Kaalilaatikon ohje ?

Vierailija

Kaipaan makoisaa kaalilaatikon ohjetta.Kenellä olisi hyvä ohje.Olen joskus tehnyt,aikoja sitten,mutta nyt ei ole tallella minkäänlaista ohjetta.Muistaakseni siihen laitettiin siirappia makeutta antamaan.Riisiryynejä vai ohraryynejä,kumpiako laitetaan joukkoon.Löytyykö ohjetta? Kiitos jo etukäteen :) Minna.

Kommentit (7)

Vierailija

Kaalilaatikon ohjeita on monia vähän erilaisia,
itse käytän tätä ohjetta:

Kaalilaatikko
2 dl puuroriisiä
8 dl vettä
1 tl suolaa
400 g jauhelihaa
n.1 kg valkokaalia eli keräkaalia
2 rkl öljyä/voita
2 sipulia hienonnettuna
0,5 dl siirappia
0,5 tl valkopippuria
0,5 rkl suolaa
1 l maitoa

* keitä riisit suolavedessä
* hienonna kaali
* ruskista jauheliha ja mausta se suolalla
* ruskista sipuli kevysti
* pehmitä kaalia pannulla öljyssä tai voissa useammassa erässä (hauduta isossa kattilassa 5-10 minuuttia)
* yhdistä kaikki aineet, tarkista maku
* kaada seos voideltuun vuokaan
* kypsennä 175 asteessa 1,5-2 tuntia

Grandmother

Vierailija

Lainaus:

Kaalilaatikon ohjeita on monia vähän erilaisia,
itse käytän tätä ohjetta:

Kaalilaatikko
2 dl puuroriisiä
8 dl vettä
1 tl suolaa
400 g jauhelihaa
n.1 kg valkokaalia eli keräkaalia
2 rkl öljyä/voita
2 sipulia hienonnettuna
0,5 dl siirappia
0,5 tl valkopippuria
0,5 rkl suolaa
1 l maitoa

* keitä riisit suolavedessä
* hienonna kaali
* ruskista jauheliha ja mausta se suolalla
* ruskista sipuli kevysti
* pehmitä kaalia pannulla öljyssä tai voissa useammassa erässä (hauduta isossa kattilassa 5-10 minuuttia)
* yhdistä kaikki aineet, tarkista maku
* kaada seos voideltuun vuokaan
* kypsennä 175 asteessa 1,5-2 tuntia

Grandmother


Varmasti hyvää, ai,jai.

Vierailija

Lainaus:

Kaalilaatikon ohjeita on monia vähän erilaisia,
itse käytän tätä ohjetta:

Kaalilaatikko
2 dl puuroriisiä
8 dl vettä
1 tl suolaa
400 g jauhelihaa
n.1 kg valkokaalia eli keräkaalia
2 rkl öljyä/voita
2 sipulia hienonnettuna
0,5 dl siirappia
0,5 tl valkopippuria
0,5 rkl suolaa
1 l maitoa

* keitä riisit suolavedessä
* hienonna kaali
* ruskista jauheliha ja mausta se suolalla
* ruskista sipuli kevysti
* pehmitä kaalia pannulla öljyssä tai voissa useammassa erässä (hauduta isossa kattilassa 5-10 minuuttia)
* yhdistä kaikki aineet, tarkista maku
* kaada seos voideltuun vuokaan
* kypsennä 175 asteessa 1,5-2 tuntia

Grandmother

Sama ohje kuten edellä ilman maitoa ja tilalle lihaliemi 1-2 kuutiota.
Kaali ja riisi keitetään lihaliemessä n. 30 min, nestettä mahdollisimman niukalti ettei tule soppaa.
Ruskistettu jauheliha, sipuli ja mausteet lisätään sekaan ja kaadetaan uunivuokaan.
Lihalientä käytettäessä suolaa ei tarvita.
Näin tekee Kukka.

Vierailija

Kiitos,kiitos ohjeista.Jotenkin tiesin,että täältä minä sen ohjeen saan.Tein kaalilaatikon lihaliemeen,maito tuntui jotenkin vieraalta,vaikka hyvää taitaa tulla siitäkin ohjeesta.Tein runsaan annoksen,aikomuksenani laittaa osan pakkaseen,mutta se oli niin hyvää,että kaikki tuli syötyä muutamassa päivässä.Pitää tehdä uusi satsi.Vihannekset ovat nyt tuoreita ja hyviä.Terveisin Minna.

Vierailija

Tässä vähän erilainen kaali-jauhelihapaistos.

1kilon kaali keitettynä
300g jauhelihaa (400g)
1½ kkp vettä
1 iso sipuli
suolaa
valkopippuria
½ kkp kauraryynejä
2 kkp maitoa
1 muna
2 rkl tomaattisosetta tai 2-3 tomaattia

Jauheliha vaivataan ja siihen lisätään vedessä turvonneet kauraryynit ja hienonnettu sipuli.
Seos maustetaan suolalla ja valkopippurilla.
Voideltuun vuokaan pannaan kerroksittain kaalia ja lihamureketta.
Jos käytetään tuoreita tomaatteja, pannaan ne viipaleina murekkeen päälle.
Tomaattisosetta käytettäessä se sekoitetaan munamaitoon joka kaadetaan vuokaan.

Paistetaan 175 asteessa 1½- 2 tuntia.
Vinkki , säästä kaalin keitinliemi ja lisää nesteeksi jos näyttää liian kuivalta.

Tällainen resepti tulee Brinnalta.

Vierailija

Olen tehnyt saman tyyppistä kuin Brinna.

Muistaakseni ruotsalaisesta Tiinan keittiö -ohjelmasta nappasin joskus idean.

Siinä vaan laitetaan pohjalle keitettyä kaalia, väliin paksu raakamureke-kerros ja pinnalle loput kaalit.
Pinnalle tuli voisulaa, siirappia ja korppujauhoja.

Siitä tulee ihan kiva kakku, josta voi siivuttaa vaikka tumman leivän päälle siivuja.
Njam-njamm...:=)

terkuin Pipsan

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat