Sivut

Kommentit (68)

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Kävin sisätauti-urheilulääkärin asiantuntija vastaanotolla.
sain hirveisiin kipuihin ensin kortisonipiikin, vielä kaksi kertaa tällä viikolla, mitkään lääkkeet ei auta. Lääkäri selitti, kolmen hermon kulkusuunnat ja mistä hermokivut tulee.
Samalla oli viime vuoden röntgentutkimukset esillä ja niissä vahva kuluma 5-6 nikaman välissä, siitä tuli myös tähän samaan syssyyn niskan kivut, niin että piti eilen tukea leuasta niskaa.

Keskiviikkona otan tarkemmin selville mitä milulla oikein on kun niin särkee. Epikriisissä on kirjoitettuna.
Voi tätä 70-ikäistä, mitä kaikkea alkaa tulla.

Lisäksi lihasjännitystä helpottamaan voiteita, niitä yleisiä voltareenia, mobilaattia tai diklofenakkia.
Mutta minä en kestäisi tällaisten kipujen kanssa. Toinen puoli hartiaa ja kättä ei toimi kuin vaivoin.
Miten te toiset jaksatte pitkää hermokivun kanssa ja kulumakivun kanssa?

Kortisini ei paranna vaan ottaa pois säryntuntoaistin toiminnan ja pahimmassa tapauksessa uskoo että on terve vaikka ei ole parantunut.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Kokemuksia on. Ensin alkoi olla liikekipua ja sain pari kortisonipiikkiä ja sitten kerran vain tuntui vihlaisu ja sen jälkeen ei käsi noussut vaakatasosta ylemmäksi. Pukeminen oli oikea taitolaji. Ultrakuvassa näkyi että kiertäjäkalvosinjänne oli revennyt. Leikkauksella korjattiin, ommeltiin ja kiinnitettiin titaaniniiteillä luuhun. Nyt on ollut terve muutaman vuoden, liikkuu joka suuntaan, joskus tuntuu pientä jomotusta, mutta sekin määrätyissä asennoissa.

Kortisoni ei paranna vaan poistaa signaalin kivusta. On tapauksia että kortisonia saaneet uskovat olevansa terveitä ja kun kehon varoitussignaalit eivät toimi, niin ylirasitetaan tirtämättää kunnes vammasta tulee pahempi....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Ei kortisonia mihinkään. Se syö luuta ja hetken päästä luu on pesusienen näköistä.

Googlatkaa jäätynyt olkapää (frozen shoulder) ja ohjeiden mukaan jumppaa. Sormien kävelyttäminen seinää pitkin ja kuminauhalla vetoja niin kohta taas liikkuu.
Jos on jänne revennyt niin sitten ei auta.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Ei kortisonia mihinkään. Se syö luuta ja hetken päästä luu on pesusienen näköistä.

Googlatkaa jäätynyt olkapää (frozen shoulder) ja ohjeiden mukaan jumppaa. Sormien kävelyttäminen seinää pitkin ja kuminauhalla vetoja niin kohta taas liikkuu.
Jos on jänne revennyt niin sitten ei auta.

Hyvä! Tuon ohjeen mukaan kuluneet olkapääni sallivat minun nukkua ELLEN nostele liian raskaita päivän aikana. Lievä särky toki tuntuu jopa kipuna käsivarsien tietyissä asennoissa.

Se nauha ei saa olla liian jäykkä joten sitä ei kannate korvata lihaksia vahvistavilla.

Microssa lämmitän vehnänjyvä pussin joska ostin jo kauan sitten ja iltaisin ennen sänkyyn menemistäni lämmitän sillä olkapääni rennommaksi ja tiedän sen aiheuttavan riippuvaisuutta sillä joskus unohdan sen niin pyörityttää sängyssä kunnes on suoritettava rutiinit päästäkseen uneen...

Niin kävi minullekin, eli olkapää keksi kipeytyä aina vaan, niimpä päätin, että nyt riittää, ja otin asiasta selvää ja tulin siihen tulokseen, että liike on paras lääke, niimpä aloin aktiivisesti pyörittelemään, venyttelemään, alkoi siitä kipu pikkuhiljaa hellittää ka liikerata laajeta. Eli jokapäiväinen liikkeiden harjoitus on tarpeen. Saan jo kyynärpäästä käsivarren työnnettyä pään taakse hieromaan yläselkää:) sietää jo kyljellään nukkumisen, vaikka puutuukin, mutta ei kipeydy.

Vierailija

 Ei missään tapauksessa omatoimista, aktiivista liikuntaa olkapäälle kun kipu on akuutissa vaiheessa. Kun kipu alkaa niin ensin käsi liikkumattomaan tilaan kantositeeseen viikoksi tai kahdeksi. Kun leposärky hellittää fysoterapiaan, jossa saa ohjauksen oikeisiin liikeratoihin. Lähetteen fysoterapiaan saa lääkäriltä, jos häneltä on diagnoosi jäätyneestä olkapäästä. Akuutin vaiheen jälkeen kävin fysoterapiassa kerran viikossa noin 3 kk ja sitten tein liikkeitä kotona. Kaiken kaikkiaan kesti noin vuoden verran ennen kuin olkapää tuli kuntoon.

Vierailija

Minä sain ohjeen käyttää lämpöhoitoa ja sen jälkeistä rauhallista sormien, käsivarren liikuntaa rennosti roikkuvana SIINÄ vaiheessa kun kipua ilmenee tulee lopettaa ja jatkaa lämpöhoidolla esimerkiksi takan ääressä.

Hoito ohjeisiin ilmeisesti vaikuttaa yksilöllisyys, konttorilaisille erillaiset kuin vaikkapa metsuri "jätkälle."

Tia.A, 68

Hyvämieli kirjoitti:
Hei, tämä voi olla monen mielestä utopiaa, mutta kärsin pitkään olkapää kivuista ja koska olen aina kantanut olkalaukkua vasemmalla olkapäällä, niin arvelin vaivan liittyvän jotenkin siihen. Minulla on myös kauppakassina iso olkalaukku ja sitähän ei sietänyt enää kantaa olalla ollenkaan.
Yritin keksiä omatoimisesti parannusta vaivaani ja ostin sellaisen idealiside putkilon jonka vedin olkavarteen niin ylös kuin oli mahdollista. Pidin sitä yötäpäivää viikon verran ja ihmeekseni olka alkoi parantua. Nyt ei kipua ole ainakaan tällähetkellä, eli arvelin, että minulla oli varmaan jonkinlainen rasituksesta syntynyt tulehdus.
Nimen omaan itselläni rasitukseta  olevat kivut ja tulehdukset.Joita sitten hoidetiin lääkitys ymm. kesästä 2009- Helmikuu 2010.Olin raato 6kk. kivut halitsivat 24h/ 7päivää.  2 eri lääkeiden otto ja ristiin. läkeiden väli 4h. Vaikutivat 3h. Itkin aina 1h. Edesmennyt siskon poikani kysyi,minut nähdessä ulkona: täti mikä sinua vaivaa,olet niin laihtunut ja kurjan näköinen? Muut ei huhuina kiersi olen alkanut juomaan ja juopoonhan ei kontakti! kysymättä soittamatta minulle kuin voin.Sanoin Karille en muista nimet läkeen.mutta soitan sinulle illalla jos sopii? Sioitin ja hän oli: kuka lääkäri tollaset lääkeet määränyt? Lopetat heti,jos syöt niitä kuolet.Hän oli iso mies ja hänen kipuihin samaa lääke.mutta sanoi lääke ei muita ja kehomme jo erinlainen. Olin käytänössäkö kuivunut 48kg/ 165 cm.Lopetin siitä siunamalta läkeet.Hänen sanat täti rakas,oli kiltti lopeta lääkeiden syöminen muuten kuolet!Olin itse tiedostomatta lopetanut syömisen.joten nesteet kahvi tee ,vesi tuli ripulina ales.Tai jos jotain suuhuni laitoin,muu kuin ruoka.6kk . Kaikki tuli ripulina pois.Varmasti laihtuminen näky naamassa ,kalpeutena ymm.Mutta kun päivälehdetkin luki yksin asuvat naiset juo.Ulkonäköäni ei voitu ajatella olen todella kipeä.Vaan laitetaan huhuna liikelle perätömä asioita.Tapani kun ei ollut toitotaa yksityiselämääni silloin tai nyt kenenlekään. Miesystäväni asui silloin Espoo.Hänen työ siellä myös. Joka ilta tuli kuitenkin 6kk luokseni. Julkisilla lähti aamu 6 Töihin Espoo. Opetti minut takas syömään,nosti jaloille takaisin.Olisinko edesmeneen  siskon pojan Karin sanoja elossa tai miesystävän jaksamista 6kk minua sairaana? Tuskinpa. Meillä naisilla se huono vika,lähdemme liian myhään lääkäriin kun kipuja. Minullakin pahat kulumat ,ymm.Touhusin tein jne.Menkää lääkriin heti,tulehdukset eivät leviä koko keho,Kuten minulla yläkroppa levisi. Kantamista helpotaa ikään katsomatta: reppu selässä!kiitos luitte,en tiedä oliko mitään varteen otetavaa,itse en näe kirjotusvirheet luki-häiriöisenä anteekisi ne.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat