Mitä erikoista kuuluu kesäruokailuusi?

Vierailija

On tullut taas se aika, jolloin kaivetaan grillit komerosta pihanurmikolle ja nautitaan
grillituotteista yli kaiken.
Minkälaiset tottumukset on vanhastaan ja mitä uutta ruokakulttuuriisi kuuluu tänä kesänä?
Voimme antaa pieniä vihjeitä toisillemme mitä tarjoamme kesävieraillemme, tulevatko he sitten
yllättäen vai kutsumattatomana.
Kiva olisi kuulla mitä Suomen suvessa kokataan taas joka niemessä ja notkossa.

Sivut

Kommentit (20)

Vierailija

Minä kuulun siihen joukkoon,joka ei grillaile ollenkaan.Muutama makkara kesässä riittää.Syön kevyesti,muuten tulee ähky olo.Paljon kalaa ja kanaa ja salaattia kaikissa muodoissa.Kesän antimia tulee käytettyä tuoreeltaan ja paljon.Yksi kesäherkku on viili ja talkkuna,marjojen ja sokerin kanssa.Kesämarjoista leivon myös paljon; torttuja ja muffineita.Klassikko on uudet perunat ja sillit tykötarpeineen.

Hyvämieli
Seuraa 
Liittynyt24.8.2015

Terassi on kesäisin meidän olo/ruokailuhuone jota hyödynnämme pitkän talven jälkeen antaumuksella.
Kun ystävät tulevat ja haluamme syödä yhdessä, niin suunnittelen tarjottavat niin, että jokainen kokoaa lautaselleen esillepanosta mitä tahtoo syödä.
Salaattiainekset ovat kaikki omissa kipoissaan, esim. lehtisalaatti, kurkku, tomaatti, feta, keitetyt pikkumakaroonit, ohuet omenasiivut, kevätsipulin versot, oliivit.
Olen huomannut, että niin monta kuin on syöjää, niin monta makuakin ja siksi olenkin saanut kiitosta ideastani jossa jokainen kokoaa oman salaattiannoksensa.
Laitan reilusti keitettyjä pikkumakaroneja jotka ole pyöräyttänyt tilkasssa öljyä. Näin salaatista tulee ruokaisa myös kasvis-syöjiä ajatellen.
Kasvis-syöjille varaan grillattavaksi maissintähkän lämpimäksi ruuaksi.
Koska grillimme on pieni, niin paistan foliossa uuniperunoita sisällä tavallisessa uunissa valmiiksi.
On edullinen ja ruokaisa lisä syöjille. Höysteeksi vaikka kermaviilistä, ruohosipulista ja tuorejuustosta tehty täyte.
Leipäkori, eikä vaadi edes levitettä.
Juomaksi raikasta kylmää vettä kannuun, johon muutama sitruunaviipale.

"Lihaisammat ja tuhdimmat" ruuat jätänkin tästä pois, koska ne vasta ovatkin niitä "makuasioita"
Ihanaa kesää kaikille, söittepä sitten mitä hyvänsä, kukin makunsa mukaan!

Vierailija

Meillä grillikausi on alkanut perinteisesti makkaralla.
Jauhomakkaroita meillä ei kyllä ole ollenkaan.

Kesää kohden valikoima laajenee ja mukaan tulee vartaat.
Lihaa kaikissa laaduissa ja itse omien reseptien mukaan marinoiden.
Vartaihin lisäksi, kesäkurpitsaa, sipulia, tomaattia, tuoretta ananasta, persikkaa, päärynää ja keitettyjä perunoita.
Kaikkia ei tietenkään samaan vartaaseen, vaan vaihdellen.

Ah, ja täytetyt herkkusienet, tomaatit ja paprikat, suurta herkkua.

Kalaa laitetaan savustuspussissa ja samassa pussissa kypsyy vihannekset ja perunat.

Erilaiset nyytit on välillä myös mukavia.

Tuoresalaattia paljon, erityinen herkku on tomaatti-sipulisalaatti, jos on tuoretta basilikaa ja mozzarellajuustoa niin hyviä lisiä joukkoon.

Juomapuoli lähes mitä vaan, muttei viinaa, olutta ja viiniä tilanteen mukaan.

Vierailija

Paljon erilaisia ja raikkaita salaatteja; esim. tonnikala- ja savukalasalaatteja, itse tehtyjä juomia, kuten mustaherukanlehdistä tehty tosi hyvänmakuinen, ja sitten jäätelöstä saa kaikenlaisia herkkuja. Lapset erityisesti tykkäävät jäätelöstä ja marjoista yhdessä. Grillauksessa maistuu kananyytit, johon kanan lisäksi vihanneksia ja vaikka yksi peruna. Siitä saa mukavankokoisen ja makuisen aterian.

Vierailija

Tässä takuuvarma yhdistelmä:

Atria 1000g Grillilautanen, jossa on naudan paistileikkeitä, porsaan filettä ja broilerin sisfilettä - grillattuina.

Kyytipojaksi uusia perunoita sekä herkullista Juusto-luumusalaattia. Joko herahti vesi kielelle :)
Alla resepti:

ruukku jääsalaattia
ruukku tammenlehtisalaattia
4 - 5 tuoretta luumua
puolikas kurkku
1/2 dl pinjansiemeniä
1 pikari (90 g) Valio Forte® lastuja

Siirappikastike

1 prk (200 g) Valio kermaviiliä
1 rkl siirappia
2 tl sitruunamehua
2 rkl persiljaa hienonnettuna
mustapippuria myllystä

Revi huuhdotut ja kuivatut salaatit vadille. Halkaise luumut ja poista kivet. Lohko hedelmät. Halkaise kurkku ja poista siemenet pikkulusikalla. Leikkaa viipaleiksi.

Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla, jotta saavat hieman väriä. Kokoa salaatti kerroksittain, jätä osa juustolastuista päällimmäiseksi.

Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja tarjoa erikseen.

VINKKI

Tuoreet luumut voi korvata kuivatuilla luumuilla.

Vierailija

Missäpäin ne järjestysmiehen perunamaat ovat ? - ei meillä kaupunkilaisilla ole aina mahdollisuutta hakea pottuja suoraan pellosta!

Vierailija

Muuta maalle, tai käy edes maalla saat varmaan maistiaispottuja kohtuu hintaan.
Jaa, että missä päin:Kutakuinkin keskellä Suomee niin pituus kuin leveys suunnassakin.

Hyvämieli
Seuraa 
Liittynyt24.8.2015

Lainaus:

Kun olis edes parveke!

Olen keväisin laittanut pihalle yhteen astiaan "miniperunamaan", eli astia on vähän isompi kuin ämpäri ja siihen istutan neljä idättämääni perunaa. Hyvin kasvavat ja sitten loppukesästä pidetään "perunan-nostotalkoot" eli keitetään potut ja popsitaan sillien kanssa.
Ovat oikeita luomutuotteita, koska kasvavat saavissa ja saavat vain vettä.

Näin voi itse keksiä uusia perinteitä kaupungissakin.

Vierailija

Ostakaa kasvusäkki,siinä on lannoitteetkin valmiina.Sen verran tarvitsee itse vaivautua,että tekee taimille reiät siihen säkkiin ja kastelee.
Ja eikun syömään,kun sato on valmis.

Vierailija

Ehdotan ,että kokeilet lihan ja varsinkin makkaran kanssa PAHOLAIS SOOSIA ! Niin hyvää, helppo tehdä ja aineksetkin on suhtkoht terveellisiä. Niin ja vähän erilaista kun sinappi tai ketsuppi.

1 sipuli
4-6 valkosipuli
5 rkl sokeria
3 rkl siirappia
3/4 dl valkoviinietikkaa
1 tl suolaa
1 tl basilikaa
0,5 tl mustapipp.
3 dl oliivi/rypsiöljyä
1 paprika
Kaikki muut ainekset paitsi öljy blenderiin tai yleiskoneeseen.Anna hetki pyöriä ja liruttele lopuksi öljy joukkoon pyörimään.
Säilyy jääkaapissa pitkään.

Vierailija

Savustin äskön hiiligrillissä kalaa savustuspussissa, leivoin sämpylöitä. Jääkaapista löytyi vielä vesimelooninpalanen,
muuta emme sitten mieheni kanssa syöneetkään.Laiskaksi olen tullut näin kesällä, tai sanotaan että tarjoilen kevyttä. Vielä omat tuotteet ovat kasvamassa, joten täytyy ostaa kaupasta tarjottavat. Tosin omia perunoita on tarjolla. Jotain salaatintapaista teen, eilen salaatissani oli :vesimeloonia, salaattia, mansikoita ja kurkkua.
Vokkityyppinen ruoka kuuluu myöskin kesäämme. Eli esimerkiksi lohta palasina, kesäkurpitsaa, herkkusieniä.mausteena omaa tilliä ja persilliaa. Ei siis mitään ihmeellistä, mutta nälkä lähtee.
Tarjoan myöskin kanaa. Ruokajuomana melkein vettä.
Odotan kovasti kotimaisia marjoja ja juureksia .

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat