Miksi pankki vaatii perukirjan?

Hoidan äitini kuolinpesän pankkiasioita ja toimitin pankkiin sukuselvityksen. Miksi pankki nyt kuitenkin vaatii perukirjaa pankkiasioiden hoitamiseen? Nimimerkki Paperisotaan väsynytLue koko juttu

Miksi pankki vaatii perukirjan?

Kommentit (2)

Kuolinpesän tilistä Kysymyksiä

Mieheni äiti on kuollut 1994.

Äidin tili on ollut ns. yhteisenä kahdella perillisellä siitä asti koska perinnönjakoa ei oltu tehty.

Vuonna 2008 kuoli mieheni, toinen veljeksistä.

Nyt on vielä tuo -94 kuolleen äidin tili olemassa. Perinnönjaossa tilillä oli tietty summa rahaa. Perinnönjakaja kirjasi peinnönjakokirjaan että ko. tililtä maksetaan vain perinnönjakokustannukset, lainhuutomaksut ja tilojen jakokustannukset.

Nyt on käynyt ilmi että tuo elossa oleva veljeksistä on maksanut omin luvin n. 2000 euron arvosta erilaisia veroja ja jonkun muunkin maksun.

Itse olen perikunnan pankkiasioiden hoitaja valtakirjalla.

Kysymys kuuluu; eikö perinnönjakokirjan mukaan tarvitse toimia ja onko toisella tilin omistajlla oikeus maksaa sieltä kysymättä toisten omistajien mielipidettä ?
Asia selvitetään kyllä aikanaan, kunhan tili jaetaan. Mutta mitä laki sanoo tästä ?

Näitä tällaisia asioita varten pankki vaatii perinnönjakokirjat ja valtakirjat, niistä näkee kenellä on oikeus käyttää yhteistä kuolinpesän tiliä. Jos toisella veljeksistä on ollut myös käyttää tuota tiliä yksin ilman suostumustasi, on pankki menetellyt oikein, mutta jos sinulla vain on oikeus käyttää tuota tiliä yksin, on pankki menetellyt väärin.
Se mitä laskuja maksetaan tililtä ja riittääkö siihen perunkirja jossa asia mainitaan siitä en tiedä.
Kannattaa siis tarkistaa nyt kenelle on pankkiin kirjattu käyttöoikeudet tuohon tiliin ja onko samalla mainittu jotakin erityisehtoja mm. se, että saa maksaa vain tiettyjä maksuja!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat