Puolukkavaahto

Kommentit (4)

Vierailija

Aion kokeilla tätä "hämmästyshuttua" vaihtamalla mannaryynit
polentaryyneihin jotka sopivat keliaakikollekin.

Vierailija

Puolukkavaahto on hyvää, mutta kokeilkaapa vaikka samaa mustaherukasta....hyvää. Samalla tulee hyvä C-vitamiini tankkaus, flunssaa vastaan.

Vierailija

Farinan karkeat riisijauhot sopivat myös keliaakikoille. Ei erota mannaryyneistä. Ruijauhoon tehty puolukkapuuro vasta herkkua on. Ennen oli kaupoissa karkea "puuroruisjauho", mutta en ole löytänyt sitä enää. Tavallinen on kuitenkin parempi kuin hieno puuroon.

Vierailija

Kuulostaa herkulliselta! Olen surrut sitä, kun en "ruoka-ainevammaisena" voi enää syödä vispipuuroa mannaryyneistä valmistettuna enkä ruispuolukkapuuroa uutispuurosta puhumattakaan. Aion tehdä tuota vaahtoa polenta- tai karkeista riisijauhoista, kiitos vinkeistä. Vaniljakastikkeen sijaan vatkaan vaikka soijakermaa sekaan.

Meillä oli tapana syksyisin keittää uutispuuroa tilamme riihitetyistä ruisjauhoista. Pyysimme naapureitakin sadonkorjuujuhlaan, jossa tarjosimme muitakin peltojen sekä puutarhan tuotteita. Viljelimme luomujuureksia ja niistä teimme lämpimiä ruokia sekä leipomuksia vieraillemme tarjottaviksi. Kokeilkaapa herkullisia lanttukuutioita liharuuan lisäkkeenä: Kilo lanttukuutioita, 200g pilkottua sipulia, 2 tl merisuolaa ja 1 rkl siirappia. Loraus vettä ja uuniin tunniksi. On taatusti hyvää ja edullista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat