Halvat pelargoniat vaivoina

Ostin halpoja pelargoneita. Yksi on sellainen, että kukat ovat nupullaan, mutta eivät kasva siitä, vaan näivettyvät pois. Varressa on jotain tummaa.  Onko se paleltunut, vai vaivaako tauti. Olisiko paras heittää koko kukka pois? Samassa astiassa on lobelioita, mutta se ei varmaan vaikuta asiaan...Lue koko juttu

Halvat pelargoniat vaivoina

Kommentit (3)

Niinpä niin, eli ei halpaa vai kuin? Ostin 16 pelargoniaa toukokuun alkupuolella ja mielestäni hyvin edullisesti. Ostin vielä 30 litran multapussin mukaani kotiini vietäviksi. Taksikyyteineen ja kaikkineen hintaa tuli kotioven hissille asti tasan 51, euroa.

Mielestäni hinta on ollut jo vuosia melkoisen samantasoista ja näiden kestävyyttä vain voin vertailla kun joskus kukkien määrä on suoraan verrannollinen hoitajan aktiivisuudesta ja veden määrän sopivuudesta.

Muistan erään vuoden joka taisi olla vuoden 2000 paikkeilla jolloin viimeiset rukku pelargoniat vein roskikseen vasta tapaninpäivän paikkeilla.

Viimevuonna vein syyskuun lopulla kun tuli yllättäen muuta puuhaa ja hoitamista.

Minä ostin ruotsalaista Mårbacka-lajiketta.Tanakkaa ja kestävää,7,50€ kpl.Myönnän oli kallista.
Ostin 4 kpl ikkunalle,multaa on ennestään paljon.Toin ne polkupyörällä kotiin.
Kukat kukoistaa upeasti ja nuppuja on tosi paljon.Jos ei mitään katastrofia tapahdu,uskoisin,että ne kukoistavat pitkään.
Taimet ovat nykyään hurjan kalliita.
Eräässä paikassa pyydettiin vaivalloisista yrtin taimista 8,50€.Se on jo kallista.
Tyhmää ei ole pyytää,mutta tyhmää on kyllä maksaa niin paljon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hei,
Minulle kävi tänä vuonna ensimmäisen kerran lähes samalla tavalla. Pelargoniat, jotka ostin toukokuussa ja innoissani asettelin itsekastelevaan parvekelaatikkoon marketan kaveriksi maksoivat 4 x 10 eli 2,5 € kpl, ei mielestäni kalliita.

Näissä oli komeat nuput ja ajattelinkin, että ne kukkisivat pitkälle syksyyn. Toisin kuitenkin kävi, kaikki nuput kuihtuivat, syytä en tiedä, joko halla otti niihin vaikka olivatkin lasitetulla parvekkeella. Tai sitten kastelin liikaa, vaikka mielestäni en kastellut, multaakin lisäsin. Harmittaa tosi palon, kukat ostin Muhevaiselta. Ysätävätär kuljetti minut sinne autolla ja toi vielä kotiinkin, lisäksi ostin toki nämä marketat 4 x 10 eli 2,50 kpl ja amppelipetunian joka sitten maksoi jo lähes 20€, tämä kukkii komeasti. Kukkaostosreissu maksoi noin 50 mk, pullakahveineen;)

En luovuta, haluan kyllä vielä saada upean kukkaloiston parvekkeelle ;)

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat