Vierailija

Nämä lelut eivät ole olleet kätkössä,vaan kotimme kaapinpäällä.
Äitini joka oli 16.9.1911 syntynyt yhdeksänlapsisen maalaistalon vanhin tytär sai nämä palkaksi,kun oli ollut naapurissa lapsenpiikana. Naapurin emäntä olikin päättänyt antaa palkaksi jotain muuta kuin vaatetta. Tämä palkka olikin äidilleni todella mieluisa,koska useimmiten palkka oli maksettu vaatteiden muodossa.
Todella tämä palkka on säilynyt,villatakki ja muu vaatetus olisi ajat sitten kulunut puhki,mutta nämä ovat vielä tallella.
-70 luvulla syntyneet lapseni ovat vieneet aina nämä kun koulussa on ollut vanhain esineiden päivä.
Pöydän pohjassa on vuosiluku 1929, äitini on siis ollut vasta 8-vuotias saadessaan nämä, mutta tuon ajan kahdeksanvuotias osasi jo hoitaa paitsi itsensä niin jo muitakin. Varsinkin jos oli perheen vanhin ja tyttö.

Kommentit (2)

Kauppa 1:12

Hei, tietääkö joku valmistajan? Ilmeisesti on tehdasvalmisteinen?  Oliko tällaista valmistettu myös lasten mitoille sopivina  kalusteina? Tällaisen nukkekodin kaluston kun saisin jostain, se olisi wanhaan kauppaani 1:12 just sopiva lasten kalusteiden osastolle, niitä oli jo ainakin 1920-luvulla!  Täytyy ilmeisesti itse ainakin yrittää nikkaroida tai jospa tekijäksi löytyisi joku...?