Miten saadaan hömelöt pois liikenteestä?

Vierailija

Liikenteessä on paljon ajokortti-iän ylittäneitä ( eli 70 vuotta täyttäneitä). Löytyykö mitään keinoa, jolla tuo riskiporukka saadaan pois liikenteen seasta. Jos silmät, korvat, hoksottimet eivätkä aivot toimi, ei pitäisi lähteä liikenteen sekaan törttöilemään.

Sivut

Kommentit (52)

Vierailija

Olen seurannut lähietäisyydeltä yhden mummon kaahailua pihapiirissä ja toivon hartaasti ettemme osuisi samalle tieosuudelle yhtäaikaa. Ja kuinbka usein kolmion takaa eteen tuleva onkaan vanhus, jolla ei olisi mtn asiaa auton rattiin.

Vierailija

Siinäpä ikuisuuskysymys. Tiukennetulla lainsäädännöllä - tuskin muuten. Eikä silläkään kaikkia.

Vierailija

Tähän ehkä olisi paras vastaaja joku autoileva yli-ikäinen. Eli mitä päässä liikkuu, kun ei ymmärrä kykyjensä heikkenevän?

Vierailija

Oma isäni on 87 vuotias ja ajaa pitkiäkin matkoja autolla.
Ihan hirveää! Ajaa kuin nuoruusvuosinaan, kovaa ja kaikista ohi.

Hoksottimet ei oikein pelaa, mutta älyä ja keskustelutaitoa sitäkin enemmän.
Hämää kyllä vieraamman ihmisen helposti.
Lääkäri antoi ajoluvan vielä 5 vuodeksi.?????

Jotain pitäisi tehdä jo ajokorttitarkastusten tarkentamiseksi.
Kyllä iäkkäille vuoden ajolupakin on riski.

Vierailija

Voi taivas! Ja nää maanteiden kunkuiksi itseään kutsuvat kun vielä luulevat hallitsevansa ajokkinsa. Minun mielestäni kun ajokortti on ensimmäisen kerran katkolla eli 70 v., ei sen jälkeen pitäisi olla minkäänlaista keskustelua siitä, että jatketaanko, eikö jatketa. Se on poikki ja sillä siisti. Kyllä Suomessa takseja riittää.

Vierailija

Kunhan omalla kohdalla alkaa tuo 70 lähestyä, on tasan toinen ääni kellossa! Asia ei ole NIIN yksinkertainen. Liikenteessä on riskiajajia muitakin esim. moni vasta kortin saanut nuori mies. Moni tarvitsisi nopeudenrajoittimen. Ei sillä että puolustaisin seniilien liikenteessä oloa, vaan sillä, että 70-80 -vuotiaissa on aika erilaiai henkilöitä -heissäkin!

Vierailija

Siksipä juuri 70 vuotta olisi tasapuolinen ikä kortista luopumiseen. Ja kun itse joskus täytän tuon rajapyykin, luovutan ajokorttini sinä päivänä!

Vierailija

Niillä kuitenkin pelaa näkö ja kuulo ja pää kääntyy ja muistavat nimensä. Ymmärrystä voi toki puuttua vielä, mutta se on vika, joka ajan kanssa korjaantuu.

Vierailija

Ainakin ajokortin voimassaolon päättymisen jälkeen jokaisen uusinnan pitäisi edellyttää kirjallista ja ajokoetta. Jo ajokin hallinta voi olla ongelmallista, puhumattakaan liikennesääntöjen mielessä pysymisestä.

Vierailija

Entäs ne jermut, joilla pitää vaimo olla vieressä sanomassa, mihin ajaa, kun oma näkökyky ja ymmärrys ovat aikaa sitten pettäneet.

Vierailija

Kyllä nuo rattijuopot ovat paljon suurempi riski,kuin iäkkäät kuskit!

Monet vanhukset ajavat paljon,paljon paremmin kuin me nuoremmat. Ikä ei riitä ainoaksi kriteeriksi ajokorttia myönnettäessä.

Vierailija

voe,voe ,ku on noit nuoris jermuiskii noita "kaahareita" ym hullusti ajavia pilvin pimein.Kyllä 70-vuotiaalla on jo ajokokemusta senverran ,että jos lääkäri todistuksen saa ,niin mikä ettei liikenteessä passaa.Höpöjähän ootte vallan!!!

Vierailija

Tuo kokemushan se tuokin sen osaamisen harhan. Hoksottimet hidastuvat jokatapauksessa ja se ei ole hyvä niinkin hektisessä ja aggressiivisessa menossa kuin tämän päivän liikenne on. Nuorissa on varmasti kaahareita, mutta myös ajokin hallintaa enemmän. Rattijuopot ja muut mömmöissä ajelevat ovat tietysti iso riski nekin, mutta kyllä maantiet olisivat paljon turvallisempia jos kaikki vanhat haahuilijat poimittaisi sieltä kiikkutuoliin.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat