Seuraa 

Puutarhan ja luonnon hyvää tekevä voima on vahvistettu tutkimuksin. Pienikin hetki omassa puutarhassa tai kävely puistossa, puuhailu siirtolapuutarhassa saa ajatukset pois työkiireistä, selkiyttää mieltä elämän myllertäessä. Puutarhasta on siis moneksi.

Jos kiinnostaa niin Helsingissä 16.9. eri alojen naiset kertovat miten puutarha on ollut mukana elämän eri vaiheissa. Puutarhanaiset ry on valtakunnallinen järjestö, joka ei tavoittele voittoa, vaan jakaa mm. stipendejä alan opiskelijoille ja jakaa tietoutta puutarhakulttuurin ja puutarha-alan asioista. Syyskuun tilaisuudessa mm. Maarit Feldt-Ranta, Sari Savikko, Leena Airikkala, Tiina Klemettilä ja Anne Vuori kertovat kokemuksiaan puutarhan merkityksestä.
Lisää tietoa löytyy Puutarhanaisten nettisivuilta.

Oletko sinä saanut voimaa puutarhasta, puistoista tai kävelystä hautausmaalla, siirtolapuutarhasta? Aina ei tarvita omaa puutarhaa voidakseen nauttia puutarhan terapeuttisesta voimasta.

Kommentit (9)

Kun on jokin asia,joka vaatii mietintää ja pohdintaa,niin mahdollisuuksien mukaan suunnistan puutarhaan.
Siellä voi jutella kukille ja linnuille ja oraville asioistaan,eivätkä ne taatusti levittele niitä muiden kuultavaksi.
Jos taas raivostuttaa,voi kaivella rikkaruohoja tai tehdä isompiakin kuoppia oikein voimansa tunnossa,(jotka saa sitten siististi peitettyä jälkeen päin.)
Toki sinne menee ihan pelkästään sen puutarhan vuoksikin,kapsuttelu siellä rauhoittaa mielen ja se,että saa ihan olla vaan ja ihailla luonnon kauneutta ja aina vaan uudestaan ihmetellä,miten niiiiin pienistä siemenistä,tulee toinen toistaan upeimpia kasveja.

On täysin kiellettyä hoitaa puutarhaansa innottomasti.Sitä on rakastettava,pitipä siitä tai ei.
W.C. SELLAR and R.J.YEATMAN

Hautausmaa on myös sellainen mielenrauhoittaja.En koskaan mene sinne kovalla kiireellä,lähtiessäni sinne,minulla on jo tietynlainen olo-tila.Kun avaan hautausmaan portin,minulla käy mielessä tuhannet muistot ja ihme kyllä ne rauhoittavat mielen joka kerta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Olen jo hieman miettinyt,mitä minä sitten teen,kun en enää jaksa puuhastella puutarhassa vaikka mieli tekisikin.Voihan se alkuun olla hieman "peukaloitten pyöritystä". Mitä te muut puutarhan ystävät olette tehneet,jos vaikka muutatte kerrostaloon asumaan? Hommaatteko ruukkupuutarhan parvekkeellenne? Nyt vielä jaksaa,mutta tulee sekin aika joskus eteen,ettei jaksa.Miten sitä keväisin aina istutus-aikaan osaa olla.
No,vielä minä jaksan,turha murehtia etu-käteen,mutta:)

Lainaus:

näkyy olevan kaksi ( 2) Puutarhaterapiaa-ketjua? Hyvä aihe,mutta yhdistäiskö ylläpito,pliis ?

Kiitos huomautuksesta! En voi yhdistää ketjuja, mutta kopioin toisesta keskustelusta tuon ainoan viestin tähän ja poistan tuon toisen ketjun.

Sari Alho

Anonyymi 06.09.2010 09.42

Miulla ei ole puutarhaa mistä saisi terapiaa.Kissanketaleet hoitelivat pentuna
sisäkukatkin niin antaumuksella, että nyt on vain yksi kukka ,sekin ulkona amppelissa ;D

Voisin ehkä hankkiakin kasveja muuten, mutta kun kädet on siinä kunnossa etten
oikein pysty hoitelemaan.
Silti uskon vakaasti että luonnolla on "hoitava" vaikutus
-onhan se kokeellisestikin todettu useissa yhteyksissä.

Jo pelkkä luontokuva seinällä rauhoittaa-kannattaa siis ajatella,
millaisia" kuvia" päivän mittaan katselee?

Verenpaineen alentamiseenkin auttanee rauhallinen kävely luonnossa-
askartelu puutarhassa-
tai jonkun luonto-ohjelman/kuvien katselu!

Olen alkanut pelata "maatilapeliä"-kasvattelen kasveja-katselen kun heinät kasvaa!
Enkä millään raaskisi korjata auringonkukkiani pellolta ,kun ovat niin kauniita.

On niin mukava nousta aamulla, kun aamukahvit juotuaan voi käydä ruokkimassa kanat
ja suunnitella pellosta tilkkutäkin näköisen erilaisilla kasveilla :D

On se mukavaa,kun on oma pieni "puutarha-pläntti",mitä voi aina mennä hoitelemaan,seurata kasvien kasvamista ja kuunnella lintujen laulua.
Tänä kesänä olikin paljon sellaisia ilmoja,että voin nautiskella päiväkahveistani ulkosalla vanhan vaahteran alla ja nostaa jalat penkille,rentoutua ja olla vaan.
Mukava pilvi-osio netissä innosti myös seuraamaan ja hahmottelemaan kuvioita pilvistä.
Nyt alkaa olemaan nuo syksyn hommat puutarhassa päällimmäisenä,mutta mielessä jo hieman siintelee ensi kesä ja mahdolliset uudet kasvit,joita voisi kokeilla.
Minunkin vaivani on puutarha hoitanut ja mahdollisesti pitänyt ne kurissa.

Ei ole omaa pihaa eikä parveketta, mutta puistot ja hautausmaat ja siirtolapuutarhat ovat avoinna. Aikaisin keväällä aloitan töistä paluumatkan niin, että kuljen jonkin puiston läpi, johon on istutettu kevätkukkia. Taidan joskus puhella niille, kuin hyville tutuille. Kasvua on mukava seurata, kesällä tulevat kesäkukat ja siten etsiskelen kauniita kaupungin istutuksia, joissa monivuotiset kukoistavat.

Vaikka en itse hoida mitään puutarhaa, niin koen saavani kasvien kasvuvoimasta itsekin voimaa. Aikaa eläkkeelle pääsyyn on muutama vuosi ja työtahti on mennyt kovemmaksi näinloppua kohden. Mutta puutarha antaa voimaa ja katkaisee työajatukset.

Leena kirjoitti;
Oletko sinä saanut voimaa puutarhasta, puistoista tai kävelystä hautausmaalla, siirtolapuutarhasta? Aina ei tarvita omaa puutarhaa voidakseen nauttia puutarhan terapeuttisesta voimasta

Wien Itävalta, vanha hautausmaa! En ole missään kokenut sellaista rauhaa kuin kävellessäni siellä. Hautausmaan moni-ilmeisyys, juutalaisosa, lasten osa, hoitamaton osa, taiteilija osa ja keskellä kappelin edessä valtiomiesten paasi.
Sadat linnut pesivät siellä ja voi sitä "taivaallista lintujen kuorolaulua" kaiken keskellä.
Alue on valtava laaja, joten mieheni kanssa kuljeksimme siellä monta tuntia.
Tuntui kuin olisimme olleet pois tästä maailmasta.

terveisin Hyvämieli

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat