Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Eikö kukaan todellakaan tiedä näistä tummanruskeista kotilo-etanoista mitään...niitä on meilläpäin ihan valtavasti,harmiksi.

Kommentit (5)

Lienevätkö nämä kotiloetanat sellaisia suht pieniä, joita on joskus ihan mielettömiä määriä pienellä alueella? Viihtyvät kosteikoissa ym. paikoissa?
Meilläpäin niitä on välillä ihan mielettömästi. Yhden tien reunassa olevan talon seinällekin kiipesivät niin, että oli joutunut painepesurilla niitä putsaamaan seiniltä (oli näet pelko, että kapuavat sisään...eikä ollut mitenkään mieltä ylentävää katsottavaakaan)
Jostakin luin sellaisen neuvon, että ne kannattaisi kerätä astiaan ja kaataa kiehuvaa vettä päälle ja toinen konsti, että levittää puutarhan reunamille kunnon tuhkakerrokset, eivät kuulema tykkää.
Tuntuu olevan varsinainen maanvaiva, kun sikseen rupee.
Toivottavasti onnistut torjunnassa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

kotiloita on ihan mieletön määrä ,olisi kiva tietää mikä niihin tepsii ,siis mikä hävitys keino
olisi mukava tietää.

Hei

Minulla ei tuo linkki enää toiminut, joten tässä asia kirjoitettuna

Viime kesä suosi monin paikoin etanoita, koska oli kosteaa ja melko lämmintä. Jos pihassa on nurmikkoa, joka pysyy pitkään kosteana, niin se tarjoaa hyvän suojapaikan nilviäisille. Kosteina kesinä pitäisi yrittää leikata ruoho aika ajoin melko lyhyeksi. Vihannesmaalla ruohokate toimii samalla tavoin, se houkuttelee etanoita ja kotiloita. Sama ohje pätee tähänkin, suojapaikkoja pitäisi vähentää.

Torjunta kannattaa aloittaa kevättöiden yhteydessä. Maata möyhiessä nousee esiin nuppineulan nuppipään kokoisia palloja, joista litistettäessä pursuaa nestettä. Ne ovat etanoiden munia. Niiden tuhoaminen vähentää kesän etanakantaa. Myös linnut syövät niitä hanakkaasti. Nostin kerran yhden munarykelmän nurmikolle ja ei aikaakaan, kun rastaat olivat popsineet kaikki munat.

Etanoiden torjuntaan on hyväksytty kaksi torjunta-ainetta, rautasulfaattia sisältävät rakeet ja metiokarbia sisältävät rakeet. Rautasulfaattirakeita myydään kauppanimellä Ferramol ja metiokarbirakeita nimellä Mesurol. Ferramol on hyväksytty myös luomutuotantoon. Näiden rakeiden hyvä puoli on se, että ne toimivat sateisellakin säällä, toisin kuin jauheansat ja olutsyötit, joiden teho on hieman kyseenalainen.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat