Hajuvesien ja kaikkien tuoksujen käyttö samaan asemaan kuin tupakka.

Seuraa 
Liittynyt19.8.2015

Tuoksu- ja hajusteyliherkät saavat oireita heti kun on aistinut tuoksun. Jo muutamassa sekunnissa aivot ovat havainneet tuoksun ja ruumiilliset oireet tulevat: ääni katoaa, hengityselimet, limakalvot ja silmäluomet turpoavat, hengenahdistusta, pahoinvointia, päänsärkyä, väsymystä, lihakset tulevat voimattomiksi ym.
Aiheuttajana voi olla hajuvedet, tupakansavu, rakennusten piipuista tuleva savu, pakokaasut, painomuste kukkaset, mullasta tuleva homeen haju tai ihmisten vaatteista tulevat pesuainejäämien tuoksut tai homeen haju ym.

Tuoksu- ja hajusteyliherkillä ainoa hoito on: välttää paikkoja, henkilöitä ja tilanteita, jotka laukaisevat oireilun.
Tämä sairaus häiritsee päivittäisiä toimintoja. Kaupassa käynti aiheuttaa jo sairaspäivän tai bussista on jäätävä pois jonkun hajuvesi-ihmisen takia. Myös kaikki muut julkiset tilaisuudet, konsertit, teatterit, kokoukset, kirkossa käynti ym. tulee tarkoin miettiä, lähteekö lainkaan, koska seuraava päivä on sänky- ja sairauspäivä.

Pellavapää on saanut oireet työhuoneen koskeus- ja vesivaurioiden jälkeen, kun löytyi sädesieniä ja homeita sekä vettä.

Toivon, että tuoksuttomia tiloja ja -tilaisuuksia järjestettäisiin ja tähän ongelmaan kiinnitettäisiin huomiota, kun muuta lääkettä oireiluun ei ole.

Kommentit (5)

Vierailija

Tosiaankin.Ihmiset voisivat vähän ajatella myös muita,hajustaessaan itseään.Miksi pitää tuoksutella itseään voimakkailla hajuilla? Vai peitelläänkö sillä vain pesemättömyyttä?
Hajusteet kuuluvat mielestäni vain juhliin ja silloinkin hillitysti.
Tosin nykyajan dödöt ja saippuatkin tuoksuvat voimakkaasti,tarvitseeko niihinkin lisätä niin voimakkaita tuoksuja,tosin hajusteettomiakin löytyy.
Siitähän se hajujen sinfonia tuleekin,kun ensin peset itsesi tuoksu-saippualla,sen jälkeen laitat dödöä,jossa on tuoksua ja sitten vielä sipaisu korvan taakse lempihajuvettä.
Sitä ei aina tule ajatelleeksikaan,mikä "hajulataus"sitä onkaan,kun lähtee liikenteeseen.

Vierailija

Totta turiset!
Allergiariskin lisäksi tuoksuttomuutta puoltaa sekin, että kemialliset tökötit saattavat pitkän ajan kuluessa aiheuttaa sairauksia myös käyttäjälleen altistuksen kautta. Lisäksi kemikaalit ovat suurena kuormituksena ympäristölle.
Turhamaisuus ei saisi olla se ylimmäinen ohje näissä valinnoissamme.

Vierailija

Olin kuntosalilla,jossa eräs kuntoilija lisäsi hikisiin kainaloihinsa aerosoli dödöä.Arvatkaapa vaan,hävisivätkö toiset ympäriltä.

Vierailija

Kun on "suihkun raikas" ei hikikään "haise".
On paljon ihmisiä jotka kärsimme h a j u h a i t a s t a, joka tulee
erilaisten dödöjen yms käytöstä. Tietysti niiden käyttö on ok mutta ei aina
voi myöskään tietää kuka tulee vastaan ja saa "r e a k t i o n ".

Vierailija

Kyllä nykyisten hajujen maailmassa aika moni on jo altistunut niille.Vanhempana oireet sitten saattavat muuttua astmaksi.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat