Vierailija

Luin sanomalehdestä jutun, jossa kerrottiin suomalaisesta sian- ja naudanlihasta löytyneen antibiootteja. Ja olipa juttu myös itselääkitsivistä sikafarmareista, jotka ostavat lääkkeitä verkkokaupoista ja syöttävät sioilleen. Onneksi olen kasvissyöjä, enkä koske enää lihaan, mutta huolettaa muut ihmiset. Olen keskustellut lapsieni kanssa ja he kuulemma ovat vähentäneet lihansyöntiä ja vanhin on vaihtanut pelkkään broileriin. Mitä pian uskaltaa syödä?

Kommentit (11)

Olemme tottuneet suomalaiseen hyvään "ruokahyfieniaan" ei liene edelleenkään
aihetta suuremmin murehtia sitä mitä syömme. Jokaisella on oma ruokakulttuuri
usein juuri peritty lapsuuden kodistamme. Terveellisyys ja kohtuus myös aterioillamme
lienee paikallaan on hyvä muistaa meistä jokaisen. Tuo antibioottijuttu on sitten eriasia
miten vastuullisesti niitä käytetään. Uskon että suomalainen lihan tuottaja tietää vastuunsa.

Olen välttänyt punaista lihaa jo 45 vuotta. Nyt minäkin olen ruvennut näyttämään lapsilleni juttuja lihan terveyshaitoista, mm. syöpäriskistä. Tämä antibiootti-juttu ei nyt ainakaan paranna käsitystäni lihansyönnistä. Lihakarjan kasvatushan myös kuluttaa runsaasti energiaa ja pahentaa siten ilmastonmuutosta. Teurastusta ja eläinten tehokasvatusta en halua edes ajatella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Punainen liha pahentaa sairausoireitani joten yritä pysyä siitä irti.Aika vaikeaa ;on niin"tottunut"
lihan ja makkaran syöntiin..Onneksi voi syödä linua ja kalaa- vaikkei niittenkään kasvatus lie kovin eettistä?
Ai niin saahan sitä kaupasta "onnellisen kanan "muniakin...On törkeetä syöttää eläimille antibiootteja "lihotusmielessä"-eikös ne aineet kerry luontoon/ympäristöönkin? Vaikeaa on ,mutta on edes ruokaa-kaikilla maailman ihmisillä kun ei ole edes puhdasta vettä,ruuasta puhumattakaan :(

Kyselkää myös,mistä marjat ovat,joita ostatte.Nyt on paljastunut muutamia kauppiaita,jotka myyvät "lähialueelta" kerättyjä marjoja kotimaisina.

On koittanut se aika vuodesta jolloin on pensasmarjat kypsyneet ja
keräämisen aika on nyt. Mustaherukka kun on omasta puutarhasta ja
muutkin herukat, tietää varmasti että ovat hyviä ja aromaattisia.
Tuonne helteeseen pitää nyt vain mennä ja ottaa talteen "terveyttä" talveksi.
Ostomarjat ovat tietysti aina "kyseenalaisia" että ovatko kotimaisia.
Myyjillä pitää olla näkyvillä missä marjat ovat kasvaneet, eikö laki näin vaadi.

Tässä ote kirjasta Solakkuuden salaisuus vuodelta 1993.
Syö lihaa, mikäli kehosi tarvitsee enmmän energiaa, jonka voi saada vain eläinproteiineista. Kuitenkin eläinproteiinien syömiseen liittyy nykyään joitakin ongelmia,koska lihan tuottajat käyttävät niin paljon lihan kasvua kiihdyttäviä hormoneja tuotannossa. Lisäksi joillakin eläimillä on tauteja, erityisesti lihakarjalla on tuberkuloosia veressä.
Naudanliharasvat ovat kaikkein pahimpia. Ne sulavat tai pilkkoontuvat vasta erittäin korkeissa lämpötiloissa, minkä takia niitä käytetäänkin raskaassa teollisuudessa KONERASVANA.
Sianliha sopii paremmin ihmisruoaksi, koska se pilkkoontuu ja sulaa erittäin helposti elimistössä. Valitettavasti sianliha on erittäin myrkyllistä, koska siat eivät hikoile niin että myrkyt poistuisivat niiden elimistöstä. Myrkyt kerääntyvät näin sian kudoksiin.
Koska kuitenkin tarvitsemme rasvoja, millaisia rasvoja meidän sitten pitäisi syödä? Eläinrasvat ovat raskaimpia maksalle.Tämä koskee erityisesti naudalihan rasvoja, voi mukaanluettuna, koska elimistömme eivät voi pilkkoa niitä. Harvat ymmärtävät, että margariini on vielä vahigollisempaa. Margariinin valmistuksessa käytetään hyvin korkeita lämpötiloja, jolloin margariinin kemiallisesta rakenteesta tulee sen vahvuuden vuoksi hyvin vaikeasti sulatettava ruumiinlämpötilassa.
Kaikkein parhaita rasvoja ovat kasviöljyt, joista paras on seesamiöljy tai mikä muu tahansa öljy, jonka saa huuhdeltua käsistään ilman pesuainetta.

Kaikkea voi ihminen syödä, jos pysyy kohtuudessa paitsi myrkkysieniä. Suomalaiset syövät paljon rasvaisia makkaroita ja lihovat. Makkarat on epäterveellisiä, jos ne kuuluvat päivittäiseen ruokavalioon.

Näin helteillä kalan säilyvyys on aika huono.Kylmäketju ei saisi katketa hetkeksikään.Etenkin vacum-pakatuissa kaloissa saattaa muhia botulismi-pommi,joka on hyvin vaarallinen.Siitä kerrottiin esim.toissa-viikon Apu-lehdessä.Mies oli sairaalassa monta kuukautta ja kunto on vieläkin heikko.

Se Apu-lehdessä oleva juttu oli hurja. En ikinä tule ostamaan vacum-pakattua savukalaa. Siinä on niin monenlaista käsittelyä ennenkuin se on kaupan hyllyllä. Muutenkin kalan kanssa saa olla tosiaan varovainen näin kesällä, varsinkin marketeista ostaessa.Paras ostopaikka on suoraan kalasatamasta jos siihen on mahdollisuus. Tai oma katiska.

Lainaus:

Olemme tottuneet suomalaiseen hyvään "ruokahyfieniaan" ei liene edelleenkään
aihetta suuremmin murehtia sitä mitä syömme. Jokaisella on oma ruokakulttuuri
usein juuri peritty lapsuuden kodistamme. Terveellisyys ja kohtuus myös aterioillamme
lienee paikallaan on hyvä muistaa meistä jokaisen. Tuo antibioottijuttu on sitten eriasia
miten vastuullisesti niitä käytetään. Uskon että suomalainen lihan tuottaja tietää vastuunsa.

Suomalainen lihantuottaja ei ole sen kummempi kuin muutkaan länsieuroopan tuottajat. Raha ratkaisee!
Kaikkea kasvatetaan keinotekoisesti, myös lihaa myytäväksi.
En luota suomalaisuuteen sen kummemmin, sillä jos ei ole mahdollisuutta ostaa takuuvarmaa liha, vihannes, kalatuotetta, niin et voi olla varma mitä saat.

T. kokemus puhuu

Suomalainen viljelijä ja karjankasvattaja ei tosiaankaan ole sen parempi kuin muun maalaisetkaan.
Törkeyksiä kotimaassakin ihan liiaksi mutta ne pyritään viimeiseen asti salaamaan ja painamaan villaisella.
Hirvittää tämä touhu mihin se ahneudessaan päätyykään vielä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat