Omenahillo

Seuraa 
Liittynyt19.8.2015

Nyt on omppuja paljon joten niitä kannatta hyödyntää.
Olen tehnyt omenahillon/soseen aikaisemmin niin että lohkoin omput mehumaijaa ja höyrytin pehmeäksi.
Jauhoin ne sitten sosemyllyllä tasaiseksi massaksi jolloin siemenet ja kuoret jäivät myllynritilään.
Kaadoin maijan mehuosasta sen mehutilkan kattilaan soseen päälle lisäsin sokerin kiehautin ja purkitin.

Äsken valmistin omppuhilloa valkeakuulaista näin.
lohkoin omenat otin siemenkodat pois paloittelin kattilaan.
Lisäsin tilkan vettä ja annoin hiljalleen pehmetä niin että lohkot kuitenkin olivat vielä suht mallissaan.
Otin kattilan liedeltä ja hienonsin Bamixilla leikkuuterää käyttäen isommalla nopeudella massan hienoksi.
Lisäsin hillosokeria ja kiehautin ja nyt on sose tuolla kattilassa sen 30 min välillä sekoittaen.

Hyvän näköistä ja makuista tuli , en milloinkaan laita sokeria sitä määrää mitä ohjeissa kehoitetaan vaan vähennän siitä reippaasti.
Mikä parasta niin kuorien tärkeät vitamiinirikkaat osatkin ovat näin tallella.

No niin nyt sain tähän kuvankin jo mukaan.

Kommentit (1)

Vierailija

Varmaan tuli hyvää. Minä teen omenahillon niin, että keitän omenalohkot kuivassa siiderissä, johon lisään sokeria ja pari kanelitankoa. Sitten soseutan ja purkitan. Myös näin saa oikein hyvää - ohjeen mukaan oikein gourmet-hilloa.
Tapoja taitaa olla niin monta kuin on tekijääkin.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat