kaks sain sijaa. ompaha ainai hetkeks aikoo lukemista

vain nyty mie sittä tuas net

peittiit teilen nakkooj ja lähen tästä lukemise iäree unta uottelemaa

öitä

T.suapisti

alma

Meillä aevan mahottoman hyvät hankikelit.Potkurilla kävin eilen kahtelemassa nuita maesemia vähän eri vinkkelikulumasta.Ei upottanu missään,vielä aenaki tänään pystyy lenkillä käömään peltoja pitkin.

Suapistillä ollu sama taoti kun minullakin  viime yönä.Heräsin niin pakotti vähäsen joka kohtaa.Taesi se eilinen lenkki taas muistuttaa.Tänä aamuna sitten niin jäökkä olo.

Mutta aorinko paestaa ,että en valita.Viikonloppuhan se taas tulossa.Ei mittää uutta oo tievossa.Isäntä aekoo kaataa pihasta yhen koevun,pitänee lähtiä neuvomaan.Mitenkähän tuossaki käönee.

Pääsin sinne verovirkaelijan puhheelle kun ke.aamuna soetin heti kun linijan aokasivat.Ei ollu yhtään puhelua jonossa.Se asia tuli hoijettua.Että ei kannata luovuttaa.

Vierailija

Iltapäivää tuulisesta pohjosesta, lumipyryn keskeltä.

Nyt tarttisin Pyryharakan ompeluintua, ku pitäs yhet verhot ommella. Siirrän huomiseen.

Onpa hyvä, että sullon Juuli peruspuhelin, nii et vahingosa näpäyttäny hyväksyntää ties mille.

Varovaine saa nykyään olla. Ja mehän ollaan. 

Kyllä  mua nauratti tuo Suapistin kertoma: "miullei tua lontoom murre taivu huonostikkaa." :)

Onpa mukava, että Alman seuvulla on vielä kantava hanki. Meilläki on paikka paikoin. Mies kävi eilen hiihtämäsäki ja oli kuulemma lentokeli.
Mutta nytpä alan imuroimaan, niin saa sitte taas viihtyä siistisä kojisa.

Oikein ihanaa viikonloppua kaikille! :) Hannasohvi

Myöhäiltapäivää. Tuommoset o miu vanhat lasit joita mie nyt pijän ko män uusii haku mutkalliseks.  Eipä hujautetakkaa vappaakortil  laitostaksil viereisee pitäjää mihi optikko muutti. Se ei kelalaitos korvaakkaa  vappaakortil mittää silmälassii ostosmatkoi. Se män sosku puolel. Mie saan ne ilmasmatkat kyl ko mie täytä rajat jokka on 1.400 alle eläke ja pankkisäästö alle 10.000 €. Mut siit tulloo kaavakkeitte täyttöö jote voip olla jot joulu alla olis ehkä maholliist saata. Vaa nytte kaikk tietää mite oon köyhä mummo mie.

Näitte vanhoi katkes sanka ja mie pikaliimal sitä yriti liimailla. Vaa tursus melkei koko liimaputki linssi pääl joho se tietys juuttu ko p...Junttila tuva seinää. Mie miettimää mil lähtee ko ei kynsharjakaa tepsint. Väläht jot apteekist saap varmaa kynslakapoistoainetta elikkä asetoonii jospa sil lähtis.  Ja nii se läks ko läkskii se liimapentele ja sutjakkaast läkskii. Näil lasiloil mie nyt siite toivo mukkaa nään jouluu astikka.  

Sanka mie sain ihoteipil ko onnee kertaa kietasi ympäril  pysymää ja sen mie molempii ko  ko laitoin tussasi punaseks. Männee täyest ko väärä raha.    Viel laito ketju roikkumaa toisee sankaa koristeeks.

nii et etteepäi sano mummo,,,

juuli

Vierailija

Oliskohan tuossa paikkakuntakohtasia eroja? Ihmisen perusoikeus on saada silmälasit jotenka sossun tädin vastaanotolle vaan, siellä neuvovat ja täyttävät tarvittavat lomakkeet ja asiakas saa maksusopimuksen optikkoliikkeeseen ja silmälääkärin kuluista tulee korvausta.
Näin täällä länsireunalla menetellään.

nimim.lukija

Vierailija kirjoitti:
Oliskohan tuossa paikkakuntakohtasia eroja? Ihmisen perusoikeus on saada silmälasit jotenka sossun tädin vastaanotolle vaan, siellä neuvovat ja täyttävät tarvittavat lomakkeet ja asiakas saa maksusopimuksen optikkoliikkeeseen ja silmälääkärin kuluista tulee korvausta.
Näin täällä länsireunalla menetellään.

nimim.lukija

Nyt oli kyse matkasta ja sossun tädin luo on 50 km.  Laseja se ei miulle kustanna.Matka on eri asia kun en muuten pääse jalkani takia.

juuli

Vierailija

Hiljasta on, kovin hiljasta Murteelassa. Onkos kaikki ruvenneet pitämään viikonloput vappaata?
No leikillähän minä kyselen, eikä mulla oo mittään varsinaista asijoo, tulin vuan morjestammaan:)

Tiälläpäin on satanu lunta ja räntee, on ollu ns.koiranilima. Onneks on huushollissa auto, käytiin isommassa kaupassa ja ostettiin enemmän kerralla, nii ei tarvihe yhtenään kauppoihin kulukee.

Toivotaan jotta Juulin silimälasiasia hoituu mahollisimman sutjakkaasti ja kohtuullisessa ajassa.

Perunarieska on uunissa, lähen kahtomaan jotta ei kärähä huomoomatta.

Iloista viikonlopun kulua kaikille :)

T. Pyryharakka

Hai. Jos taas laittais Cara-hauku pisama kuvvaa ko kasvant o iha silmis. Hakkui kasvamine o vähä er luokkaa o ihmise lapsii. Vaa ellää sitte lyhempää. Se o monel omistajal kova paikka ko hauku elo loppuu. No siihe o Caral viel monnii vuosii. Saap ko silmä välttää jahata kissoi sen minkä ehtii. Tämmöse tava o nyt ottant. Se ko saa kissa ahtaasee paikkaa nii siin o suur vaara jot kissa reppii hauku silmät. Miniä sannoo Carrraa jot iha honkkel o viell. Mut joitakii käskyi jo ossaa niiko nimens tuntee ja -luokse- sanan tietää ynnä -maaha- sanan jota kuulema nouattaa ihan loikkaamal jot luut koliseep. . Ko tietää et namipala oottaa ko tekkee mitä käsketää ja mitä ymmärtääp. Hää käy parraillaa koirakouluu ko ei minnii oo mikkää koirakasvattaja ennestää.

Carahaukku-vani

juuli

Vierailija

Mie alotan tuolt vähä kauvvempaa, Hannasohvil on mieles jalottelemaa lähtö jollakii isommal ajopelil, koha joutaa tekemisiltää leppäämää. Mie oon tähä mei pienee "bussii" oikei tyytyväine, myö kahestaa ja kissa  mahutaa nukkumaa siin ,  ja se on iha tavallise auton rekisteris kooltaa ja mahtuu parkkiruutuu. Keittiöö ei  laitettu, ko se viep tillaa, ja myö ei laiteta siel sisäl millokaa ruokaa, mie hermostuisin, ahtaat paikat ois. Miu mies itse tek petit ne asennettaa ko lähetää reissuu.  Mie aattelen, et jos hannasohvi vuokraa  asuntovaunun, ni sie sen  varmast putsaat ja peset enneko mänet sisäl.  Mie muute putsaan laivaskii kapinetin omil puhistusaineil,  ja jos mään hotellii, ni huoneen mie putsaan ehottomast  lattiast ja kylpyhuoneest alkai, välineet miul on ain mukan. Mie en ikkää luota niihi laivoi ja hotellei pikasiivouksii.

Almal on olt hauskaa potkurkelit ja hankikannot, iha muistuu lapsuus mielee mite  ol suurta riemuu. Mitehä ison koivun työ kaajoitta, siin on hommaa karsii ja pilkkoo.

Pyryharakka laita sie miullekkii innostusta ompelemmaa ryhytymisest.  Mie oon näht mite käteväst  "vanhast tehhää uutta", miul on pitämättömmii vaatteita, en raatsi heittää mittää pois, niihe pitäs lisätä vähä jujjuu, jot oisiit virkeemmä näkösii ja hmmm  vähä lissää vevveyttä.  Sie oot oikei mestar ompeluksii tekemisis. Ja neunomisetkii onnistuut tält mei porukalt.

Suapisti ja työ toiset ossaatta tilata netistä, mie en oo muuta ko matkalippui  ja matkoi ostant netin kautta, hyvi se  on onnistunt.

Mie äitvainaa kans käin ussei  häne kanssaa häne asjoil  miu autol, ko pit vaik mite kauvvas männä, ei hää ois pyörätuolin kans pärjänt yksinää. Mie otin vappaata töistä, tai sovittii kesäloma ajaks häne toimintojjaa, ei hää muute ois niil taksilapuillaa pärjänt, ko ei saant männä yhtee suuntaa ko 2 kilometrii ja toisee suuntaa 15 kilometrii siihe aikaa.

Rinna on nyt olt täält vähä aikaa muuvval, oliks nyt siu kohal nii, et saat olla iha oloneuvvokseen, mie siul kerra laitoin terveisii sellasel nimikkeel. Mite siel siu suunnal sää on käynt kevvää suuntaa?

Miul on nyt nii alakulosta, ko miu miehel ol eile erikoislääkäris käynt, eikä tutkimuksist tult mittää hyvvää kerrottavvaa, tää minnuu nyt nii painaa. Ja sit tähä sammaa aikaa kissa satutti selkääse, mutt saatii heti lääkärii vietyy, ja nyt on leppäämäs, ko saap kipulääkettä. Ja mite miulkii muutama päivä sit tul selkää ja lonkkaa sellane kipu, et oon kulkent iha köyrys.  Nyt on taas remppahommat pahast  keske, pitäs päästä rivakast töihe käsiks.

Vielkää ei un oo tulollaa, ko nii mietityttää, no mihis täs ois kiire. Mite käikii nii, et  mie miu murheita täs illal rupesin tuumimaa.

Mie toivotan hyvvää pyhäpäivää.

T. Veera

alma

Voe tuota Veeraa kun on taas tullu huolia lissää.Tämmöstähän tämä elämänpoloku on .Samat huolet tuntuu olevan sinullakin.Eikun mennälenkastaan etiä päen.

Me kuitenni käötiin pieni hiihtolenkki tekemässä aamulla heti kaheksan jäläkeen.Kyllä oli hyvä hangella hiihellä .Ja metänelukat oli ollu yöllä reissun pällä.lves oli kulukenu poikasen kanssa  ja jäniksiä oli ollu liikellä varmaan koko perhe.Jäläkiä oli palijo.

Eilen vein ensikertaa lakana pyykin ulos kuivumaan ja aamulla kun alako kovasti tuulemaan hain ne sisälle,miltein olivat kuivia.Kevät siitä tullee.

Laeton tuossa aamusella hirvenlihaa uuniin,illalla saahaan sitten  paestia syyvä.Ja varmaan monena muuna päevänä,sitäkun  taas oli liian iso kimpale.Mielessä oli jotta jos jottae leipos ,vaan taesi tulla taas lorvikatari .Pittää siirtää  leivonta päevää.Pyryharakka on sitten perunarieskaa leiponu.On se makia leipää.Harvon vaan tullee tehtyä. Suapistillä taetaa olla elämäsä naenen kylässä ,kun ei oo joutanu konneen ääreen.Suapistillä on niin haoskoja nuo jutut että huvittaa.Lonttoon kieli ja  moni muu asia .Hannasofia aekoo uuvet verhot ommella.Minulla tuo ompelu homma  ei ennää huvita ollenkaan.Nuorempana jottae ompelin ,nyt on jääny ompelut muille.

Pitänee sitten alakaa miettimään ajankulua tällekin päevää.Oesi komia ilima käyvä pyörälenkillä ,vaan tuulee niin  mahottomasti.Yksipäevä kävin kokoeilemassa muistaako polovet miten pyörää poletaan, hyvin tuo tekonivelkin sen osasi.Sitä pittää vielä reenata, tuota leikattua polovia.

Vierailija

Aurinkoista sunnuntaita kaikille!

Juuliha on taitava ku on korjannu lasinsa ja laittanu kaunista koristustaki niihin - hyvältä näyttää! 
Pyryharakka on teheny toisenlaisia käjentaitoja - perunarieskan muovosa. 

Ja Cara on kiinnostunu kissoista. Kissat ei taija olla yhtä innoissaan Carasta, vaikka hää heille jännitystä tuoki elämään. 

Kiitos Veera, ku kerroit teijän "asuntoautosta". Onko se niinku pakettiautosta tehty? Mieheni  miettii, josko ostettas pakettiauto ja hää siihen tekis nukkumapaikat ja varmaan vaan mikroruuilla sitte elettäs ja veden- ja kahavinkeittimellä juomat tehtäis. 

Ja hyvin Veera arvasit. :) Oon ahkera siivuaan noita loma-asuntojaki, niinku sinäki. Meillon kerran ollu asuntovaunu vuokralla ja olihan siinä imurointia, pesemistä ja patjojen hakkaamista ennen käyttöönottua, ja tietenkin siivosin hyvin sen käytön jäläkeenki. Sama homma mullon hotellienki kans, että siivoilen sielläki  ainaki vessan ennen käyttöönottua ja monesti muitakin pintoja pyyhin, pöyän aina ensin, jos huoneesa syyään. Siksi se oiski oma vaunu tai asuntoauto hyvä, ettei tarvis muitten sotkua siivoilla.  Tuurin hotelli on kyllä tosi siisti ollu aina, ku sielä ollaan yövytty.

Sain vissiin Pyryharakalta ompeluintolähetyksen linnuntietä ajatuksen voimalla, ku tännään innostuin ne verhot vihdoin ompelemmaan. Kiitos. :)

Me on kans Suapistin lailla tilattu joskus ulukomailta tuottehia. Ebaysta enimmäkseen tilattu ja paypalilla maksettu.

Mutta onpa se ikävä, että Veeralla on koko perheellä niitä terveyshaasteita. Toivottavasti saisitta pian parantua kaikki kolome. Isot  parantavat voimahalit lähetän teille! 

Minä saatan vähä vähemmän kirjotella nyt kevväällä ku alakaa nuo pihahommat ja meen täsä kuusa parina päivänä auttamaan muuttohommisa ja muuttosiivouksa. 

Toivottavasti Rinnaki ehtii tänne kirjottaan ja mitenhän lie Samettiruusu jakselee. Aina käy mielesä, kuinka hää jaksaa. Toivotaan, että on kaikki hyvin.

Voimia ja toivua kaikesta hyvästä kaikille! :) Hannasohvi

Vierailija

En ole koskaan ennen kuullut että jotkut siivoavat itse hotellihuoneen ja hytin. Olen todella paljon elämäni aikana matkustanut ulkomalla ja risteilyillä, mutta koskaan en ole huonetta ja hyttiä itse siivonnut, terveenä olen silti matkoilla säilynyt ei edes vatsatautia.

satunnainen lueskelija

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat