Seuraa 

Hei!

Olen suunnitellut kesäksi reissua Vienan merelle läpi Kalevalan laulumaiden. Olisiko kenellekään kokemuksia tai vinkkejä tuolle suunnalle. Mennään omalla autolla ja matka-aikaa on 1-2 viikkoa riippuen miten viihtyy.

Kaikki muutenkin Venäjän puoleiseen Karjalaan liittyvät vinkit on tervetulleita. Kiitos ja kumarrus.

Kommentit (7)

Tuohan on putskun maata eli ei kiitos.

Tuttavat olivat eli kakasi henkilöä ryhmäreissulla Solovetskiin.

Hrja reissu oli ollut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosittelen matkaa Kalevalan laulumaille. Matkustelin siellä jonkin verran venäläisen mieheni kanssa 90-luvulla. Kuvista päätellen mikään ei ole siellä suuremmin siitä muuttunut. Tuntui kun olisi mennyt vähintään vuosikymmeniä ajassa taaksepäin. Karjalaiskylät ovat kauniita, ihmiset mukavia ja vieraanvaraisia. Ennen Solovetskissa käyntiä,kannattaa lukea Solshenitsynin Vankileirien saaristo. Uskoisin että siellä on tehty kunnostustöitä. Olen matkustellut todella paljon mutta nämä matkat olivat niitä mieliinpainuvimpia. 

 

Suosittelen myös Petroskoin matkaa Kishi-saaren ja mahtavan Äänisen ja kauniin kaupungin takia. Samoin Laatokan ympäriajoa, ja Valamossa käyntiä.  Totesin siellä menetetyssä Karjalassa, että kaikki oli todellakin niin kaunista kuin puheista ja Karjala muistojen maa-kuvakirjasta olin päätellyt. Ei vain sieltä pakolla lähteneiden koti-ikävän kultaamaa nostalgiaa. Ja siellä Vienan ja Aunuksen mailla tuntui kotoisalta. kuvittelin olevani runonkeruumatkalla.

 

Kannattaa etsiä itselleen paikallisia kavereita ennen matkaa. Silloin pääsee todella näkemään aidon Karjalan, saa kokea vieraanvaraisuutta ja nähdä paikkoja joihin ei muuten osaisi mennä. Saa kuulla paikallisen kertomana paljon kiinostavia asioita. Kun elämme internettiajassa, kaverien löytäminen on tietysti helppoa. Monet osaavat myös suomea tai karjalan kieltä. Meidän kaveri Petroskoista vei meidät maalle mumminsa  luo jossa saimme nauttia maaseudun rauhasta, hyvästä ruoasta ja juomasta, kalastella, soudella ja ajaa ikivanhalla sivuvaunumoottoripyörällä.mummin mökissä ei ollut kovin paljon pinta-alaa, mutta sopu ja vieraanvaraisuus antoi sijaa. Kaikki nähtävyydet kierrettiin niin kuin asiaan kuuluu, hämmästeltiin Äänisen aaltoja  ja Kišin kirkkoja, käytiin kivoissa kuppiloissa ja karjalaisessa ravintolassa. Terveisin Ellen Ruotsista

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat