Vierailija

Tutkimuksessa kysyttiin myös palvelusetelin käytöstä, koska asia on nyt ajankohtainen. Palveluseteli on uusi tapa käyttää sosiaali- ja terveysalan palveluja. Siinä asiakas saa itse valita palveluntuottajan. Kysyimme, millaisiin palveluihin vastaajat sitä käyttäisivät.

Selvästi suosituin käyttökohde oli hieronta, jota kannatti 256 osallistujaa. Lähelle 200 ääntä pääsivät hammashoito, kulttuuri, liikunta ja siivousapu.

Uusi palvelusetelilainsäädäntö astui voimaan 1.8.2009. Kunta päättää järjestelmän käyttöönotosta sekä siitä, missä palveluissa seteliä käytetään.
Yllä Ote ET-lehdestä

Kuka noita palveluseteleitä saa ja millä perusteella?

kysyy tonttu

Kommentit (5)

Tästä palvelusetelisäädännöstä lisätietoa tännekin! Kiitos

Enpä ole moisesta kuullutkaan.
Onkohan koko maan kattava vai paikkakuntakohtainen ?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Koska tämä on ilmeisesti täysin kuntakohtaista, omalta kunnalta kannattaa varmaan kysyä asiasta, esimerkiksi sosiaalipalveluista. Oma kuntani ei ainakaan verkkosivujen mukaan luovuta palveluseteleitä muuta kuin kotihoidon ja omaishoidon tukipalveluiden järjestämisessä.

Koska tämä on Sitran hanke artikkelin mukaan, niin osoitteessa http://www.sitra.fi/fi/Ohjelmat/kuntaohjelma/hankkeet/palveluseteli/Palv... mainitaan että hanketta on aiemmin esitelty Helsingissä, Oulussa, Tampereella, Turussa ja Kuopiossa, eli ainakin näissä kaupungeissa palvelusetelit saattaisivat olla jo käytössä.. Mene ja tiedä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat