Glögijuoman käyttö

Seuraa 
Liittynyt19.8.2015

Kommentit (10)

katrinka
Seuraa 
Liittynyt24.8.2015

Noista glögijuomista en tiedä, voisithan kokeilla pienellä määrällä, ei kai niissä mitään sellaista voi olla mikä ainakaan terveydelle vaarallisempaa olisi kuin juomakaan.
Sinihomejuusto ainakin on hyvää punajuurilaatikossa, ohjeita löytyy netistä. Tein itse yhdellä yksikertaisella ohjeella johon tuli perunasipulisekoitusta, punajuuriraastetta, sinihomejuustoa ja ruokakermaa ainakin.

Vierailija

Samat sanat ,että glögi juomaa jäi ,eikähän sitä tarkkana tyttönä raaskisi viemäriinkään kaataa. Isäntä on kova teen juoja ja nyt ehdotin hänelle glögijuomaa sen tilalle.
Olen myöskin tallettanut sen punajuuriperuna laatikon preseptin ja aikomukseni on kokeilla ,mutta tehdääkö se raaásta punajuuri raastesta vaiko etikka punajuuresta ? Se jäi epäselväksi .

katrinka
Seuraa 
Liittynyt24.8.2015

Kyllä se raasta raasteesta tehdään. Ohjeita on netissä pilvin pimein, mutta jotkut turhan monimutkaisia. Otin tämän ohjeen Serlan leivinpaperimainoksesta ( siinä kehoitettiin vuoraamaan vuoka leivin paperilla, hyvä keino muuten tiskaamisen kannalta).

Jouluinen punajuuripaistos (6:lle)

600 g punajuuria
500 g peruna-sipulisekoitusta
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
4 dl ruokakermaa
100 g sinuhomejuustoa 2 rkl murustettua piparkakkua

Kuori ja raasta punajuuret raastimen karkealla terällä. Sekoita kulhossa punajuuriraaste, peruna-sipulisekoitus , suola ja mustapippuri. Lisää joukkoon murennettu sinihomejuusto. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Kaada päälle ruokakerma ja ripottele pinnalle piparkakkumuruset.
Paista 200 asteisessa uunissa n. 45 minuuttia.
anna vetäytyä folion alla vielä 15 minuuttia.

Tietenkään niitä piparin muruja ei siinä tarvita jos ei sitten satu olemaan niitä piparkakkujakin liikaa.

Vierailija

Jouluglögistä tulee hyvä jälkiruoka.Tee ensin kiisseli tavalliseen tapaan.Kun se on jäähtynyt,koristele se piparinmurusilla ja kermavaahdolla.On muuten hyvää.

Vierailija

Kun ei laita glögiin alkoholia, se ei maistu pahalta.

Jotkut ei voi juoda cocacolaa sen vuoksi että ovat käyttäneet sitä
joskus "lantrinkina"-heille tulee siitä muistosta "oksu"....

Kotimaiset marjat ovat makoisa glögiaines, ja huiputerveellisiäkin!

Vierailija

Hei BIBA,teen glögistä normaalin kiisselin ja tarjoan puolijäisten karpaloiden ja amaretolla maustetun kermavaahdon kera.-Jyppe_

Vierailija
Biba

Hei kaikille!
Jouluna jäi kaappiini 3 tölkkiä Valion sokeritonta glögiä. Emme ole oikein innostuneita sitä enää juomaan ja mietinkin voisiko sitä käyttää ruoanlaitossa. Onko joku teistä tehnyt glögistä esimerkiksi kiisseliä? Olisiko mahdollista saada valmistusohje tai vinkkejä?
Sitten on vielä jäänyt homejuustoja joulun jälkiruokatarjoilusta. Voisiko niitä laittaa esimerkiksi laatikkoruokiin?
Kiitos, ja hyvää loppiasta nettiystäville!

Voi ja voi ja voi! Käännä sivuja ruokaan, sieltä vaan etsimään sopiva. Tai aloita sanalla googlesta.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat