Pannukakku

Seuraa 
Liittynyt19.8.2015

Ajattelin kysyä, että millaisella ohjeella te teette pannukakkua.
Taannoin laitoin pannukakkua ja ystävättäreni ihmetteli sitä millainen se oli paistuessaan.
Ohje on jo edesmenneeltä anopiltani ja sillä olen tehnyt onnistuen.
Mittoja en osaa sanoa tarkkaan, kun taito on hyppysissä.
Punaista maitoa n. 1litra ( titysti kevyt tai rasvatonkin käy ) Ternimaitokin käy, kun jättää munat pois.
Suolaa n. 2 tl
Sokeria ehkä 1-2 dl
Ja kunnon loraus öljyä
Vehnäjauhoja niin, että on löysänsakea velli.
Tässä vaiheessa taikina jätetään turpoamaan muutamaksi tunniksi.
Ennen uuniin laittoa lisätään 2 munaa.
Jos taikina on liian sakeaa voi lisätä vähän maitoa.

Leivinpaperin päälle kunnon nokareeet voita ja taikina päälle ja uuniin.
Uunin lämpö saa olla alkuun 250 astetta ja kun taikina on paisunut isoille kuplille voi lämpöä vähentää.

Ystävättäreni mielestä oli hassua, kun pannukakun paistuessa se teki niitä kuunpinnan oloisia isoja kuplia.

Ja hilloa päälle ja syömää.

Kommentit (1)

Vierailija

Samantapainen, mutta minä en laita sokeria ja suolaakin vain 1 tl. Jauhoista osa on ohrajauhoja, niinkuin lettutaikinassanikin. Jauhoihin lisään n. tl leivinjauhetta. Tuo hauska paistotulos mielestäni syntyy juuri leivinpaperin voitelun ansiosta ja antanee myös makua ja rapeutta pintaan. Kokeilkaapa joskus myös suolaista pannaria, kinkkua yms. Puolet pellistä voi jättää tavalliseksi, jälkiruuaksi.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat