Nekkupiparit ohjeeseen tarkennusta (ET19)

Seuraa 
Liittynyt24.8.2015

ET-lehdessä 19 nekkupiparien ohjeen suhteen kannattaa olla tarkka. Muutamalta lukijalta tuli viesti, että taikina on liian löysää ja leviää uunissa.

Ohjeessa siirappia on tosiaan melko paljon, eikä sitä saa ylittää pisaraakaan.

Oleellista on, että jauhot lisätään kädenlämpöiseen siirappiin, takinan antaa vetäytyä kylmässä seuraavaan päivään ja kotiuunin tehosta riippuen piparit paistetaan 200-225 asteessa.

Jauhoja kannattaa lisätä, jos taikina tuntuu leivottaessa pehmeältä.

Opin aikoinaan talouskoulussa, että pikkuleipien kohdalla kannattaa paistaa aina koekakku uunissa, näin näkee helposti miten taikina toimii, jauhot kun ovat usein hieman erilaisia.
Mukavia jouluvalmisteluja ja tuoksuvia piparihetkiä toivotellen!

Christina Aaltio, ruokatoimittaja

Kommentit (0)

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat