Vierailija

Tässä taannoin oli eräässä ET lehdessä resepti suolaiseen alkupalakakkuun, joka sisälsi suolalohta, jasminriisiä sekä limettiä. En muista mistä leheden numerosta resepti oli, mutta tuo lehti on nyt hukassa joten jos jollakulla olisi antaa tämä resepti niin olisin syvästi kiitollinen!

Kommentit (8)

Vien aina lukemani ET-lehdet mieheni hoitopaikkaan, joten en voi auttaa. Muistan lukeneeni kyseisestä asiasta, se nyt vaan ei auta. Toivottavasti jollakin on lehti tallessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ohje oli muistaakseni vuoden 2009, maalis, huhti tai toukuokuun numerossa.
Olen hyvin kiitollinen jos viitsit vaivautua!

Hei! Etsimäsi ohje oli ET-lehdessä 8/2009:

Riisi-lohikakku
800 g lohen tai kirjolohen fileetä
merisuolaa
ripaus sokeria
4 dl jasmiiniriisiä
9 dl vettä
1 prk (400 ml) kookosmaitoa
1 tl suolaa
1 pestyn limetin mehu
1–2 ruukkua ruohosipulia
Koristeeksi herneenversoja limettiä

Graavaa kala. Nypi fileistä selkäruodot ja ripottele pintaan merisuolaa ja ripaus sokeria. Anna kalan suolautua viileässä 6–8 tuntia. Kuumenna kattilassa kookosmaito ja vesi. Lisää riisi ja suola. Keitä hieman puuromaiseksi ja anna jäähtyä. Pyyhi kalasta suola ja leikkaa fileestä nahka. Hienonna kala tartarmaiseksi hakkeeksi. Pirskottele kalamassan päälle limetin mehua. Hienonna ruohosipuli. Painele kakkuvuokaan, pyöreään tai suorakaiteen muotoiseen tiiviisti kerros riisiä, ruohosipulihaketta ja kalaa. Jatka kerroksittain. Anna ”kakun” vetäytyä viileässä seuraavaan päivään. Kumoa tarjolle ja koristele herneenversoilla ja limetillä.

Terveisin,
Tarja Rea Luomanperä
verkkotoimittaja

Tuo kakku täytynee tehdä juhannuksena , näyttää se niin herkulliselta.

Oletteko ajatelleet miten hyvä tämä nettiET on . Täällä jokainen auttaa toistaan jos jonkinlaisessa bropleemassa. Ruokiin ,juomiin,sielunhoitoon ja jopa närästykseen täältä löytyy auttajia. Kyllä me olemme hyviä.

Brinna

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat