Vierailija

Voisiko joku taho, yhdistys,tms. järjestää yksinäisten ikäihmisten matkan taikka jonkun muun teemajutun. Viiko tai kaksi jossain mukavassa paikassa, missä olisi erilaista puuhaa. Esim. kylpylää, tanssia, liikuntaa...
Mukaanpääsyehtona olisi yksin osallistuminen, olisi helpompi yksinäistenkin lähteä mukaan, kun kenelläkään ei olisi kumppania ennestään.
Yksin osallistujaa katsotaan usein kyräillen, varsinkin naiset ovat niin mustasukkaisia miehistään, ettei puhutellakkaan aina uskalla. Reissuilla yksinäinenkin kuitenkin usein kaipaa edes juttukaveria.
Olisikos tällaiselle tilausta?

Sivut

Kommentit (166)

Avot tuo olisi mahtava juttu. Kukahan matkatoimisto aloittaisi tällaisen järjestämisen?
Joku hotelli / kylpylä ketju voisi myöskin ottaa asiakseen järjestää.
Nyt kaikki mietintä myssyt päähän ja kuulosteleen mistä löytyisi järjestäjä.

Ajatuksesi on mainio.

Hieno idea!

Tosin useimmat eivät kasvotusten kerro mitään yksinäisyydestään näin netissä voi senkin myöntää että olisi kiva saada vaikka juttuseuraa.
Sitä kun katsotaan heti että mitähän vikaa tuossa on jos myöntää olevansa yksinäinen.

Koettu on!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hyvä idea! Toivottavasti joku matkatoimisto, yhdistys tai vastaava innostuu asiasta. Halukkaita mukaan tulijoita löytyisi varmasti paljon. Matka tai oleskelu esimerkiksi kylpylässä sinänsä olisi virkistävä ja siellä saattaisi löytää ihan oikean ystävän.

Hieno idea.
Mikähän olisi se taho, joka lähtisi järjestämään tapahtumia, matkoja yms. nimenomaan ikäihmisille, jotka asuvat yksin. Ollaanpa kuulolla....

Olet oikeassa. Tiedän kokemuksesta että kummallisia katseita saa heti osakseen kun kertoo olevansa yksinäinen. Yksinäisyyden kokeminen vaikuttaa terveyteen, varsinkin jos se on kipeää ja pitkäaikaista ja eristäytyneisyyttä. Olen ottanut tavakseni huomioida melkeinpä ainoastaan ihmisiä, jotka asuvat yksin. Käyn joskus kylässä, soitan jne... Tiedän että se saattaa jopa ilahduttaa.... Minua ainakin.

Oikein hyvä idea,vaikka olenkin vielä työelämässä. Kaipaisin juuri luotettavaa matka-,harrastus- ja juttuseuraa. Olisi juuri hyvä,että olisi joku porukka samassa elämäntilanteessa olevia ihmisiä. Uskon,että se voisi olla todella virkistävää. Laitapa ehdotuksesi vaikka Suomen Matkatoimiston sivuille. Hehän tekevät ET-lehden kanssa räätälöityjäkin matkoja.Voisin hyvin olla yksi osallistuja,jos vain ajankohta ym. sopii.

En kyllä löytänyt Suomen Matkatoimiston sivuilta sellaista linkkiä, mihin tämän ehdotuksen voisi jättää!! ?? Jos sinä löydät, kerro sinne tämä ajatus/pyyntö.

Aivan upea oivallus! Toivottavasti jokin taho ottaa tämän järjestämisen asiakseen.
Varmasti olisi lähtijöitä vaikka kotimaassa johonkin kylpylään! Olisi todella upeaa!

Lainaus:

Entäs minä: Olen yksinäinen vaikka olen naimisissa!!!!

Sanos muuta. Me olemme niitä väliinputoajia. Kun edes olisi juttukaveri joka jakaisi tärkeämmätkin asiat kuin sen, että mitä tänään ja huomenna syötäis, tuuleeko tai sataako ja mitä naapuri sanoi, jos sanoi jotai muutakin kuin päivää.

Voisko ajateella, että tällaise taapamisen järjestämme itse? Sovimme ensin muutamia ajankohtia ja muutaman paikan mitä lähdetään työstämään. Muutama mukava hotelli missä on ainaskin illalla tanssit. Voisi ajatella jotain ulkoilu muotoa mukaan. Illalla saunaan ja uimaan ja sen jälkeen tanssimaan. Kait tällaisen voi sopia itsekkin ja sen jälkeen otamme yhteyttä paikkaan johon päädyimme. Keurusselkä voisi olla yksi vaihtoehto. Siellä on edullisia huoneita tai mökkejä saunoineen. Mökkiin mahtuu 6 henkeä ja löytyy sauna. Ruuan voi hommata itse nyyttäreinä tai käydä ravintolassa syömässä.
Tällaisia paikkoja on varmasti muitakin. Heitelkää ehdotuksia niin paikan suhteen kuin ajankohdan ja lähdetään kehittämään omaa tapahtumaa.
Kun olemme tavanneet ensin näin niin sen jälkeen voimme ottaa vaikka etelän matkan porukalla. Minä olisin ainakin valmis tapaamiseen.
Tähän täytyy vain jokaisen mukaan haluavan sitoutua ettei järjestäjälle tule vaikeuksia sopiessaan varauksesta.

kevättä kohti

Voisko ajateella, että tällaise taapamisen järjestämme itse? Sovimme ensin muutamia ajankohtia ja muutaman paikan mitä lähdetään työstämään. Muutama mukava hotelli missä on ainaskin illalla tanssit. Voisi ajatella jotain ulkoilu muotoa mukaan. Illalla saunaan ja uimaan ja sen jälkeen tanssimaan. Kait tällaisen voi sopia itsekkin ja sen jälkeen otamme yhteyttä paikkaan johon päädyimme.
Tähän täytyy vain jokaisen mukaan haluavan sitoutua ettei järjestäjälle tule vaikeuksia sopiessaan varauksesta.

Erinomainen idea. Myös täällä ketjussa keskustellaan lähes samasta asiasta:

http://www.nettiet.fi/forum/et-raati/787/

Tuolla ketjussa jo ehdotinkin, että lukijat itse järjestävät tapaamisen. Se ei ole vaikeaa, mutta vaatii tietysti puuhanaisilta/miehiltä hiukan aikaa.

Usein näin säästää paljon rahaakin, kun matkanjärjestejälle ei tarvitse maksaa.

Esimerkiksi seurakunnilla ja kunnilla sekä erilaisilla yhdistyksillä on paljon laadukkaita kesänviettopaikkoja ja leirikeskuksia ja niissä on järjestetty ruokailut, saunat, yms.

Mukaan voisivat ilmoittautua kaikki halukkaat rekisteröityneet nettiET:n käyttäjät. Näin henkilöllisyys pystytään tarpeen tullen todentamaan.

Terveisin
Sari Alho
ET-lehti

Hei Kevättä kohti,
Olisi tosi kiva, jos joku alkaisi puuhata tapaamista, josta oli jo syyspuolella puhetta. Minä olisin ainakin kiinnostunut tapaamisesta, jos vain kyyti järjestyy. Onhan Suomessakin paljon mukavia paikkoja vielä näkemättä ja kokematta, minä en valitettavasti vain enää voi lentää, joten lentomatkan päähän en voi lähteä terveyteni vuoksi.
Ei kuin vain tuumasta toimeen! Jään odottelevalle kannalle!
Hyvää pääsiäisen odotusta toivottelee Aluisa

Hyvä ehdotus, tuota ajattelin minäkin ja olen mukana kyllä. Mites olis vappu? Minulle ei olis paikalla väliä, matkustelen muutenkin ympäri ämpäri.
Minä alunperin heitin tän idean ilmaan ja otan vastuuta järjestämisessäkin jos tarvis.

Hei, tuollainen elämähän on ihan teistä itsestänne kiinni. Miksi suostutte moiseen. En halua tietenkään puuttua toisten valintoihin, mutta elämä on niin hirveän lyhyt.
Itse en haaveile mistään avioliitosta, mutta olisi ihan mukavaa jutella miestenkin kanssa ja pohtia elämän kulkua. Mielestäni se ei olisi keneltäkään pois, jos juttukaveria lainaisi toiselta...

Hei, tuollainen elämähän on ihan teistä itsestänne kiinni. Miksi suostutte moiseen. En halua tietenkään puuttua toisten valintoihin, mutta elämä on niin hirveän lyhyt.
Itse en haaveile mistään avioliitosta, mutta olisi ihan mukavaa jutella miestenkin kanssa ja pohtia elämän kulkua. Mielestäni se ei olisi keneltäkään pois, jos juttukaveria lainaisi toiselta...

Sinulle Anonyymi:
Anteeksi tyhmyyteni, mutta mitä tarkoitat tällä viestillä? Mikä elämä on meistä kiinni, miksi suostumme mihin?Tässä asiassa ei ole kysymys mistään avioliitosta, tai yleensä treffien järjestämisestä. Jos näissä tapaamisissa joku löytää sielun kumppanin niin se on heidän asia ja se heille suotakoon. Jos päädymme kehittämään tällaista tapaamista se on avoin kaikille yksinäisyyttä poteville henkilöille. Tapahtumassa löytyy varmasti uusia tuttavuuksia ja jopa ystäviä.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat