Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Sivut

Kommentit (21)

Vatsa sekaisin!
Olen olut sappirakon poistoleikkauksessa toukokuussa ja vatsa on siitä asti ollut sekaisin.Mielestäni ennen poistettiin
vain kivet mutta ei rakkoa,oisikohan tällä jotain osuutta tähän vaivaan.Löytyykö muita tästä ongelmasta kärsiviä?
nim.ansku

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lainaus:

Vatsa sekaisin!
Olen olut sappirakon poistoleikkauksessa toukokuussa ja vatsa on siitä asti ollut sekaisin.Mielestäni ennen poistettiin
vain kivet mutta ei rakkoa,oisikohan tällä jotain osuutta tähän vaivaan.Löytyykö muita tästä ongelmasta kärsiviä?
nim.ansku

Olen kuullut, että se on kovin yleinen vaiva sappirakon poiston jälkeen, että vatsa on ns. kuralla. Aikaa myöden vaiva kyllä tokenee. Joten yritä kärsivällisesti odottaa tilanteen rauhoittumista.

Minulta poistettiin sappirakko 11 / 08. Siitä asti olen kärsinyt ripulista ja muista vatsavaivoista. Vessassa joudun käymään 5-10 kertaa päivässä. Aina ruokailun jälkeen on kiire vessaan. Ulosteen mukana tulee runsaasti keltaista sappinestettä. Vatsakivut ovat ajoittain erittäin kovat. Ennen leikkausta ei lääkärin kanssa ollut mitään puhetta mahdollisista ongelmista, joita sappirakon poiston jälkeen voi ilmetä, annettiin vain olettaa, että leikkauksella sappiongelmista pääsee helposti eroon. Nyt kaduttaa koko leikkaus!!

Tuolla terveys osiossa on keskustelua ilmavaivoista.
Sieltä saattaa saada hyviä neuvojakin, mutta huumoria ei sieltä ainakaan puutu.
Kannattaa lukea koko ketju niin tietää mistä puhutaan.

Alkuperäiselle kysyjälle:
Viime ET:n lääkäripalstalla vastattiin samaa asiaa kysyneelle. Lue Risto Laitilan vastaus ET 11/2010 sivu 55.

Lainaus:

Alkuperäiselle kysyjälle:
Viime ET:n lääkäripalstalla vastattiin samaa asiaa kysyneelle. Lue Risto Laitilan vastaus ET 11/2010 sivu 55.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Hyvä, että palautit keskustelun asialinjalle, kysyjälle tämä asia
on kuitenkin kiusallinen terveysongelma, eikä mikään vitsi.

t. Karpalo

Risto Laitilan vastaus sappileikkauspotilaalle on luettavissa täällä nettiet:ssä Uusimmat artikkelit -osiossa.

Olin sappirakon tähystysleikkauksessa 2006 ja siitähän tämä vuosia kestänyt ripulointi alkoi! Olen juossut lääkäriltä toiselle kun tuntuu että vaiva vain pahenee. Lääkkeenä on kokeiltu monenlaisia, Questrania söin pari vuotta kunnes se alkoi tekemään sivuoireita mm järkyttäviä ilmavaivoja,lääke vaihdettiin nestemäiseen Antepsiniin jolla ei niin hyvää vaikutusta saatu aikaiseksi kuin questranilla joten se vaihdettiin sitten Nexiumiin joka on pirun kallis kun ei ole kela korvattava!!!
Uskomatonta on tämä wc;ssä istuminen,aamut ja aamupäivät on pahimpia,vatsa polttaa ja sitten saakin juosta pytylle ja uloste tulee keltaisena vetenä läpi ja useita kertoja päivässä! Sama mitä suusta pistää alas tulos on sama. En olisi leikkaukseen mennyt jos olisin tiennyt tämän elinikäisen vaivan saavani...

Olin marraskuussa 2010 sappirakon tähystysleikkauksessa. Siitä lähtien myös saanut käydä 2-10 kertaa päivässä isolla hädällä. Aina tulee keltaista nestettä ja vaahtoa mukana, sillon tällöin saattaa vatsa toimia normaalisti. Jos olisin tästä tiennyt ennen leikkausta en varmasti olisi mennyt! Pysty edes töitä tekemään normaalisti tämän vatsan kanssa. Ompa kivaa! Osaako kukaan neuvoa mitä voisi tehdä että saisi vatsan tasapainotettua ettei tarvisi kokoajan vessassa ravata.

Vaikka sappirakko on poistettu, on silti noudatettava ns. sappipotilaan ruokavaliota, eli samat asiat, jotka saivat aikaan sappikivut, voivat edelleen aiheuttaa ongelmia. Eli ei voi syödä mitä tahansa. Ja toisaalta, kyllä kai löysä vatsa on mukavampi kuin ummetus. Itseltäni poistettiin sappirakko rapiat kymmenen vuotta sitten ja kivut ( erittäin aggressiiviset siihen asti dieetistä huolimatta) jäivät sille tielleen. En tosin tahallani ärsytäkään eli rasvaiset, mausteiset, kurkku, omena, sipuli yms. pois tai ainakin vähiin.

se mitä syö/tai jättää syömättä vaikuttaa siihen mitä tulee ulos .....
eli sappipotilaan ruokavalioo knnattaa noudattaa..

Kokeilkaapa vaikka vähähiilihydraattista ruokavaliota, siitä kun täällä niin kiivaasti keskutellaan.
Niin tai jättäkää aluksi ainakin kotimaiset viljat pois!

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
sokeri saa vatsan käymistilaan ja ripulille.
makeat hedelmät, jäätelöt mehut..a vot, kyllä on maha kuralla!

Eikös sappirakon tuottaman neteen ole tarkoitus sulattaa ruokaa, on siis ruuansulatusneste, niin minä olen ymmärtänyt ja elänyt ilman sappirakkoa jo kaksikymmetä vuotta eikä ole ripulia, mutta on muuten karanttu ja aina saa seurata mikä sopii ja mikä ei. Sen tiedän, että kaali, pavut,  omena ovat vihollisiani.

Vierailija

Mulla oli aika vaikeita mahaongelmia, ja ihan testaamalla kokeilin erilaisia ruokavaliovaihtoehtoja, gluteenitonta, maidotonta, vähähiilihydraattista et selviäis mistä oikein kiikastaa. huomasin et vatsa reagoi tosi paljon viljaanja sen takia totesin itselle parhaaksi vähähiilihydraattinen ruokavalion. oon saanut vatsan rauhoittumaan ja turvotuksen veks, ja positiivisena asiana on tullut myös painon putoaminen ihan huomaamatta. juuri huomasin kun etsin taas inspiraatiota kokkaamiseen et vihdoin tästä on kattavasti tietoa suomeksi myös netissä (lchf-suomi.fi)

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat