Kommentit (18)

Minunkin housuni ovat revenneet haaroista.
Parikin kertaa.
En nähnyt siitä unta etukäteen.
On aika järkeekäyvää että vaate repeää rasituksessa saumasta?
LAINAUS
ku olisi oikeasti kuollut.

***

Näin unta että housuni repeävät huvipuistossa ja joudun kulkemaan koko päivän huvipuistossa reikä haaroissa. Seuraavana päivänä oli tosiaan löhtö särkänniemeen. Ja tottakai housuni repesivät haaroista, tosin reikä oli melko pieni eikä haitannut.

***

Näin unta opiskelukaveristani, jota olen nä

Minä en löydä tekstiäni tuolta uniketjusta, vaikka lähettämisen jälkeen näytölle tulikin teksti: "kiitos osallistumisestasi". Eikö kaikki tekstit oo siellä samasssa paikassa, otsikon yhteydessä? Vai onko siinä pakko olla yhteystiedot? En laittanut. Siinähän kuitenkin sanotaan, että voi osallistua nimettömänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lainaus:

Minä en löydä tekstiäni tuolta uniketjusta, vaikka lähettämisen jälkeen näytölle tulikin teksti: "kiitos osallistumisestasi". Eikö kaikki tekstit oo siellä samasssa paikassa, otsikon yhteydessä? Vai onko siinä pakko olla yhteystiedot? En laittanut. Siinähän kuitenkin sanotaan, että voi osallistua nimettömänä.

Minä kirjoitin ihan nimelläni mutta eipä sitäkään missään näy.
Liekkö lennähtänyt bittiavaruuteen.

Minä olisin tyytyväinen jos näkisin ihan "tavallisia" unia, enneunista viis veisaan.
Sairaudestani (kivuista) johtuen nukun "pätkäunta" eli en ilmeisesti pääse koskaan
"unennäkövaiheeseen".

"En näe mitään unia"

Sari kiltti! Tuo antamasi enne-unilinkki ei avaudu? Alan kohta nähdä unta tuosta
nukkuvasta naisesta:) Vai niinkö on tarkoituskin?

Lainaus:

Juuri minuutti sitten kokeilin Sarin antamaa linkkiä.
Pelaa aivan hyvin minun koneellani!

Minulla linkki ensin avautuu mutta kun klikkaan "lue lisää" niin tulee taas sama naisen
kuva. Haluaisin lukea niitä lukijoiden kirjoituksia ja kirjoittaa itsekkin.
Saanko lainata sinun konettasi?

Lukijat kertovat enneunistaan: iloisia tapahtumia mutta myös painajaisia. Kerro omasi!

Kerro omasi, ja voit voittaa torkkuhuovan.

***

Uni toteutui noin 3 vuotta näkemäni unen jälkeen. Oli työpaikkani kurssitilaisuudessa Sallassa Revontuli hotellissa kuuntelemassa luentoa. Edessä istui mieshenkilö joka piirsi ikkunasta näkyvää maisemaa. Tuli jotenkin outo olo kun tilanne oli niin tutun tuntuinen

***
Tämä tapahtui vouosia sitten, näihin aikoihin vuoden lopulla. Näin unen, jossa isäni nousi rekeen paljain päin. Rekeä ei ohjannut kukaan, isääni siis vietiin. Reki lähti kohti valossa hohtavaa lumista vuorta tuhansien kullan ja hopean väristen kulkusten soidessa.

***

Näky oli kaunis, ja olo levollinen. Herättyäni muistin unen ja arvasin, että syöpää sairastava isäni ei kevättä näe. Hän lähtee jo talvella.
Kerroin unestani eräälle vähän vanhemmalle sukulaisnaiselle, sekä arvailustani isän kohtalosta.

Tuli joulu. Aatto-iltana puhelin soi. Veli kertoi isän nukkuneen pois. Silloin muistin unessani olleet tuhannet kullan ja hopean väriset
soivat kulkuset. Niinpä tietenkin, lähtö tapahtuu jouluna. Sukulainen, jolle olin kertonut unesta, totesi minulle hautajaisissa, että
olin todellakin nähnyt enneunen. Kaikki tapahtui kuten unessa, emme vain osanneet tulkita sitä kaikin osin.
Liisa Tapola

***
Näin unessa päivämäärän. Pelotti vähän että mitähän se merkitsee ja mitä tulee tapahtumaan.

Katsoin unikirjasta että numerot merkitsee jotakin voittoa.
Päivämäärä sattui lauantaille ja tulihan sieltä voitto, nimittäin lottovoitto. Pieni kylläkin.

Onnennumerot

***
Nuorena alle 20-vuotiaana näin unia, jotka toteutuivat. Näin todelliset ihmiset ja tapahtumat kronologisessa järjestyksessä.
Monesti nuo unet liittyivät kuolemaan, silloin en kammoksunut niitä , ehkä jälkeenpäin kun mietin tuntui pahalta kun joka kerta uneni toteutuivat. Olin herkkä ja alitajuntani aisti asioita edeltäpäin. Olen nähnyt kahden ihmisen kuoleman, yhden ihmisen syntymän.

Eräässä unenomaisessa horrostilassa kauan kuolleena ollut pappani tuli sänkyni viereen, mutta ei ottanut mukaansa. Olin seuraavana
aamuna menossa leikkaukseen josta selvisin ja sain mahdollisuuden " toiseen elämääni".

Enää en näe niin selviä enneunia.

Parhaassa enneunessani veljeni perheeseen syntyi lapsi, unessani ennähnyt vauvan kasvoja tarkasti, mutta ilon tunsin. Nyt tuo vauva on melkein 30-vuotias.

Enneunet ovat osa ihmisen elämää, ei niitä tarvitse pelätä. Emmekä me jotka olemme joskus enneunia nähneet ole noitia, vaan ehkä muita herkempiä ihmisiä.
Herkkä nainen

***
Näin unta kun veljeni morsian sanoi: ”Häämme on siirretty viikolla eteenpäin sovitusta päivästä."
Seuraavana päivänä olimme opettelemassa autolla ajoa, jolloin kerroin unestani.
"Niinhän ne ovatkin" ,sain kuulla sitten.
Se uni kyllä toteutui täysin.
Mummeli

***
Näen paljon enneunia ja uskon myös niihin.
Noin kahdeksan vuotta sitten näin unen, jossa vastoin tahtoani lääkäri otti pois terveen kulmahampaani.
Herättyäni oloni oli karmaiseva.
Vajaan vuoden kuluttua äitini kuoli äkillisesti.
Lissu

***
Nuorena näin unen, jossa vanha mies kuoli. Mies nukkui unessa keinutuolissa, mutta tarkemmin en muista unta enää, mutta jotenkin osasin sen kohdistaa naapurin setään uneen liittyvien yksityiskohtien kautta, koska lähistöllä ei ollut juuri ketään muuta, joka istui keinutuolissa melkein koko päivän. Aamulla kerroin kotona, että näin unen, jossa naapurin setä kuoli unessa, äiti sanoi, että kaikkea sinäkin sitten näet, mutta kun muutaman päivän päästä tuli tieto, että naapurin setä on kuollut, ei untani ihan hulluna pidettykään.

Lisäksi suvussa on ollut tapana, että jos isän veljessarjasta jokin kuolee, ennen kuolemaa tapahtuu jotain outoa koputusta. Äiti muistaa yhdenkin tapauksen, jossa muutama viikko ennen toiseksi vanhemman veljen kuolemaa, he olivat kylässä kuolevan veljen perheen luona. Ulko-oveen hakattiin voimakkaasti, että ikkunat helisi. Tämän äänen kuuli vain äitini ja isäni, jotka sanoivat, että eikö muut kuule voimakasta hakkausta ulko-oveen. Paikalla oli siis omat vanhempani sekä isän veli vaimonsa kanssa. Isän veli ei kuullut mitään oveen hakkaamista tai ainakaan siihen ei mitenkään isäni veljeni reagoinut, jota äiti oli ihmetellyt.

Äiti muisteli vielä, että se oli niin voimakasta, että ei sitä voinut olla kuulematta, koska äiti kertoi, että tuolla hakkaamisella menee ikkunat rikki. Isän veljenvaimo oli sitten käynyt ovella, mutta ei siellä ketään ollut, mutta äiti sanoi, että hänelle tuli aivan outo olo, koska näin oli tapahtunut hieman aikaisemmin toisen veljen luona, joka kuoli noin3 kuukautta ennen tämän veljen kuolemaa.

Myös silloin oli ikkunaan hakattu kuin iskemällä. Tämä paikka oli heidän syntymäkotinsa, jossa minulla on aina tuntunut, että siellä on jotenkin pelottavaa. Sukukokouksessa selvisi, että aikoinaan isänisä oli rangaissut tyttärensä yöreissuja siten, että hänet oli jätetty pakkaseen yöksi ja hän oli menehtynyt sitä myötä keuhkokuumeeseen. Liekö hän siellä sitten ollut läsnä. Muutaman kerran olen ollut siellä ukonilmalla, jolloin tuntuu, että kaikki salamat iskevät juuri sille mäelle. Jotenkin tuntuu, että myös sitä veljessarjaa on kohdannut enemmän epäonnea kuin onnea.

***

Odottaessani esikoista näin unen, missä parisängyllämme oli poikalapsi nukkumassa. Aikanaan synnytin 3,5-kiloisen poikavauvan joka oli aivan samannäköinen kuin unessa näkemäni.

***
Näen jatkuvasti unia kuolleista sukulaisistani, Se on hieman pelottavaa. Ihan kuin he haluaisivat kertoa minulle jotain. MUTTA MITÄ? Nyt uniini on tulleet pienet vauvat. joko on vauvoja tai sitten olen unessa raskaana. Aika mielenkiintoiseksi on unet menneet. Ei tartte leffaan lähteä kun joka yö tällaiset tarinat tulevat uniini.

***

Sain peruutusmatkan kuuhun ja siellä oli todella mahtavaa. Ihmeelliset, matalalla lentävät pienet alukset oli kulkuvälineitä. Sitten siellä oli laaja alue kuumatkalaisten tuomia ,muovipusseihin pakattuja puukapuloita joissa oli sellaisten henkilöiden nimiä jotka eivät pääse kuuhun mutta heidän nimensä pääsee kuitenkin kuun kamaralle.

Olin vihainen siitä, että miksi saastetta tuotiin kuuhun valtavat määrät. Tähtitaivas oli ihan lähellä ja makasin kuun pinnalla selällään ja ihailin tähtikuvioita.Taivaankappaleita suhahteli aivan silmieni edestä. Maapallo oli valtavan kaunis. Siniset meret näkyivät selvästi. Se oli viikonloppumatka ja aika nopea äkkilähtö.

Ongelmana kuussa oli ettei kännykkä kuulunut maahan asti enkä pystynyt ilmoittamaan työpaikalle ja omaisille missä olin. Pelkäsin, että jos lento maanantaina on myöhässä en ehdi yhdeksäksi töihin. Onneksi olin ajoissa maassa ja pääsin oikeaan aikaan töihin.

***

Aamulla siskoni kanssa olimme menossa kouluun kun kerroin, että olin nähnyt unta, että opettaja vaihtoi meidän paikkoja. Istuimme aina vierekkäin ja opettaja vaihtoi unessa meidät istumaan ihan eri puolille luokkaa, toisen eteen ja toisen taakse.

Koulupäivä sujui tavallisesti, viimeisenä tuntina oli matematiikka. Kun opettaja jakoi kokeet ja sanoi, kaksoset eivät olleet jälleen ymmärtäneet mitään. Saimme huonot numerot matematiikasta niin kuin tavallisestikin. Opettaja jatkoi: Minulla onkin hyvä idea.

Kaksoset laitetaan eri puolille luokkaa istumaan ja sellaisen luokkakaverin viereen, joka on hyvä matematiikassa niin kaverit voivat opettaa teitä molempia. Me katsoimme toisiimme kaunistuneena ja opettajaan vielä kauhistuneempana, nytkö uneni toteutuu. Silloin joku kysy jostakin kokeen tehtävästä jotain ja opettaja rupesi selostamaan taululle kokeen tehtäviä ja onneksi unohti koko asian. Saimme edelleen istua vierekkäin mutta kyllä oli vähällä, että uneni olisi toteutunut. Onneksi niin ei käynyt.

***

Aika monet unet on toteutuneet, tosin ei ihan kirjaimellisesti, mutta henkilöt ja tapahtumat ovat pitäneet paikkaansa. Kerran näin unta työkaverista joka tuli etsimään jotain asuntooni yöllä ja muutaman päivän päästä ollessani yövuorossa, sama ihminen pyysi minua avaamaan oven kun oli unohtanut laukkunsa ja tuli etsimään sitä työpaikalle.

***

Aina kun näen itseni ongella tai pilkillä ja saan valtavia kaloja, sairastun johonkin pahempaan tautiin. Samaten, jos näen kuolleen äitini unessa, jollekin läheisistäni tai minulle tapahtuu ikäviä asioita. Eli uneni varoittaa jo etukäteen tulevista vaikeuksista.

***

Äitini oli useita vuosia ollut sairaana ja huonossa kunnossa. Kaksi viimeistä vuotta hän oli laitoksessa.

Hänen viimeisenä kesänään olin matkalla Kreikassa ja näin siellä unen, että olin saattamassa äitiäni viimeiselle matkalle. Kun heräsin, olin aivan sekaisin, kun en tiennyt, oliko uni totta vai vain unta. Heti piti soittaa aamulla herättyäni Suomeen ja kysyä, mitä kuuluu.

Osasin varautua hänen lopulliseen lähtöön, joka sitten tapahtuikin kolmen viikon päästä tuosta unesta. Koko tuon ajan tein surutyötä, mikä varmasti oli tarpeen minulle, että jaksoin hoitaa käytännön asiat.

***

En ole taipuvainen uskomaan yliluonnolliseen, horoskooppeihin tai enneuniin. Uskon unien olevan alitajunnan tuotos, ja ne "enteet", joita niissä tulkitsemme ovat todellisuudessa olleet tiedossa koko ajan, kätkettynä piilotajunnan sopukoihin. Viiime kesänä kuitenkin koin jotain outoa. Näin nimittäin unta villihevosista, jotka hyppivät ylitseni kun yritin valokuvata niitä. Niiden kaviot osuivat käsivarsiini, jotka tummenivat liiloille mustelmille.

Kahden päivän kuluttua kuulin, että Englannissa asuva valokuvaaja-serkkuni oli joutunut ratsastusonnettomuuteen. Hän oli pudonnut satulasta ja hevonen oli runnonut hänen ylitseen, ja hän makasi sairaalassa edelleen kriittisessä tilassa.

Olin todella hämmentynyt tuosta varoittavasta unesta. Ajattelin sitä pitkään, odotin lisää merkkejä unistani. Jos näin tunnelmaltaan synkkää unta yöllä, kuljin koko seuraavan viikon varpaillani, odottaen puhelimen pirahdusta.

Enempää enteileviä unia ei kohdalleni ole sittemmin osunut. Nyt olen jo melko varma, että kyse ei suinkaan ollut minun kuudennesta uniaististani, vaan jostakin paljon yksinkertaisemmasta. Luultavasti olin päivän aikana ehtinyt ajatella serkkuani, tai hevosia, tai kameroita, tai vaikka kaikkia yhdessä. Mielemme ajatuksista nimittäin vain murto-osa etenee tietoisuuteemme, ja loput käpertyvät kerälle piilotajuntaamme, odottelemaan yötä...
Sofi

***

Enneunia en ole koskaan nähnyt. Mummoni kuoleman jälkeen muistan tosin nähneeni unen missä mummo kävi minua lohduttamassa ja ketomassa, että hänen on nyt hyvä olla.

***

Enneunia? En tiedä onko niitä. Muistan hyvin vähän unia ja suurin syy, että en oikein usko ennenuniin. Miten voisi nähdä unta jostakin tulevasta tapahtumasta. Sen täytyy olla sattumaa, että jotkin asiat pyörivät muuten unessa ja ne sitten yhdistää tulevaisuudessa johonkin tapahtumaan. Mikä/kuka ilmoittaisi unen muodossa, että jotain tiettyä tulee tapahtumaan. En usko.

***

Ensimmäinen ja viimeisin enneuneni:

Olimme vuonna 1980 kesäkuussa tavallinen, kolmihenkinen nuori perhe.
Meillä oli viisi vuotta täyttänyt tytär ja uusi, mieheni rakentama avara-lainoitteinen omakotitalo. Asuimme keskisuuren kaupungin läheisyydessä, josta matkaa synnyinkotiini oli alle sata kilometriä.

Isäni, vasta hiukan yli viidenkymmenen oli sydämensä vuoksi ollut jo jonkin aikaa sairauseläkkeellä.

Hän vastusti alusta alkaen talohankettamme sen suuren velkataakan vuoksi, jonka alle vuosikymmeniksi joutuisimme.
Isäni ei uskonut alkuunkaan meidän selviävän urakasta. Hän pelkäsi puolestamme.

Talo oli nyt kuitenkin valmis, me asuimme siinä, mutta isäni ei ollut vielä käynyt tutustumassa uuteen kotiimme.
Kesäkuun eräänä yönä näin unen, joka on jäänyt pysyvästi mieleeni.

Uusi omakotitalomme on valmis. Olohuoneeseen astelee minun isäni iloisena ja pyhäpukeissaan komeana, mukanaan iso liuta vanhoja naapureita ja ystäviä sieltä maalta.

Isä hehkuttaa, että nyt on juhlat! Hän esiintyy seremoniamestarin ottein. Hänellä on olutkori mukanaan ja hän aikoo pistää pöydän koreaksi.
Keittiön pöydän ympärille kokoontuukin melkoinen seurakunta.
Kaikilla naapurin naisilla on mustat huivit ja körttiasut päällä.

Siinä lauletaan jotain ja vaikka huomaan, että laulukirjat ovat virsikirjoja, tunnelma on hilpeä, kunnes tapahtuu jotain odottamatonta.
Isäni kummityttö menettää tajuntansa, hänen otsansa kopsahtaa pöytää vasten, kuuluu kova pamaus ja minä herään siihen.
Katson kelloa, se on pari minuuttia yli kolme yöllä.
Seuraavana aamuna jostain syystä pukeuduin mustaan.

Oli kaunis, aurinkoinen kesäaamu kun kävelin töihin.
Töihin päästyäni heti yhdeksältä tuli puhelu, jossa kerrottiin isäni menehtyneen ambulanssissa vähän yli kolme yöllä.

Kerrottakoon vielä, että isäni oli täysin ateisti, niin kuin olen minäkin.
Hän oli ollut tupakoimaton vuosikymmenet ja käytännössä absolutisti.
Isäni oli muutama päivä ennen kuolemaansa käynyt ostamassa kaupungin miesten muotiliikkeestä täydellisen juhla-asun. Puvun, paidan ja kravatin.

Ostokset olivat kauniisti vielä pusseissaan, hintalappuineen ja kuitteineen.
Kauppa suostui siihen, että palautin vainajan vaatteet ja sain ostaa vastaavalla summalla vaatteita itselleni isäni muistotilaisuuteen.
Näin isä osti tyttärelleen vaatteet omiin hautajaisiinsa. Kaunista.

***

Erään työkaverin kanssa meillä on sanonta: "tätä se sun unes tiesi!", kun olemme useamman kerran joutuneet toteamaan, että työpaikkaan liittyvät unet ovat käyneet toteen jossain muodossa. On ollut välillä ilmeissä pitelemistä, kun esim. myyntipalaverissa olemme tajunneet toisen kertoneet nähneensä vastaavasta tilanteesta unta pari viikkoa aikaisemmin :)

***

Hautajaisuni
Olin 13-vuotias ja kevät, kun näin unen isäni hautajaisista.

Äitini, kaksi nuorempaa siskoani ja minä seisoimme kotipihamme omenapuun alla, johon oli tuotu ruumisarkku. Unessa oli kesä tai syyskesä, sillä omenapuu ei ollut kukassa. Puu oli unessa isompi kuin se tuolloin vielä todellisuudessa oli. Jostain tiesin, että arkussa oli isä. Arkun ympärillä oli ihmisiä, joista tunsin vain yhden: minua kolmea vuotta vanhempi pikkuserkkuni, jonka vierellä seisoi pieni tyttö.

Minä itkin hillittömästi arkun äärellä ja heräsin keskellä yötä tuohon itkuuni. Vuolas itkuni jatkui vielä herättyäni jonkin aikaa, kunnes olin itkenyt itseni tyhjiin ja nukahdin uudellen.

Unessa ilmenneet asiat toteutuivat ajan kuluessa. Vajaan kahden vuoden kuluttua pikkuserkkuni meni naimisiin 17-vuotiaana presidentin luvalla ja muutaman kuukauden päässä siitä, hän synnytti pienen tytön.

Isäni kuoli, kun olin 16-vuotias syöpään. Kun ambulanssi tuli ja lähti häntä, hän vilkutti viimeisen kerran kotipuillemme kulkiessaan omenapuumme ohi paareilla, joilla hän lepäsi, kun ambulanssimiehet kantoivat häntä autoon. Hautajaispäivänä en tuntenut minkäänlaista surua enkä itkenyt isäni kuolemaa lainkaan, sillä suru oli ikään kuin ohittunut. Ennenuneni suru oli ollut niin tuskallisen voimakas unennäköni hetkellä.
Venla

***
Olen nähnyt enneunia pienestä lapsesta saakka. Kun olin 15-vuotias, niin näin itseni unessa yli 90 vuotiaana ja kerroin itselleni tulevaisuuteni. Kaikki on toteutunut. Olen nähnyt unessa kaikki työpaikkani etukäteen, ihmisten kuolemia, eläinten kuolemia, ulkomailla tapahtuneita onnettomuuksia ja paljon paljon muuta.

Sukulaiset pitävät minua hulluna jos kerron niistä. Oma perhe uskoo. Useimmat tapahtumat olen unessa saanut jonkun kuolleen sukulaisen tai tutun kautta.

Kuolleet sukulaiseni myös "käyvät unessa" antamassa neuvoja ja ohjeita miten jokin asia pitää hoitaa. Olen nähnyt "aaveita" myös hereillä ja ollessani ja kerran "keskustellut" tälläisen kanssa. Näen unta heti kun nukahdan vaikka ottaisin vain torkut. Nuorena "kuljin" unissa auttamaan onnettomuuksissa tai keskustelemaan henkilön kanssa joka kuolisi pian tai lohduttamaan henkilöä jonka omainen on kuollut. Viimeksi mainituissa tapauksissa minut lähetti kuollut henkilö ja eloon jäänyt ei tiennyt minusta mitään, mutta lohdutin häntä henkisesti.

Kuoleman sain tietää yleensä seuraavana aamuna vasta. Minulla on siis hyvinkin paljon "unitoimintaa". Lapsena ne rasittivat henkisesti, mutta sitten totuin niin, että se tuntuu aivan normaalilta elämältä.

***
Tuttavani odotti vauvaa. Kun lapsi oli syntynyt, näin unta, että hän pyytää minua kummiksi. Jonkin ajan kuluttua hän pyysikin. Olin ehtinyt jo miettiä asiaa, että vieläkö "varttuneemmalla iällä" ryhdyn kummiksi ja toiseksi, minulla oli jo monta kummilasta ennestään.
Suostuin tähän luottamustehtävään.
Vielä kerran kummiksi

***

Itse en ole enneunia nähnyt mutta äitini on kertonut seuraavaa:
Hän näki unen jossa oli palavassa asunnossa vanhan tuttavan kanssa, tuttava pyysi apua.
Myöhemmin hän kuuli kyseisen tuttavan menehtyneen tulipalossa.

***

Jo lapsuudessani kuulin äidiltäni selityksen kuinka tulkita unia.
- Hopea huolta, kulta kunniaa, paperi (raha) pahaa...ja paska rahaa.

Tämä viimeinen symboli on ilmeisesti pesiytynyt alitajuntani pohjimmaisiin kerroksiin sillä joka kerran kun näen unta paskasta saan rahaa tai lahjan heti seuraavana päivänä.

Jokin aika sitten näin unta että liukastuin lehmänpaskaan. Herättyäni lauantaiaamuna mietin ettei uni tällä kertaa voisi toteutua. Mistä ihmeestä voisin saada rahaa tai lahjan lauantaipäivänä? Posti ei tulisi joten ajattelin että kerrankin uni taisi olla vain unta. Unohdin koko jutun mutta sitten iltapäivällä soi ovikello.

Avomieheni nukkui oltuaan yön töissä siksi epäröin avata ovea. Jos puhelias naapuri olisi oven takana, en taatusti avaisi ovea. Kurkistin ovisilmästä, siellä seisoi joku mies paketti kädessään, varmaan kookospallojen myyjä, arvelin. Ovikello soi uudestaan, tällä kertaa kovin vaativasti.

Avattuani oven sain Postin lähetiltä käteeni lapun johon minun piti raapustaa nimeni, paketti oli minulle. Yllätys, yllätys, se oli täynnä Fazerin suklaata, palkinto runokilpailusta johon olin aiemmin osallistunut.

Maitosuklaa, maito, lehmä, sanat kulkivat mielessäni. Uni oli totetunut pienintäkin vivahdetta myöten, kiitin lehmää, äitiäni ja unta maistellessani Fazerin sinistä maitosuklaata.

***

Joka kerta, kun olen nähnyt unta, että olen ostanut raha-arvan, olen seuraavana päivänä saanut arvalla pienen voiton. Näin on tapahtunut pari kertaa. En edes yleensä osta arpoja, jos en näe niistä ensin unta. Valitettavasti uni, jossa tein lottoriviä, ei ole tuottanut tulosta.

***

Kaikki unet jotka näkee ennen heräämistä ja muistaa ovat enneunia, mutta ovat niin symbolisia että ne ehkä ymmärtää vasta sitten kun asia tapahtuu!

Olen nähnyt koko ikäni enneunia, mm. läheisten kuolemat, siis ikävimmät unet. Iloiset taas ovat kokonaan toisen tyyppisiä, jos on rahaa tulossa niin kalaa näytetään symbolina onko tulossa enempi tai pientä vaan!
Monta unikirjaa on täynnä, kirjoitan ylös aika paljon sellaisia monimutkaisia unia.

Näen myös ihmisistä aika paljon juuri että minkälainen oikeasti on?
Ja sitten on unia joita voi pyytää? Yllättäviä!

Toisaalta unet ovat niin henkilökohtaisia ettei niitä voi kertoa yleisesti...
Ne paljastavat liikaa että siksi parempi jättää kertomatta?

***

Kerran näin unessa jo edesmenneen ystäväni. Uni oli selvä ja elävä, ystäväni oli siinä parhaissa voimissa.

Kun heräsin, tuntui hetken siltä kuin olisi pitänyt soittaa hänelle. Sitten muistin, etten enää voinutkaan tehdä niin.

Samana päivänä puhelin soi. Siellä oli tämän ystäväni tytär, joka kertoi minulle tärkeän ja minulle uuden asian äidistään. Heti minusta tuntui, että näillä kahdella tapahtumalla oli yhteys: puhelinsoitolla ja aiemmalla unellani.
Ystäväni oli halunnut muistuttaa itsestään.

Monia muitakin kokemuksia minulla on, joissa edesmenneet ovat tuntuneet olevan yhä läsnä tässä elämässä. Näin olen vakuuttunut sielun kuolemattomuudesta.
Ella

***

Kun olin noin 8-vuotias, näin unta, että erään firman kesäfarmilla tipuin liukumäen reunan yli kiivetessäni sitä vääräänsuuntaan, eli ylöspäin. Muutama kuukausi myöhemmin olimme samaisella kesäfarmilla ja kiipesin sitä samaista liukumäkeä ylös ja kuinkasollakkaan tipuin reunan yli noin metrin verran alas ja sain mukavan kokoisen kuhmun otsaani.

***

Kyllä kyllä minä näe enneunia.
Uneni sanoma on aina hyvin yksiselitteinen ja selkeä eikä siinä tulkintaa tarvitse.

Täytyy sanoa, että joskus nämä uneni ahdistavat kun selkeästi on kyse läheisen ihmisen poismenosta.

Kaikkein ahdistavinta se on ollut nähdessäni enneunen pienen lapsenlapseni kuolemasta.

Näin unen tuosta pienestä syntyvästä vauvasta ja samalla sain tiedon että lapsi kuolee niin kävikin heti seuraavana päivänä mitään komplikaatioita ei ollut aijemmin.

Muutaman päivän päästä näin unessa papan polvella pienentyttösen hänen hiuksensa oli pannalla taakse päin hymyilevät kasvot ja koko olemus oli hyvin selkeä.

Muutaman vuoden päästä tuo uneni tyttö todellakin istui papan polvella jopa samanlainen mekko päällään.

Uneni ovat useasti antaneet tietoa edessä olevien sairaalareissujeni kulusta joten en ole ollut lainkaan hämmästynyt kun suunnitellut leikkaukset ovat vielä leikkausaamuna peruuntuneet.
Valmistelua tulevasta

***

Kyllä uni on toteutunut. Kun näin kävi se tuntui suorastaan kauhistuttavalta, kuin olisi jotenkin itse vaikuttanut tapahtuneeseen.

Näin unessa, että setäni kiipesi palotikkaita myöten yläkertaan, jossa sisareni kanssa nukuimme. Hän sanoi, että äitinne ei ole koskaan pitänyt hänestä ja nyt hän tuli kertomaan, eetä ei enää tule. Seuraavana aamuna tuli soitto, että setä on kuollut.

***

Matkustan paljon junalla ja lähes aina ennen matkalle lähtöä näen unta, jossa myöhästyn junasta syystä tai toisesta. Erään kerran se uni sitten todella kävi toteen, kun minä ihan oikeasti jäin junasta vain muutamalla minuutilla onnettomien sattumusten vuoksi. Sen jälkeen olen kyllä ollut todella tarkka junaan ehtimisestä.

***

Minä en ole nähnyt enneunia, mutta äitini näki kerran. Tämä tapahtui joskus -70 luvun lopulla, hän näki lottoarvonnan alkavan ja siinä olevat numerot. Silloin oli lotossa vain kuusi numeroa hän näki neljä ensimmäistä numeroa ja meidän kissa tuli sitten herättämään äitini.

Äiti teki sitten lauantaiksi loton ja pisti nämä numerot mitkä ehti nähdä unessa ja ne olivatkin oikein. Kyllä meitä koko perhettä harmitti kun kissa herätti eikä äiti ehtinyt nähdä kaikkia numeroita.

***

Minun mielestäni unet kertovat minusta, minun eletystä ja koetusta elämästäni. Uniin sekoittuu vanhoja ja uusia tapahtumia varsin erilaistenkin symbolien muodossa.

Unet antavat meille viestejä ja kuvia meistä itsestämme.Omana tehtävänä onkin löytää avain tai ratkaisu unen viestiin.
Itse en koe nähneeni enneunia, mutta koen kaikkien unien olevan minulle varsin merkityksellisiä ja aina antaa viestin tulevaisuuden suunnasta.
Unille on oltava herkkä ja tutkiskella niitä kulloisenkin elämäntilanteen pohjalta.

Luotan aina omaan tulkintaani ja tuntemukseeni ja olen varovainen kenelle kerron uniani.

Unen kertominen saattaa paljastaa hyvinkin arkaluontoista omasta sielunmaailmasta.

Kerron unen 1990 luvun alusta.

Sillä on ollut varsin suuri merkitys koko sen jälkeiseen elämääni.
Unessa näen seipään, jossa on epätasaisesti askelmia, mustia ja valkoisia.
Yritän kiivetä tätä sivästä ylöspäin niin etten astu mustiin askelmiin vaan ainoastaan valkoisiin.

Koska askelmia on vähän ja epätasaisesti niin siinä on suuri tuska ja voimattomuus, kun yritän asetella jalkaani valkoiselle askelmalle.
Jos astunkin mustalle askelmalle on tiedossa tuho ja luisuminen takaisin siihen alkutilanteeseen, mistä lähdin kiipeämään ylös.
Olen onnistunut astumaan vain valkoisille askelmille elämässäni ja vapautunut lapsuuden traumasta ja väkivallasta naiseuttani kohtaan.

***

Muutama viikko sitten näin ratsastuskilpailuja edeltävänä yönä sellaista unta, että ystäväni voitti luokan yhdellä hevosella ja tuli kolmanneksi toisella hepalla. Mites sitten kävikään, kun tulin seuraavana päivänä myöhemmin tallille ja kyselin tuloksia:

Tämä samainen ystäväni oli tosiaankin voittanut hevosella josta näin unta ja tullut kolmanneksi toisella hevosellla! Lisäksi unessa voittoprosentit olivat 66 ja risat, aivan sama kuin sitten oikeastikin. Tämä uni jaksaa kummastuttaa usein, eikä ole ensimmäinen kerta kun enneunia näen.

***

Muutama vuosi sitten näin jännittävän unen. Noin viikkoa ennen erään sukulaismiehen kuolemaa näin hänestä unta (emme olleet mitenkään läheisiä ikinä, mutta hän oli kyllä jäänyt mieleeni sillä hän oli kova supliikkimies). Olin hänen kanssaan vihreällä niityllä ja hän sanoi, että minun pitäisi huolehtia hänen koirastaan ja sitten hän hävisi. Tällä sukulaismiehellä ei muuten ollut koiraa oikeasti. Viikko tämän unen jälkeen sain tietää, että mies oli kuollut. Aika jännä sattuma.. vaiko sittenkään?

***

Muutama vuosi sitten näin unta, että olin oopperassa katsomassa Wagnerin Jumalten tuhoa ja samassa yhteydessä keskustelin tunnetun oopperalaulajan kanssa. Olin nähnyt kyseisen oopperan ja tunsin juonen.

Laskin oopperalaulajan nimen kirjaimet, joiden määrän lisäsin unennäköpäivään ja kyseisenä päivämääränä puhkesi parantumaton sairaus!

Tämä jos mikään oli enneuni ja valmisti minua tuleviin koitoksiin. Selvisi - tosin vähitellen - Jumalten tuhon sanoma. Siinähän Walhalla tuhoutuu, kuten ihmisen keho sairauden takia ja kaikki alkaa uudelleen kirkkaana, siisäistyneenä - kuten Jumalten tuhon loppumusiikki.
Wagner-fani

***

Näen monena yönä edesmenneitä vanhempiani ja appivanhempiani. Joskus ne auttavat minua jossain askareessa ja joskus vain seurustelemme.
Unen jälkeen on ristiriitoja, sillä olen iloinen, että olen nähnyt heitä, mutta hiukan peloissani siitä, että he kuuluvat tuonpuoleiseen elämään.
Useimmiten vainajan näkeminen on ennustanut vain hyvää.

***

Näen unia uusista paikoista , joihin olen menossa jonkin ajan päästä. esimerkiksi tällaisen ,olin rakennuksessa sisällä käytävällä ,pelailtiin seinäpalloa lasten kanssa, keittiön ovi oli auki ja käytävän päässä oli kaksi ovea auki , jotka myöhemmin paljastui luokka huoneiksi. unesta oli kulunut noin vuosi, menin tähän koulurakennukseen koulunkäynti avustajaksi muistin heti uneni ja talvella pakkas päivänä tuli se pallon peluu päiväkin.

***

Näin jokin aika sitten melkoisen painajaisunen. Heräsin hikisenä ja ihmettelin mitähän tapahtuu. Musta ruumisarkku oli unessa pääasiana koko ajan. Kun kuljin muka kaupungilla, aina jossain kulman takana oli taas se sama musta arkku. Jatkoin matkaa, mutta arkku seurasi jäljessä. Kaupassakin arkku liiteli hyllyjen välissä. Kassalla se pysähtyi. Jotain tapoja sentään.

Herättyäni minulla oli aikamoinen päänsärky. Sen jälkeen en ole nähnyt pahaa unta.

Tuttu henkilö kuoli tosin juuri noihin aikoihin Tällaista nyt vaan sattui.

***

Näin pelottavan unen lentokoneesta. Unessani olin lentokoneessa perheeni kanssa, kun siihen tuli joku vika kiitoradalla. Kone palasi takaisin ja kaikki matkustajat käskettiin pois huoltotöiden ajaksi. Lapsemme metkujen takia myöhästyimme lennolta ja se oli meidän onnemme, sillä lentokone ei ollut vieläkään kunnossa vaan syöksyi metsään heti noustuaan.

Viikko unen jälkeen istuimme jo lentokoneessa perheemme kanssa, kun henkilöstö ilmoitti, että koneessa on jotain vikaa ja meidän piti poistua sieltä tavaroinemme päivineen. Koneen korjaaminen kesti ja minulla oli muistissa kauhukuva siitä, mitä unessani tapahtui. Onneksi uni meni tähän saakka oikein ja kun lopulta istuimme koneessa yläilmoissa, kaikki oli lopulta hyvin.
Tintti

***

Näin reipas kuukausi sitten unta, että istuimme kahvilla kahden kaverini kanssa joita en ollut nähnyt pitkään aikaan. Ja noin kaksi viikkoa sitten istuimme juuri siellä unen paikassa kolmestaan, yhdessä vaiheessa sanoin legendaarisen "oon nähny tän kohdan unessa!" :) En ollut ikinä aikaisemmin käynyt siellä kuppilassa.

***

Näin todella outoa unta pari viikkoa sitten. Se on vaivannut minua sen jälkeen paljon. Unessa oli talo keskellä merta. Talo on pystyssä ja vankkana meren pinnalla. Kuitenkin jostakin kumman syystä talo kaatui ja upposi meren pohjaan. Muistan, kun unessa itkin, että joku on siellä sisällä. Sitten kun heräsin, silmäni olivat kyyneleistä märkänä. Aamulla minua pelotti nousta sängystä ylös, koska pelkäsin että uneni oli enneuni ja joku olisi oikeasti kuollut.

***

Näin unta että housuni repeävät huvipuistossa ja joudun kulkemaan koko päivän huvipuistossa reikä haaroissa. Seuraavana päivänä oli tosiaan löhtö särkänniemeen. Ja tottakai housuni repesivät haaroista, tosin reikä oli melko pieni eikä haitannut.

***

Näin unta opiskelukaveristani, jota olen nähnyt viimeksi lähes kymmenen vuotta sitten. Näin unta hänen talostaan, tyttärestään jne. Otin häneen heti aamulla yhteyttä ja yllätyin suuresti, kun uneni oli suurelta osin totta. Jopa hänen tyttärensä nimi oli vain yhden kirjaimen päässä oikeasta!

***

Näin unta vuonna 2003, että molemmat vanhempani olivat kuolleet. Olin kotitalossani mustissa ja kaikki olivat suruissaan. Samaan aikaan isäni sairastui syöpään ja menehtyi. Äitikin meni siinä vuoden sisällä yllättäen sydänkohtaukseen. Ennen uneni näkemistä he olivat terveitä eikä tiedetty syövästä tai sydäntaudista.

Sydänenkeli

***

Näin unta, että olin menossa naimisiin. Kaikki oli valmiina, ja "hääpäivänä" sain mieheni kanssa paljon lahjoja. Todellisuudessa en kuitenkaan ole menossa naimisiin (ainakaan vielä) mutta lahja-osuus unestani "toteutui", sillä olin voittanut arvonnassa lahjakortin Flamingoon, lahjakortin ravintolaan ja Ondine -leffan.

***

Olen nähnyt ennen surullisia tapahtumia unia, joissa on uhkaava tai painostava tunnelma. Siitä aavistan, että jotakin ikävää on tulossa, sairautta, kuolemaa...

Tässä taannoin näin unta, että kuollut veljeni vieraili luonani kylässä. Ihmettelin hänen hyvää vointiaan ja iloisuuttaan ja kysyinkin, miten ihmeessä kuolleena voi olla noin tyytyväinen. Hän läksi pois kättään vilkuttaen eikä unessa ollut mitään pelottavaa. Sitten kuitenkin kuulin seuraavana päivänä ex-mieheni joutuneen onnettomuuteen. Mutta hän kyllä selvisi siitä kuitenkin, sitä se unen iloinen tunnelma ehkä viestitti.

Mari

***

Olen jo ollut eläkkeellä useita vuosia ja vieläkin näen unta että lähden aamulla töihin tai korjaan sahaani ja kaadan puita.

Olen ollut koko ikäni metsuri nyt eläkkeellä 10 vuotta, mutta vieläkin työni tulee uniini. Se on ihan mukavaa ei ollenkaan painajaista kun aamulla herää ja huomaan etten olekaan metsässä märkänä vaan pehmoisten peittojen alla lämpöisessä.

***

Olen nähnyt enneunena muutamien sukulaisieni kuoleman. Yhdessä unessa oli vain kuolema, mutta ei näkynyt, kuka kuolee. Toisessa unessa kuollut henkilö tuli luokseni ja oli omituinen. Aamulla kuulin hänen kuolleen. Lemmikkikoirani kuolema tuli myös uneeni. Samoja taipumuksia on myös yhdellä pojistani. Viimeisin uni oli tällainen. Minut lukittiin pimeään komeroon, enkä päässyt sieltä pois. Ahdistuin.

Sitten komeron takaseinään ilmestyi risti ja valoa. Tätini ääni sanoi, että älä ole peloissasi, se olen vain minä. Sinä yönä tätini oi kuollut. Nuorempana pelkäsin näitä unia, mutta nyt vanhempana se ei pelota. Niistä ei viitsi kaikille kertoa, kun leimaantuu jotenkin oudoksi ihmiseksi.

***

Olen nähnyt monet asunnot unessa etukäteen, joihin sitten olen muuttanut. Ja nuorena näin unia viikonloppureissuista kavereiden kanssa, jotka sitten tapahtuivat oikeasti, ja näissä unissa oli paikkoja, joissa en ollut koskaan käynyt.

***

Olen nähnyt paljon unia. Paras uni ja positiivinen sellainen, oli muutama vuosi sitten. Olin unessa jossain taivaalla, korkealla ja valossa, valonhehkussa. Olin yksin, mutta en oikein tuntenut silti olevani yksin. Joku voimakas, mutta ystävällinen oli luonani, mutta en nähnyt mitään hahmoa, vain valoa. Tämä jäi mieleen ja sitä on kiva muistella näin jälkeenpäin!

***

Olen pitkään nähnyt unta jossa minun näköni yllättäen heikkenee ,näen enää vai kirkkaat valot. Unessani vitsailen muille asiasta se ei tunnu koskettavan minua juuri lainkaan. Totean vaan, että no kun on jo kuulo mennyt(minulla on kuulolaitteet molemmissa korvissa)
menköön näkökin.

No nyt minulla on ollut pitkään jatkunut flunssa ja silmissä punoitusta ja valonarkuutta. Niinpä mainitsin asiasta tänään
terveyskeskuslääkärille.

Aikansa lampulla katsottuaan sanoo kirjoittavansa lähetteen sairaalan silmäpoliklinikalle: se on ilmeisesti joku silmänpohjansairaus. Linja-autossa sairaalaan ajattelin, että tätä se uneni tiesi! Pitkän tutkinnan tulos kuitenkin oli. että syy silmieni punotukseen ja valonarkuuteen ja väsymiseen on silmien liika kuivuus.

Kosteustipoilla,ja yöksi laitettavalla rasvatipoilla
silmät saadaan kuntoon, joten näköni heikkenee vain ikää myöten olipa ihanaa kun uni ei pitänytkään kaikilta osin paikkaansa!

***

Olen toivoton romantikko, joten joka juhannus keräilen seitsemän erilaista kukkaa nähdäkseni tulevan puolisoni. Juhannuksena näin unta että eräs tuntemani ihminen halasi minua unessa. En ollut häntä ikinä nähnyt missään romanttisessa valossa, enkä edes tuntenut hyvin. Mutta niin kesän aikana aloimme lähentyä ja vaikka tarinan loppu on vielä hämärän peitossa, saattaapa hänestä vielä puolisokin jossain vaiheessa tulla.

***

Olen usein nähnyt unta ihmisistä joita en ole tavannut vuosiin tai vuosikymmeniin. Ja oppinut ett&a

29.11.2010
Kiinnostiko juttu? 1 1
Kerro kaverilleJaa FacebookissaTulosta
KESKUSTELUA TÄSTÄ AIHEESTA 12 VIESTIÄ

Anonyymi 03.12.2010 22.15
Tällaisia enneunia

tesee

näin unta lottonumeroista. kuudesta.. yhtä en muistanut sitten aamulla. jäin sitä yhtä numeroa miettimään. kirjoitin muut numerot ylös.. olisi ollut kuusi oikein. tyhmänä en mennyt veikkaamaan. arvaa vituttaako vielä tänäkin päivänä.

kaksi kesää olen nähnyt että syöksyn rotkoon kun menen kilpisjärvelle- mitään ei ole tapahtunut. aina takaisin palatessa kotia päin. tulkitsen etten halua siel kauniista maisemasta lähteä.. 

nyt nään jatkuvasti unta että olen tunturin huipulla auton kaa ja katselen kauniita revontulia. kilpisjärvellä... tiedän etten saa autoa tunturin päälle siel.. mutta siihen en osaa vastata mitä viel tarkoittaa... aika näyttää mitä uni halusi mulle kertoa.

Vierailija

Todella mielenkiintoisia tosikertomuksia! Ihmisjärjellä ei voi kaikkia ilmiöitä vielä selittää. Oikein huonoja enneunia, esim. kuolemaa koskevia, ei kannata varmaan asianomaisille kertoa.

- Näkisinpä minäkin arvontavoitto- tai lottovoitto-unia!

Vierailija

Olis jutun kirjoittaja voinut oikolukea tekstin ennen julkaisua, tai ainakin kirjoittaa rauhassa.

Kamalasti kirjoitusvirheitä.

Noniin

Yhden "enneunen" olen nähnyt. Viime lokakuussa näin, että ystäväni kuolleet vanhemmat ilmestyivät eteeni punaposkisina ja reippaina. Kyselin heiltä, että pitävätkö ystävästäni huolta "siellä missä asutte". Nämä naurahtivat heleästi ja vastasivat, että siellä ei kenestäkään tarvitse pitää huolta, siellä kaikki sujuu helposti ja hyvin.

Nyt maaliskuussa tämä ystäväni kuoli.

Ei tämä tainnut varsinainen enneuni olla, vaan kumpusi alitajunnastani, koska nähdessäsi ystäväni lokakuussa ajattelin, että hän näyttää tosi huonovointiselta ja sairaalta ja ettei taida kauan olla elävien kirjoissa. Ei hänellä kyllä mitään todettua sairautta silloin ollut.

Vierailija

"Kauppa suostui siihen, että palautin vainajan vaatteet ja sain ostaa vastaavalla summalla vaatteita itselleni isäni muistotilaisuuteen.
Näin isä osti tyttärelleen vaatteet omiin hautajaisiinsa. Kaunista."
Miksi ei voinut haudata vainajaa itse ostamassaan puvussa? 🤦‍♀️

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat