Seuraa 

Onko teillä kellään kokeumusta loistojasmike pensaasta, lajike on tähtisilmä ? Sain pari päivää sitten ystävältäni lahjaksi 1 astiataimen, ja se pitäisi nyt istuttaa. Kuinka isoksi tämä peranna/pensas kasvaa korkeudeltaan ja leveydeltään?
t. Biba

Kommentit (12)

Kysyn teiltä samalla tatarkasvista, nimittäin lajike Suomentatar kasvaa pihallani tosi komeasti. Se tuli vain aikoinaan istutettua vähän väärään paikkaan, se varjostaa nykyisellään. Oletteko siirtäneet Suomentarta? Miten vanhan juuriston saisi pois siirron jälkeen?

Hei Biba!
Kysyit, miten saa vanhan juuriston pois. Vastaan ei mitenkään.
Olen tehnyt töitä todella kovasti.Joku oli istuttanut sen kerrostalon päätyyn lähelle kivijalkaa ja sinne se alkoi tunkemaan
rakennuksen alle. Revittiin oikein urakalla sellaista miehen käsivarren paksuista juurakkoa pitkän matkaa seinustaa pitkin.
Siivilöitiin multa ja seinänviereen ruiskutettiin sitä Raundappia, tai mitä sen nimi nyt oli, mutta se kun imeytyy juuriin ja
hajoaa lopulta luontoon. Kyllä ei mikään niistä auttanut. Istutimme muita kasveja tilalle, mutta nyt on niin rehevät alut taas koko seinustan leveydeltä. Pitkin kevättä ja kesää kitkin alkuja ahkerasti.
Tuntuu, että mikään ei auta.
Toivoton atiram

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hei atiram,
Kiitos vastauksestasi. Täytyy sanoa, että oli kova urakka saada suomentatar pois ei-toivotusta kasvupaikastaan. Ensin vetelin viikatteella pitkät varret poikki ja vein ne auton peräkärryllä kaatopaikalle. Sitten alkoi juurien kaivuuhomma ja siinä oli kova työ, sen vain sanon. Sisua piti käyttää.... Katsotaan nyt versooko tämä tatar vielä, luultavasti versoo.
Lomaterveisin Biba

Nostin tämän viime kesäisen jutun esiin ja kerron teille, että vaikka urakoin suomentataren postamiseksi vuosi sitten niin kyllä se versoo taas... Olen taas kaivanut juuria pois. Harmillista on kun en voi oikein tälle sinänsä hyvälle kasvupaikalle, länsiseinustalle, mitään istuttaa ennen kuin saan tataren pois.
Jos ET:n asiantuntija Leena L sattuu tämän lukemaan, niin ehkä sinulla on jotain vinkkiä millä suomentatar lähtee? Myrkkyä en oikein haluaisi käyttää.

Biba

Kysyn teiltä samalla tatarkasvista, nimittäin lajike Suomentatar kasvaa pihallani tosi komeasti. Se tuli vain aikoinaan istutettua vähän väärään paikkaan, se varjostaa nykyisellään. Oletteko siirtäneet Suomentarta? Miten vanhan juuriston saisi pois siirron jälkeen?

Meillä oli kans edellisten asukkaiden jäljiltä takapihalla iso tatar ja se yrittää versoa vielä 5-6 metrin päästä entiseltä kasvupaikaltaan, vaikka sen yli on ajettu ruohonleikkurilla jo monta vuotta :(((

Hei

Satuin huomaamaan tämän kysymyksen. Jos ei myrkkyjä käytetä ja kitkentä on työlästä jäljelle jää vielä yksi keino, jota voisi kokeilla. Musta paksuhko muovi tai pressu, jonka avulla kasvusto tukahdutetaan. Tiivis peite laitellaan huolellisesti kasvuston päälle ja hieman sen ulkopuolellekin. Laitetaan kiviä painoksi, jotta asettuu tiiviisti maata vasten. Annetaan olla paikoillaan lähes koko kesän ja jos mahdollista yli talven. Juuret, jotka eivät saa valoa ja kosteutta nääntyvät. On kuitenkin huolehdittava, että kasvusto ei " kulkeudu" peitetyn alueen ulkopuolelle, josta se saa valoa.

Kiitos vastauksesta Leena L.
En ole tuota muovilla peittämistä ajatellutkaan. Aion nyt kokeilla sitä ja koska penkin ympärillä on nurmikkoa niin mahdollinen uusi kasvusto tulle ajeltua poikki. Ensi kesänä sitten laitan tähän paikkaan jotain muuta kasvamaan. :)
t. Biba

Hei!

Muutin rivitaloon, ja täällä pihallani on myös joku Jasmiini. (joku kertoi, itse en tunnistanut)
Ei ole vielä kukkinut, mutta nupputerttuja on paljon. Mutta....mikä on vialla, joissakin lehdissä on jotain muurahaisia, ja jotkut lehdistä on vetäytyneet aivan ryppyyn!! Miksiköhän?? Mitä pitäisi tehdä?

t. "tumpelo":)

Hei

Kurkistapa niiden lehtien alapinnalle.Sieltä löytyy syy käpertymiseen. Muurahaiset ovat hakemassa ravintoa kirvoista, jotka erittävät mesikastetta. Kirvat puolestaan imevät lehtien kasvunestettä ja siitä syystä lehti menee kippuraan. Pensas ei kuole, mutta jos käpertyneitä lehtiä on useita, voit poimia ne käsin pois tai ruiskuttaa puutarhan tuholaisten yleistorjunta-ainetta lehtien alapinnoille, mutta ei päivällä, jolloin kukissa vierailee pölyttäjiä.

Round uppia pitää suihkuttaa lehdille. Myrkky imeytyy lehdistä juuristoon. Parin viikon päästä on ruskea ja kuollut. Juureen laitettuna ei enää tehoa.

Suomentattaren suosija

Suomentattaren lehtiä on syönyt joku tuholainen niin, että osassa on jäljellä vain lehtiruoti ja osassa puolet lehdestä. Lähinnä tattaren yläosan lehdet on tuhottu, joten ajattelin, ettei etana taida olla. Ehkä se söisi alimmat lehdet ensin. Lehtien alapinnoilla ei näy mitään ötököitä, ei ole kirvoja eikä muurahaisia niitä lypsämässä. Mikä mahtaa olla kyseessä ja mikä avuksi? Koko kasvusto näyttää tosi rumalta nyt :(

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat