Seuraa 

Minua kiinnostaa pienen pihan kunnostus ja laittaminen. Syykin on selvä; uusi asunto ja siinä oleva pikkuruinen pihaläntti. Kokoa ei ole paljoa, mutta se vähäinenkin määrä pitäisi sitten olla kaunista, laadukasta ja itse laitettua. Autoa ei ole eikä autoilevia sukulaisia, joten kaikki on vain marketista kannettava itse.
Onneksi pihalla jo on selkeä laatoitettu oleskelualue. Pihan ongelmana on valtaisa ruusupöheikkö. Sekaisin kurtturuusua ja juhannusruusua. Se tulisi kaivaa pois juuria myöten, koska pitkin pihaa jo tunkee piikkisiä alkuja sieltä täältä. Ruusun paikalle ajattelin tehdä perennapenkin. Paikka on kovin aurinkoinen, joten kasvienkin tulisi kestää aurinkoa lähes koko päivän. Multakerros on nyt noin 20cm ja alla on soraa, hiekka ja kiviä. Mitä siis laittaisin, kun tuo lisämullan kanto tosiaan on ihan kantaen kaupasta tuotava?
Piha on muuten rehevä. Villiviiniä seinustalla ja pari havukasvia varjoisalla puolella sekä suuri ulkomuratti ja sinivuokkoja sekä kuunliljoja. Toivon melko suuria ja ja näyttäviä kasveja. Onko kenelläkään kokemusta pienen, aurinkoisen pihan hoidosta+

Kommentit (2)

Meillä oli sama ruusutilanne kun muutimme tähän asuntoon pari vuotta sitten. Ei kun kaivamaan ruusut yksitellen ylös maasta juurineen! Paikka on koko päivän auringossa, joten ruusujen tilalle tein perennapenkin. Aikaisin kukkivia pioneja: kuolanpioni ja ruusupioni. Keskikesällä kukkivia lactiflora-pioneja. Kevääksi istutin sipulikukkia - tulppaanit, krookukset, scillat sekä runsaasti kevätesikoita. Siniset scillat ovat jo parissa vuodessa lisääntyneet lähes matoksi.Kaunista!
Jos mullan saanti on vaikeaa, suosittelen kompostin tekoa. Saat siitä ihanaa tuoksuvaa multaa parin vuoden päästä ihan ilmaiseksi. Johonkin varjoisaan nurkkaan alat kasata kerroksiin haravointilehtiä ja rikkaruohojen kitkentäjätteitä vuorotellen kanankakan kanssa. Peitä kasa talveksi mustalla muovilla ettei sinne muodostu sadevedestä jäätä. Kompostinteko-ohjeita löytyy netistä runsaasti

Hei! Mitäs jos laittaisit ruukkupuutarhan. Nykyisin on saatavana kivoja ruukkuja, jotka jo sellaisenaan ovat kauniita. Niihin voi istuttaa kukkia maun mukaan, havukasveista kesäkukkiin. Lisätä voi erikokoisia ruukkuja ja eriaikaan kukkivia kukkia rahatilanteen mukaan. Itselläni on aurinkoinen piha, jossa kukkivat vieläkin runkoruusut, orvokit ja marketat. Lisänä on erilaisia tuijia, kesällä aurinkoisella pihalla kukkivat nimensä mukaiset ahkeraliisat.
Mitä teetkin, toivon hyviä suunnitteluhetkiä! Terv. Marileila.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat