Kommentit (2)

Vierailija

Hello!

Minä kerään keväällä nokkosia ja ruohosipulia tai valkosipulin varsia ja meiramia, jotka jo heti heräävät. Näistä teen "KEVÄTKEITTOA"

Kesemmällä kerään hyvänheikinsavikkaa, mistä teen perunoiden kanssa sosekeittoa. Lisään siihen yrttejä, mitä sattuu löytymään yrttipenkistä ja vaikka tuorejuustoa. Sikahyvää ilman sikaa.

Pihallami kasvaa myös vanhanajan suolaheinää vihreänä, josta saa hyvää alkukeittoa tai alkupaloja siten, että isoon suolaheinälehteen paketoidaan pieni juustokuutio ja pannaan muffinivuokaan, johon loraus oliiviöljyä ja kuumennetaan uunissa.

Myös viinisuolaheinä on monivuotinen. Istutin sen kasvihuoneeseen kaupan juurista ja hain jopa tammikuussa pieniä lehtiä koristeeksi salaattiin, kun ei vielä ollut tullut kovat pakkaset.

T. Nikimila

Vierailija

Noin minäkin tekisin jos olisi maata mistä niitä poimisin. Nuoret voikukanlehdet ovat myös mitä mainiointa salaattia.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat