Vierailija

Nuo mainitut naiset olivat kiukkuisia.
Onko sinulla heistä omakohtaista kokemusta esim. omaisuusvahinkojen muodossa
tai tavallista pidempiä sähkökatkoksia?

Kommentit (3)

Asta oli pahin kokemani myrsky. Asun juuri sillä alueella, jonka yli se pyyhkäisi. Omat vahinkoni jäivät pieniksi, vain kymmenen kaatunutta puuta tontilla, särkynyt pihakalusto ja rikkoutunut kasvihuone. Sähkökatko oli 3½ vrk, Veeran jälkeen vain 17 h. Osa pakasteista suli, mutta suurin osa saatiin sukulaisten hoiviin. Samoin jääkaapin sisältö pilaantui. Lopulta saatiin ostettua kunnon aggregaatti jyskyttämään virtaa kylmälaitteisiin. Aggregaatit loppuivat koko maakunnasta, mutta naapuriapu heräsi henkiin, aggregaatteja kuljetettiin paikasta toiseen, kaatuneiden puiden tukkeamia teitä aukaistiin talkoovoimin, naapurit poikkesivat katsomaan yksineläjiä ja kaikin tavoin tuntui yhteen hiileen puhaltamisen meininki.

Maisemat muuttuivat kertarytinällä. Täällä voisi kuvata vaikka sotaelokuvan silputuneiden puiden keskellä. Muutama tuntemani metsänomistaja menetti lähes koko metsänsä. Tuhoa on vaikea uskoa, jos ei ole omin silmin nähnyt metsiä.

Vielä eilen eräs tuttavani oli vailla sähköä ja kännykkäyhteyttä. Meilläkin oli monta päivää puhelinmotti päällä.
Mutta jotakin opin: uskon nyt säävaroituksiin, pidän aggregaatin toimintavalmiina, varastoin kuivamuonaa ja säilykkeitä, varaan kynttilöitä ja lataan puhelimen akun ja varaan paristoja radiota ja otsalamppua varten. Puuliedellä voi onneksi keittää aina.
Miten te toiset maalaiset varaudutte ääriolosuhteisiin?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lyhyeksi jäi tämä keskustelu elokuussa,
mutta jospa uuteen, samanaiheiseen keskusteluun
tulisi enemmän kommentteja. Toivotaan!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat