Sivut

Kommentit (5681)

Hei. Kolleeta etellee tuuppaa. Minnekähä katos kesätulemine. Täs o vapu juhlinna jäkipuintii. Vappuhuiskat saa kyytii. Meil mukulan ol joka vappu tuommone huiska. Ja ilmapalloi ynnä simmaa tietyst. Ei oo ennää.

ei jäätytä ei

juuli

Vierailija

Vappu män ihan mukavasti. Ulukoiluva on harrastettu, lämpimät vuatteet sai olla kylymässä tuulessa.
Ensimmäiset Leskenlehet näin ojan pientareella, ihanat keltaset kevvään tuojat.

Minua niin ilahuttaa, kun tänne voip kertoo jos joku mietityttää niin sitten se asija on niinkun jaettu pienemmiks osiks ja kun tiällä joku muu huokasee kaverina niin johan se oma olokii kirkastuu:)

Juulin kuvassa vappuhuiskat, ne on oikein iloset:)

Huomenna uus viikko alakaa.. sitä ootellessa hyvvee illan jatkoo kaikille:)

T. Pyryharakka

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Lapseen myö säästettii vappuviuhkat ain seuraavaa vuotee, ne käärittii sanomalehtee, ettei haalistunneet. Juuli kuvas kissat  telmiit viuhkoi paris, kyl heiltä peuhaamine onnistuu.

Mie kysyn täs ko ollaa kessää päi mänös, et onks teil kaikil ja ensimmäine rokote annettu?

Mite miult on jäänt Hannasohvin koronasairaus huomaamatta. Mite rankka se ol teil?  Käy vaa jäsenkorjaajal, muute se olkapää etsii erilaista asentoo, ettei kipu ois niin kova, se ei oo hyvä, niinko polvikii vääntyy  kippui takia eri asentoo.

Alma on hyvä laulaja ja saant liikkuu ryhmän kanssa esiintymäs. Kuka sen paremp on kertomaa luonnost ja luonnon tapahtumist ko oma lähheine, siin onkii muistettava asjat oikeittain,  ko 5 vuotias on ahkera kysymää.

Jos Rinna sais lämpöset kelit ja lumsatteest viho viimein pääsis. Oliskos Rinnalla uusia arvuutuksia?

Suapistil taitaa olla kyllästymine lummee jo pitempää, viel taitaa lum ottaa loppukirrii, selätä se lumentulo, jos jotekii voit.  Mie en ollenkaa välitä lumest, meilkii on räntää satant ja millo mitäkii, pois on sulant onneks.

Nyt on tuttavapiiiris kaks ihmistä kaatuu horjahtanneet ja toisel on jo toista kertaa nilkan leikkaus, saap istuu pyörätuolis puol vuotta enneko paranoo. Toine kaatu naamallee, iha pöyvväst noustessaa, ja löi otsaase ja koko nenän vaurioitti pahast. Kyl meijjän pittää yrittää varroo joka paikas, iha omas koiskii on vaaroi. Nii pahast voip käyvvä.

Pyryharakka on tehnt ilosii havaintoja luonnossa, minnuukii nii ilahuttaat kevvään ensimmäiset kukkijat, mite  ne malttaatkii aikasee ruveta kukkimaa.  Hyvä ko käit tarpeelliset tutkimukset, epävarmuus on nii ikävä ja painostava asja.Onha se luonnollista mite mieltä painaa toisinaa joku asja ja kyl se tääl helpottuu, ko kakistaa vaa ajatuksistaa.

Unnii mie en muista oikei nähneeni, mut tänä aamun jäi jääpalat mielee, sellane jäämurska juomii jäähyttämmissee. Muuta en muista.

Miul on ikkunat joka puolelt ja joka ikine ikkuna saaneet uuvven loisteen. Ko pääsin pesus alkuu en malttant lopettaa. 

Miul on kauvva olt mieles, mite mie saisin sälekaihtimet puhistettuu, ne on nii pölyset, oikei tarttunt pöly kiinni. Kaihtimet on joka ikkunas ja en oo tähä pävää ast keksint mite rikkomatta niitä saan puhistettuu, ko tahtoot miu käsittelys vahingoittuu. Oiskoha tähä asjaa helpotusta?

Mie toivotan terveyttä kaikil, älkääkä rasittako itsiänne liikaa pihatöis, kyl ne pihat saap viel siistiks.  Mie kyl viihyn ulkoon puuhaamas.

Hyvvää vointii kaikil

T. Veera

Vierailija

Heipsan

Ootpa Alma hyväsä kunnosa kun jaksat noin pitkästi pyöräillä. Pyöräily on hyvä laji. Moni jättää sen vanahempana pois, ku pelkää kaatuvansa, jos on huimauksesta kärsivä henkilö kysseesä. Potkukelekka pyörillä ois sellaselle ihimiselle vähä turvallisempi.

Kiitos Juulille vappuviuhkoista. Tuli itelläki muistot mieleen. :)

Pyryharakan kans oon sammaa mieltä, sillä jaetut ilot kaksikertastuu ja jaetut huoletki pienenee puoleen, joskus enemmänki.

Oon minä muistaakseni siitä koronasta tänne kertonu. Soli sillon helemikuun alakupuolella, ku varmaanki saatiin se kaupasa isolta mieheltä, joka iliman maskia aivasti nii kovasti, että ihan kumarsi samalla.

Kuumetta ei tullu kummallekaan, mutta oli kuumeinen olo ja kovat vilunvärreet  monta päivää. Oltiin ihimeissään, ku ei mittari näyttäny kuumetta olevan. Kurkkukipua, kovvaa väsymystä, lihaskipua ja nuhhaa. Vaikutti myös haju- ja makuaistiin, muttei ne kokonaan menneet. Kova yskä kesti yli 6 viikkua. Tuntuu, että väsymys ei oo menny vieläkään ohi. Semmosia aaltoilevia flunssan oireita kesti pitkään. Ylleesä mulla mennee flunssat nopiampaa ohi ku miehelläni, ihan muutamasa päiväsä, mutta nyt oli toisin. Saatoin kertua siitä koronasta teille vasta jäläkeenpäin, ettette huolestu turhaan.

On se hurjaa, ku niin moni vanahempi ihimine loukkaa ittensä kaatumalla niinku Veeranki tutut. Siinei palijo tarvi ku horjahtaa. Tarkkana kannattaa olla varsinki liikkeelle lähtiesä ja portaisa.

Almalla oli vähä ahistusta kesähommia kohtaan. On mullaki. Eniten kesäsä ahistaa se kuumuus, sitte kaikki punkit ja öttiäiset, ku en sääskenpiston vuoksi saa nukuttua monneen yöhön. Sitte se marjojen perkaamisen määrä ja siihen kuluva aika ahistaa, ku oon niin tarkka perkaaja, niin se on siksi hiasta ja työlästä hommaa.

Mutta onneksi on vielä aikaa ennen ku alakaa marjahommat. Pittää iloita, ettei kohta tarvi palella. Toivottavasti tullee mukava kesä kaikille, sopivan lämmin, sopivan kuiva ja sopivan kostia, että luontoki tykkää.

Mukavaa sunnuntai-illan jatkua ja hyvät yöt kaikille kera kauniien unien. :) Hannasohvi

Vierailija

pyhäiltoo

iha esteks mie sanosi siulen veera notta. se siivooja mikä miu luona käyp pyyhkii kaihtime sillee et laittaa net kiini ja sittä pyyhkii kosteela rievula ja sittä kiäntää toisim päi ja sama jutu. tosi miu kaihin eijjoukkaa klasie välisä.

tännää en ou tuas nokkoon pihalem pistännä. luveskelu oun ja kahelu teeveeteeltä yhtä telekkar sarjooo. ja välilä istuna konneela. ja tulha tuatä ristikkolestäi täyteltyy loput ristikot. melekose aurinkoista seu olt ja nytti viä paistaa melekose kirkkaasti. lämmintä ol paraimillaa 10 pykälee ja nytti o viä 6. iha uamustol 5 pykälee pakkasta. saisha tua alakoo jo lämpiimää. toukokuu kuiteni jo aluillaa.

vain empä tuas malta tää enempee tällen kertoo

illaj jatkoja

T.suapisti

Vierailija

Veeralle vielä, että minä pyyhin ne sälekaihtimet melekeinpä yksi viipale kerrallaan kostialla luutulla ja kun on koko sivu käyty läpi, niin kääntö ja sama uuestaan. Varovasti pittää liuttamalla siirtää niitä, että tullee joka kohasta puhtaaksi. Onhan se aikamoinen homma, mutta on ne sälehaihtimet kivat olla olemassa. :) hs

Vierailija

Kevvätsiivouksii miul riittää, kiitoksii Hannasohville ja suapistille sälekaihinten puhistukse neuvoist. Kyl ne pittää miu varovast  molemmi puoli kosteella sälleet yksitelle pyyhkii, siihe ei oo muuta keinoo, ja kärsivällisyyttä. 

Mie muistan Hannasohvi siun kertonee miehest, joka oikei kovast aivastel kaupas. Tei perhees on sit  käyty koronasairaus läpi, harmi ko väsymys kestää nii pitkää ja nii pitkittynt yskä. Miu mies sai rokotuksest sellasii oireita, et hänel ikkääkö ois olt kuumetta, mut se ol siel sisäisest ja hää ol hyvi väsynt 6 tuntii ja sit kaik ol ohi. Miul ei tult mittää, mut se toine rokote sit aiheuttaa pienet koronaoireet.

Hannasohvil on huol kesän töistä. Kerräät sie tei lapsil myös marjat? On se kova työ, meilkii on sellane souvvi menneillää kesäl ja syksyl.  Taitaa olla monel mei ikäsel sammaa kiirettä. Nii se innostus marjastammissee on miulkii ja sienestämmissee, mut nyt jouvun itse puhistammaa kaik sienet ja marjat. Ol nii mukava enne ko  äit  tai isä  puhistiit marjat ja sienet.  Mie nykyää mieluummi kerrään suppilovahveroo ja muutamii alkusyksyn sienlajiloita.

Talviaikaan riittää 17 astetta tääl sisäl, jos tänä kesän vaik tulis lämmintä, ni sisäl saap olla mite kuumaa tahhaa, hyvvää se tekköö lämmin - ei lämmin luita riko.

Hyvvää alkavaa viikkoo, pysykää terveenä, älkää vaa horjahelko, ettei käy pahast.

T. Veera

Vierailija

lupsakkoo illa kölykkee

tännää mie käyti omoo pirssii esteks paikalisela huoltamola syhnittävänä katastusta varte eikä siinä olt muuta vikoo ko yks lamppu ol palana ja sittä eiko niisnyöri hyväksyntee hakemaa. ka hiän ko aikasa syynäs ni tuumas hyvä pel ja terve tuloo vuom piästä uuvvellee. suattaapa olla notta. mään jo aiemi vain mään juniorim pirssilä.

kävhä mulla tännää sehii nuorj kottaraine. no se sama sama. se joka siivojaa ja nyto tuas hyvä olla öhvöttee puhtaasa kämpäsä. hiä vaihto samala petvuattiitki ja mie pesalsi entiset ja veim pihale kuivumaa. eikä siinä pitki mäntkää ko neol kuivat. sev verta sopivasti tuulta öyhyytti.

minuu tapas laiskuus enkä kehanna lähtä ies lainastoo vaikkoonni jo lukena sen kiria. omasta hyllystä otin uuvvellee luvettavaks mielesä pahottaja. siito jo muutama vuos mänt ko mie sain se lähjaks ja luvi esmäise kerra. ja suattaapa olla notten muutamaa vuotee tuas ota sitä luvettavaksen. ei se huono ou emmie sitä sano. vain eijjou paras maholinenkaa.

vain täsäpä nää tää iltaset jo olhi

peittiit mie teilen nakkoon tuas tällee liijanni aikasee ja lähen tästä jatkamaa sitä mielesä pahottaja lukemista

illaj jatkoja

T.suapisti

Kevväisii vaa terviisii. Vaik kylmä o jot lämpöö ol lisästtävä ko muute jäätyyp. Illal o sinne jäätyttelemine ko e tykkää yhtää kuumas nukkuu. Ko nukkumine o muutekii vaikiaa nii mittää siit ei tuu ko hikittää. Joku muistel jot viime vuon ois olt vappun 20 kraatii lämmint mut e tiiä olko oikiis.

marimeko kankait täs

juuli

Vierailija

ehtoota

tännää ol ohjelmasa puojila käyntii. ja samala kävi apotiekisahi. pit hommata tuoreemp "piippu" ko entisestol päiväykset loppuna. ja kävihä mie lainastossai. veim poikkee se luvetu kiria ja lainasi lisee lukemista vain eipähä tua kovi kummosta olt. noo. parema puutteesa lukooha tuata vaikka unjliäkkeeks.

melekose navakka tuulijaine ol tännää. välii tuntu notta. kattohi lähtöö tuulem mukaa. ja ko mie pesasi täki ja veim pihalen kuivumaa ni ol likelä nottei se lähtenä tuulem mukkaa. vain nyty seu jo tuvasa ni tuskimpa sitä tiältä ennee tuulj viep. jonsei oikeesti katto lähe esteks.

pihala o tua tikihärpäkkeem mukkaa 4 pykälee lämmintä ja tuvasa 21 ja minuu palentaa notta. neuletakim pistim piällen. miule ko pitäsi olla joku 23 - 25 vähintää lämmintä tuvasa ja pihala sais olla viä enemä ni tarkenis muuvvallai ko saunasa. tää kämppä o kaiketi hatara ja vejon tähe tuntu viileemäle ko mitä mittarit näyttää.

vain nytem marmata tää enempee tällen iltoo

peittiit mie tok teilen nakkooj ja lähen tästä lukemise iäree unta uottelemaa

kahelkee kauniita unii

T.suapisti

alma

Hittaasti se tuo kesä tullee.Suapisi lukenu mielesä pahoittajaa.Siitä onkinaika montaa kirjaa ja elävääkuuvaa tehty.Siinä asijat sanotaa niinkun ne on,sen ymmärtää aevan tämmönen tavallinen tallaajakin.

Kylymää on.Meillä menossa puusavotta.Mukavaa hommaa kun ei ala urakoimaan.Mukavasti siitä saapi hien pintaan .Ja nyt sitten outtaa saona kylypijöitä.Jospa sitä illal nukuttasi työ päevän jäläkeen.

Komia on juulian miniällä meno peli.Tuommosen kyytissä en minä ole vielä tähän ikkään mennessä ollukaan.Sillon rippikoulu ikäsenä minulla oli kyllä mopedi.Voe niitä aekoja.

En tällä kertaa enempää kehtaa kehua töetäni,vaan lähen sinne saonaan.

Päivää. No nytte se tekkee räntäsattee kaike huipuks ko o nii kalsee tuul jot pittää olla sisälkii pipo pääs. Tulleko ollekaa kessää ko ei yhtää ilmat lämpii.     Mie oti ja poisti itsein naamakirjast ko alko tympimää ne kaver-ehotukset joit ol satamääri ja sivukaupal. Sähköpostii tul viis-kuus ilmotust päiväs.  Pit perustella miks mie pois halua. Ol iha pakolline kohta. Nytte ei ennää tuki sähköpostiikaa. Vaa ol vähä hankala poistaa ko ei meinant millää poistokohtaa löytää.

nii

juuli

Vierailija

Ens viikolla tulloo lämpimämpää, on ennustettu että ainakii vähän aikoo on liki kesäsen lämmintä. J
Sitä ootellessa se viskoo lumisatteet, niin se kyllä ärsyttää.
Juulin minijällä kommee prätkä, kyllä niitä jo tuolla liikenteessä kummasti näkkyy viilettävän.

Oon ollu joskus hirveen kauvan sitten, nuorempana, prätkän kyyvissä.

Alma onnii ollu nuorena rivakka tyttö, mopetilla ajanu :) Olko sulla huivi piässä jottei tukka sotkeennu? Oi niitä aikoja !

Oon imuroinu tännää ja peitot ym.on tuulettumassa, vaihan sitten puhtaat lakanat sänkyyn. Se on ihana kun illalla käyp raikkaaseen sänkyyn unille. Paremmin nukuttaa.

Tämmöstä tännää.

Iloa päiväänne, enkeleitä vierellenne:)

T. Pyryharakka

Vierailija

Pilivistä päivää, luntakohan lie tulosa tänneki, ku on nii viliposta.

Nopsaan kirjotan, kun on täsä vähä kiirettä.

Veeralle kerron, että kerrään tosiaan lapsilleki asti marjoja. Toki he itekki osan kerräävät. Mukava on olla avuksi, että saavat vitamiineja marjoista. 

Ootte te reippaita kaikki. Mukavaa oloa päiväänne! :) Hannasohvi

Vierailija

saunapuhasta iltoo

viliposat kelit. tua tikihärpäke näytti nottoisi päiväm mittaa olt peräti 9.5 (nyto näkyy 5) pykälee lämmintä. mie sanosi uskojav vika. ei ainai siltä tuntuna. pitäsköhä ko ruahtii luopuu moisesta härpäkkeestä ja ostoo uus. joha tua o oltkii kaiketi parjkymmentä vuotta käytösä ni suattaaha se jo alakoo hupsimaa omijaa. noo. ostetaa jos muistetaa tahi ruahitaa.

tännää mie kahteli yhe vanaha kotomaise elävä kuvanni. jollonni telekkarsta nauhotelu veehooässäle ja siltä muokana teeveeteele. valakose neilika velho ol se nimeltää. seol vuolta -45. rinteej jopi valakamar reino ja hilikka helinä ja monta muutai hyvee näyttelijee siinä essiinty. iha hyvä elävä kuva vaikkahi melekose huonolta kasetilta otettu taltee. pitäsi varmaa katela josko saisi ostetuks velamii teeveetee versijo siitä.

vain nytem malta tuas tää enempee tällen iltoo

peittiit mie teilen nakkon tuas tällee liijjanni hyvisä ajoi

illaj jatkoja

T.suapisti

Vierailija

Ehtoota!

Just löyettii miehen paian rintamuksesta punaruskia punkki. Oli saman näköne ku se Taigapunkki, joka levittää vaarallista siperian aivokuumetta. Minä en tykkää yhtään nuista punkeista. Ennen kesät oli palijo kivempia, ku saatto istua huoleti vaikka nurmikolla tai kivellä, mutta ennää ei oo semmosta lepposaa meininkiä. 

Niin lemmikkien omistajilla ku pienten lasten vanahemmillaki on joka päivä se punkkisyyni tehtävä. On se työlästä ja stressaavaa hommaa. 

Onko teijän asuinalueilla palijo punkkeja? 

Mies tuola huutelee dokumentin kattomiseen, joten en enempiä kirjottele, vaan meen jääkaapin kautta telkun äärelle.

Lepposia ja punkkivappaita kevätpäiviä kaikille! :) Hannasohvi

Vierailija

ilta seu suatu valamiiks jo tästäi päivästä

muuta minen nuista punkkiloista tiijjä paitsi minkä kaver joskus mainihti ko joutu heijjä koirastaa niitä poistamaa. miulo simmone mieljkuva notta. sillo ko minoli nöösipentu ni niitä punkkija ol ussiimp kesä nahkasa. ne vua otettiim poikkee eikä niistä sen kummosempoo tautii tult. vain nyto toine tilane niieni tiimolta. on se kumma mite mokomasta pienestä öttiäisestä o tult moiner riesa.

tiälo tuas mua valakiina. iha uamusta ei olt mint tietoo lume tulosta vain siittä se päivee kohe alako satelemaa pikku hilijoo ja välii tul meleko sakeestihi ja nyto 1 pois aste tuon tikihärpäkkeem mukaa. ja huomeneks neu kait povailleet lunta parjkymmentä senttii.

päivälä käytii systerie kansa kuolismualahi. vietii äit muori hauvvale äitiimpäivä ruusu jo tällee etukätee. aika näyttää mitenkä tua kestää lume tulo.

vain täsäpä nää tää iltaset jo olhi

peittiit mie teilen nakkooj ja toivottelen

hyvvee yötä

T.suapisti

Vierailija

Huomenia lumisatteesta ja plus puolen asteen lämmöstä - sei kovin lämpimältä tunnu.

Toivottavasti ei oo luontokasvit yöllä paleltunneet, ku pakkasta on ollu. Pitäs laittaa tulet takkaan, ku on sen verran kolia keli. Pyryharakan suuntaan oli luvattu lämpimämpää keliä. Osuko ennusteet oikiaan? Kuis teillä muilla?

Kiitos Suapistille ku kerroit nuista punkeista. Täälä pohojesa ei oo ollu punkeista haittaa juurikaan vasta ku 2000-luvun loppupuolelta alakaen, mutta teillä päin niitä vähemmän vaarallisia punkkeja on ollu jo sun lapsuuesa. Ehkä niiton ollu tääläki, eivät vaa oo pelottanu niinku nykyään.

Suapisti oli käyny kuolismualahi. Se oli mulle uus sana. Siis hautuumaa meijän kielellä. Hyvä ku muistutit samalla, niin muistaa sielä käyvä ja sitte myöhemmin ne kesäkukakki laittaa.

Nyt alan selevittää, onko Hoviruoka-firman glutteeniton riisipiirakka saanu uuven reseptin, ku mun mahani ei siitä ennää tykänny. Toivottavasti eivät ole maijon ainesosia riisipuuro-osioon lisänneet. 

Pysykää kaikki terveenä ja sopivan lämpiminä. Kyllä se kesäki kohta tullee. :) Hannasohvi

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat