Onko keltainen Mariskooli arvokas harvinaisuus? Asiantuntija vastaa

Opaalinkeltainen Mariskooli ei koskaan päätynyt myyntivalikoimiin, sillä Iittala teki vaikeasti työstettävästä väristä vain koe-erän, kertoo antiikin asiantuntija Pentti Avomaa. Väriharvinaisuuksista keräilijät voivat maksaa jopa satoja euroja.Lue koko juttu

Onko keltainen Mariskooli arvokas harvinaisuus? Asiantuntija vastaa

Kommentit (8)

Kerttu

Ei ole aito. Minäkin ostin sen kirpparilta 4 euoroa. Mutta kun tarkemmin katsoi, niin ei ollutkaan ihan aito. Silti olen pitänyt sitä koristeena ja kukanalusena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
faktantarkastaja

Mimatsu kirjoitti:
"Isojen (korkeus 155 cm)". Huh, näin korkeaa en ole koskaan nähnyt! 

Ei kirjoittajakaan väitä nähneensä, koska tekstissä ison skoolin korkeudeksi on kirjoitettu 15,5 cm.

turhuuden turhuus

En ole koskaan ymmärtänyt mariskoolejen keräilyä ja "harvinaisuuksista" maksettuja mielettömiä hintoja. Joskus olen saanut lahjaksi mariskoolin enkä ole keksinyt sille mitään tolkullista käyttöä. Kaiken maailman kuppia ja kippoa , lahjaksi saatuja, on muutenkin ja turhan panttina kirjahyllyn hyllyt väärällään.

Maailma on pullollaan turhanpäiväistä roinaa. Olen sanonut sukulaisille, etten halua mitään tavaralahjoja. Jos haluavat minua muistaa niin sen voi tehdä muutenkin: kylässäkäynti, kukka, kilo kahvia, postikortti tai puhelinsoitto.

Ailuska

Minulla on tuo Mariskooli sain sen lahjaksi 1978 ja pohjassa on  tekstiilitarra jossa lukee mustalla pohjalla Marimekko. Malja on ollut vain kaapissa, ei käytössä, ehjä ja siisti. Minkähän arvoinen se on?

Vierailija

Ainakin yksi syy väriin käytetty vaarallinen aine.Joku työntekijä sairastuikin ja joutui sairaalaan.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat