Kommentit (7)

Voi turkinpippuri sentään,nyt ne kirvat sitten vihonviimoisen tempun keksivät.
Laitoin aamusella leivinuuniin valkean ja heti kohta ihmettelin kun makuuhuoneen valkeamatto ja pystyuunin edusta oli mustanaan pientä ötökkää sanon mustanaan sillä nuo harmilliset ötökät lähtivät kaiketi lämpöä pakoon kun viereinen hormi alkoi lämmetä.
Sytytin pystyuuniinkin tulet jotta saan häädettyä nuo hyyryläiset sillä arvaattehan mikä sotku siitä syntyy kun nokiset kirvat kipittävät valkeilla matoillani.
Mietin tässä juuri että mitä mahtaakaan käydä kesäkukilleni sitten kun ne aikanaan ulos istuttelen.
On tämä mahtava kirvakesä ihan hirvittää.

Hei

Kirvat tuli tänne helleaallon mukana. Älä ala torjua niitä pesuaineliuoksella, lopputulos ei ole hyvä. Kasvit kuolee, kirvat ei. Koska uusia sukupolvia syntyy kovaa vauhtia, niin paras keino on luonnon pyretriini joka on hyväksytty käytettäväksi myös luomutuotannossa. Olin puutarhapäivillä vastailemassa puutarhanharrastajien ongelmiin ja lähes joka toinen oli saanut kasvit hengiltä, kun oli ahkerasti ruiskuttanut tolua tai mäntysuopaa. Etenkin ukonhattu on herkkä ja kärsii jatkuvasta saippuakylvystä.

t.leena

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vikonloppuna testasin ruusuille , sumuttamalla muutaman kerran aurinkoisella säällä......
Kokeilu jatkuu Juhannuksena.

Hei

Voi olla vaaran paikka ruiskuttaa sokeria kasveille, mutta ainahan kannattaa kokeilla. Kirvat ovat sokerin perään, samoin muurahaiset. Sokeri on tarpeellinen rakennusaine kasveille, mutta ne valmistavat sen itse yhteyttämällä.

Vesisuihku pudottaa kirvat, mutta aikansa toivuttuaan ne kapuavat kyllä kasveille uudestaan. Itse kokeilin uutuutta,jossa on rapsiöljyä ja pyretriiniä. Siinä on kaksi vaikuttavaa osaa. Öljy tuntuu kirvan iholla epämiellyttävältä, mutta suihkupullosta sitä leviää kasville niin vähän , että se ei tuki lehtien ilmarakoja. Öljy ei kuitenkaan tapa kirvoja, mutta pyretriini sen sijaan tappaa. Joten ne eivät jatka sukuaan vaan kanta vähenee.

Kun käytätte erilaisia konsteja, niin miettikää aina mihin vaikutus perustuu, näin ei tule tehdyksi turhaa työtä ja asia ei jää uskomuksen varaan. Näin on löytynyt paljon hyviä uusia keinoja torjua tuhohyönteiset tehokkaasti, mutta samalla pitäen huolta että sekä kasvit eivätkä hyötyhyönteiset joudu kärsimään.

Nauttikaa juhannuksesta ja kukkaloistosta
t. Leena

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat