Vierailija

Missäpäin Suomea on eniten naimattomia miehiä ? Vastaus on VARMASTI eri puolilla kaukaisilla maaseuduilla, etenkin Lapissa, Pohjois-Suomessa, Kainuussa, Pohjois-Karjalassa ja pitkin poikin syrjäisiä Keski-Suomenkin ym. paikkoja. Kaikkein eniten heitä kuuluu olevan Hattuvaarassa rajan pinnassa. Lähes kaikille on tyypillistä äidin kanssa asuminen ja yhdessä pysyminen samassa talossa, joskus toisen veljen kanssa. Monilla ei ole työtä kuin ajoittain esim. metsätöitä, kalastusta ym. Talvella tyttömyyskortisto antaa rahaa. Heilläkin on ollut ja on monia naissuhteita, kihlauksia ja joskus avoliittoja ja lapsia, MUTTA HEISTÄ EI VAIN OLE PERHEENISIKSI! Lasten elatus ei innosta. Heille äiti on kaikki kaikessa! ÄITI MÄÄRÄÄ tarkasti POJAN TULEVAISUUDEN. Muuttaminen työn perässä ei ole mahdollista eikä edes mitenkään kiinnosta. Koko elämä pyörii pienen tai suuremman maatilan ympärillä ja toisten samanlaisten poikamiesten. Valitettavasti aika monet vanhat pojat räyhäävät, ryyppäävät ja jotkut rajustikin. Toiset ovat raittiita, mutta masentuneita ja apaattisia. Viina ja naiset ovat joillakin keskeisellä sijalla. Tilapäisiä naissuhteita saadaan aina kaupungeista, Sortavalasta, Viipurista ja muualta Venäjältä ja talvisin heitä tapaa Thaimaassa esim. Phuketissa. Sellaista se elämä on jossain maaseudulla.

Sivut

Kommentit (64)

Entäs sitten?
Hyvä kun ovat siellä äidin helmoissa.
Kyllä täällä pääkaupunkiseudulla on ihan tarpeeksi alkoholisoituneita miehiä, pysyköön vaan synnyinsijoillaan pois silmistä.

Olen seurannut muutaman "poikamies isännän" elämää ja todennut, että moni on alkanut suhteen, joka ei perustu ollenkaan vastakkaiseen sukupuoleen.
En tiedä onko kyseessä olosuhteuden pakko, vai todellinen taipumus. Näissä tapauksissa on juuri kyseessä hyvin vahva äiti/ nuorin poika , joka on ottanut vanhuksen hoitaakseen kotitilallaan ja antaa äidin pompottaa näköjään loppuun asti itseään.
Olen ollut paljon Kreikan saarilla ja siellä on ollut läpi historian talvisin samanlainen ilmiö.
Naisia ei ole kuin kesällä (turisteja) ja talvella ei omiin kylän tyttöihin saa koskea, kuin tositarkoituksella ( ovat myös usein sukulaisia).
Kaupungeissa vapaat naiset taas ovat "muodissa mukana" ja omaksuvat hyvin herkästi suhteen likkakaveriin, tai muuhun tuttuun. Mies ei heille kelpaa jostakin käsittämättömästä syystä.
Onneksi kansakunnan rajat on auki ja vaikka kuinka parjaatte ja halventeeraatte maahanmuuttajia, niin heissä on maamme jatkuvuus.
Pohjaväri vähän muuttuu, mutta onkos sen sitten väliä?

Tulilatva

Olen seuraillut Mammanpoikia ja täällä niitä on ,joskus puolileikillään on ajateltu ilmoittaa heitä näihin "telkkarin paritus" ohjelmiinkin:)))))

Italiassa on kaiketi eniten aikuisia miehiä jotka asuvat vanhepiensa luona, mutta sehän on vaan hyvä, meillä tahtoo olla,ettei käydä katsomassakaan kun kerran pari vuodessa.

AIKAMIESPOJAT ( naimattomat mammanpojat ) elävät tosiaan äitinsä kanssa tämän kuolemaan asti. Naisia tulee ja lähtee, mutta siihen se seurustelu monasti jää. Huorissa käynti kaupungeissa esim. Venäjällä, Virossa ja Thaimaassa on ainut mahdollisuus. Sisaret ja veljet tai näiden lapset perivät lopulta tämä tilat. Eivätkä he toivo veljensä avioliittoa.
Eipä kukaan ammatinsa osaava, kunnon nainen lähde syrjäiselle seudulle anoppilaan, samaan pirttiin tai yläkertaan asumaan anopin ja apen kanssa. Tunnen paljonkin tälläisiä äitinsä kuristusotteessa eläviä 35 jopa 58 vuotiaita vanhoja poikia. Eräskin täysin raitis ja tosi uuttera ja kohtuullisen toimeentuleva lypsykarjatilan omistava 47-vuotias mies ( äitinsä kanssa tietenkin) on etsinyt ja etsinyt tilalleen vuosi toisensa jälkeen morsianta, mutta vierailtuaan tilalla tytöt ovat kerta toisensa jälkeen hylänneet miehen. Koska maatila sijaistee syrjäisellä seudulla, eikä nuorikolla ole mitään mahdollisuuta saada oman ammattinsa työtä. Navetta olisi ainoa työpaikka, jossa on lehmien, lampaiden ja hevosten hoitoa. Anoppi kyllä opettaa, miten hommat on suoritettava! ---Eräs toinen vanha poika äitinsä kanssa (sisarensa asuvat etelässä) asuu melko uudessa talossa, kalastaa, hoitaa puutarhaa ym. maatilan toitä. Aivan järkytyin, kun kuulin että hän on sortunut alkoholiin, juomaputket pidentyneet... Olen nähnyt hänet noin kymmenen vuotta sitten erään matkan järjestänä, enkä aluksi ollut millään uskoa, että nyt 38v on alkoholisoitunut näin nopeasti ja pahasti. Sanon vaan, että tämä miehen viinanjuonti on protesti äidin diktatuuria vastaan. Huh! Huh! Ei tuollaista kukaan huoli, paitsi naisalkoholistit. Tietyt itsekkäät (narsistiset) ja sadistiset äidit tekevät pojistaan alkoholisteja.He ovat sokeita. Näin se psykologia menee maalla...
ja muuallakin. Saaristoissa kuten Kreikassa ja varmaan muuallakin eristyneillä alueilla tilanne on varmasti karmea.Homoja on, en tiedä, onko se olosuhteiden vai geenien tulos.
Näin kerran TV:stä tosiohjelman, jossa venäläiset naiset olivat hakemassa sulhasta Pohjois-Kreikan saarelta, anoppi nousi raivoon ja kaikki naiset pantiin laivaan ja takaisin Venäjälle. Mies oli toivoton tumpelo, ei koskaan ollut käynyt missään, hoitanut vain maatilaansa, sanoi, että hän silti toivoo jonkun naisen tulevan... Mutta eipä taida tulla muita kuin unikuvia.

Voi voi sentään aikamiespoikia, jos noihin mainittuihin maihin matkaavat prostituoitujen perässä. Juuri niistähän paljon tartuntoja nykyään kulkeutuu Suomeenkin. Matkailu avartaa, sanotaan; mutta ihan tätä ei varmaan tarkoitettu. (Homoseksuaalisuus on ymmärtääkseni synnynnäistä, mutta kai olosuhteet vaikuttavat ainakin biseksuaalin valintoihin. Voinpa olla väärässäkin.)
Minun nuorimmaiseni, joka on vähän päälle parikymmentä, on kohta muuttamassa opiskelijaboksiin. En ole häntä käskenyt enkä kieltänyt muuttamaan kotoa, mutta nyt kyllä olen mielissäni kun mies pääsee elämään omaa elämää. Itsekin kerkiän nyt siis vielä elellä itsellisenä ennen kuin kuolo korjaa. - Maalla on varmaan senkin takia enemmän peräkammarinpoikia, kun on enemmän niitä kammareita talossa - tilavammat asunnot, aitat ja pihamaat. Työtkin ovat koko perheen yhteiset, joten perhe on siten hitsautunut yhteen. - Mutta sen vanhan leskiäidin kannattaisi ajatella poikansa tulevaisuutta ja muuttaa vaikka palvelutaloon, tai ainakin jonnekin mökkiin kauemmas, jos tilalla sellainen on. Äidin pitäisi tehdä itsensä tarpeettomaksi, ja järjestää asiat niin että pojan olisi helppo tuoda miniä taloon.

Minä taas uskon, ettei se seksi kaikkien osalta merkitse läheskään niin paljoa kun olettaa sopisi, valta osan kuitenkin?

Olisi kiva kuulla jonkun "peräkamari pojan" kertomus siitä miksi hän pysyy siellä äidin helmoissa. Tietokoneet heillä varmasti on. Mutta,mutta taitavat surffailla muilla kanavilla kuin täällä "mummujen" parissa.

Tiedän minäkin nämä jutut aikamiespojista äitiensä helmoissa. Asuin kymmenen vuotta maalla. Kaupunkilaistyttönä tutustutin itseni ihmisiin ja tulin heidän kanssaan toimeen. Jotkut karsastivat minua, mutta toiset kutsuivat kyläilylle. Maalla on rento meininki. Sitten eräänä päivänä kyläkaupan kahvilassa silmänsä iski minuun eräs tällainen ikänsä äitinsä kanssa asunut poikamies. Hän katsoi minua niin pitkään, että luulin hänen jähmettyneen patsaaksi. Tätä onkin naurettu jälkeenpäin. Mies tuli muitta mutkitta juttelemaan ja kyseli heti, olenko uusi täälläpäin. No, uusihan minä. Siitä lähti seurustelu ja kävin kotonaankin katsomassa lihakarjaa ja äitiään. Äiti oli rempseä nainen ja toivoi salaa, että veisin siitä pojan pois. Kävipä näin onnellisesti meille kaikille, sain työtä tekevän, ahkeran pojan ja äiti eroon hänestä ja mies oli onnellinen päästessään pois äitinsä helmoista. Mahtuu maailmaan näitä iloisiakin tarinoita.

Niin, sen merkitys vaihtelee, yksilöstä ja ikäkaudesta riippuen. - Mutta on siitä suuri apu perheen perustamisessa!

Lainaus:

Olisi kiva kuulla jonkun "peräkamari pojan" kertomus siitä miksi hän pysyy siellä äidin helmoissa. Tietokoneet heillä varmasti on. Mutta,mutta taitavat surffailla muilla kanavilla kuin täällä "mummujen" parissa.

Ei ne mitään surffaa, mamma maksaa ruuan ja asunnon, nämä vaan makaa ja kittaavat kaljaa päivätpäästään huoltiksen baarissa, kalsaritkin mamma pyykkää kyllä näin on jämpti.

Niin ja eihän ne kaupunkilaistytöt mitään maalla ymmärrä - niin kuin sekin tyttö joka kysyi isännältä
"miksi lehmillä on niin pitkä naama" johon isäntä vastasi " kyllä se neidinkin naama venähtäisi jos joka päivä lypsettäisiin ja vain kerran vuodessa s.... !"

Muuten järjestysmiehen väitteet eivät aina osu kohdalleen niinkuin kaljapullokuvakin kertoo - ei pitäisi kaikkia leimata jos yksi toheloi! Yleistäminen pitäisi mieluimmin lopettaa ja eihän niitä "huoltiksiakaan" enään paljon ole koska näkyy olevan yleinen tyyli lopettaa kaikki maaseudun kokoontumispaikat (mm. koulut ym.)

Miks ihmeessä täällä usein mollattaan maaseudun poikia, tuntuu siltä, kuin itse kuuluisitten johonkin "parempaan kastiin...
Jos he haluu elää noin, siihen heillä on täys oikeus. Ja sitäpaitsi ei pitäs yleistää..heissäkin on jokainen oma yksilönsä ja heissä on todella fiksujakin ihmisiä, vaan aina ne " loisteliaat yksilöt nostetaan esille...
Nehän vois ihmetellä ja täällä netissä roikkuvia ihmisiä, eikö teillä ole muuta elämää, kun täällä omaa elämäänne reposteletten kaikien kansan kesken
Loppujen lopuksi ne onkin paljon fiksumpia, eivät puutu teidän elämään millään tapaa..
Minusta tuntuu, jotta niitä kaljan kittaajia löytyy ehkä muualtakin...vähän lähempääkin, kuin peräkammarista ...

Varmasti maaseudulta kuin kaupungeistakin löytyy ihan fiksuja, hiljaisia, omiin oloihinsa tyytyväisiä,myös raittiita vanhoja poikia. Eihän kaikki edes halua mennä naimisiin, jotkut eivät ole koskaan edes seurustelleet naisen kanssa! Jokaisen ihmisen niin miehen kuin naisen pitäisi saada olla oma itsensä.--------Mutta luonto se tikanpojankin puuhun ajaa!On hyvin luonnollista miehellä on halu jossain elämänsä vaihteessa hakea itselleen naisseuraa. Miesten mahdollisuudet, jotka elävät keski-iällä ja myöhemminkin äitinsä (ja isänsä ) kanssa Lapin, Kainuun ja Itä-Suomen syjäisissä maalaistalossa, tuoda taloon nuorikko (varsinkin pientilalle ja kaukaiselle seudulle) ovat varmasti hyvin pienet. --- Tilaispäisnaisseuraa on näiden miesten pakko hakea muualta vaikka sitten itärajan takaa tai suuremmilta paikkakunnilta tai toinen mahdollisuus on olla yksin pirtissä ja kaksin äidin kanssa. --- Nykynaisia koulutetaan omaan ammattiin, oma palkkatuloja ja raha on tärkeä heille. Ei se anoppi mitään palkkaa navettatöistä maksa. Ja kyllä vanhoissapojissa on älyttömän saitoja tyyppejä. Ristiriitainen tilanne : ei saa morsianta vaikka mies haluaisi eikä äiti päästä poikaansa irti talutusnuorasta. Se vain käy vuosien mittaan miehen hermoille. Ja naissuhteet loppuvat ja uusi naisystävä aina pitäisi löytää. Ja näyttää muille, että kyllä minäkin vielä kelpaan jollekin. Seksi on luonnollista, jos sellaiseen on tottunut.
Kyllä alkoholi hetken lohdun antaa, mutta se hetki voi muuttu päiväkaudeksi ja viikoksi. Tällä kierteelle ei näy loppua...

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat