Vierailija

Pihapiirin linnut ovat jälleen viikonloppuna erityishuomion kohteena. Perinteinen Pihabongaus -tapahtuma houkuttelee tuhannet suomalaiset tarkkailemaan lintujen elämää pihoilla ja puistoissa.
Ohjeet Pihabongaukseen

Tarkkaile tunnin ajan lintuja joko lauantaina tai sunnuntaina
Tunnista havaitsemasi lintulajit
Laske, montako yksilöä kutakin lajia on enimmillään näkyvissä samaan aikaan
Ilmoita tiedot BirdLifelle viimeistään perjantaina 4.2.
Ilmoitukset netissä www.pihabongaus.fi tai postikortilla osoitteella BirdLife Suomi, Annankatu 29 A 16, 00100 Helsinki
Lintujärjestö BirdLife Suomen järjestämä Pihabongaus on maamme suurin lintuharrastustapahtuma. Viime vuonna Pihabongaukseen osallistui 15 000 suomalaista ja kahden päivän aikana laskettiin yli 400 000 lintuyksilöä.
Pihabongaus on kaikille avoin tapahtuma, ei varsinainen kilpailu. Osallistuminen on vaivatonta: tehtävänä on tarkkailla lintuja omassa lähiympäristössään tunnin ajan joko lauantaina tai sunnuntaina. Tiedot lähetetään BirdLife Suomelle, joka kokoaa tiedoista yhteenvedon ja arpoo osallistujien kesken lintuaiheisia palkintoja. Ennakkoilmoittautumista tai osallistumismaksua ei ole.
Tapahtuman päätarkoituksena on saada mahdollisimman monet tarkkailemaan talvisia kotipihan lintuja. Samalla välitetään tietoa lintujen suojelusta ja talviruokinnasta sekä kerätään arvokasta tietoa talvisesta linnustosta.
Tapahtuma järjestetään nyt kuudennen kerran. Viime vuonna asukaslukuun suhteutettuna innokkaimmat pihabongaritlöytyivät viime vuonna Kustavista, Taivassalosta ja Enontekiöltä. Kaupungeista aktiivisimpia olivat Kemijärvi, Uusikaupunki ja Laitila.
Tiedot havainnoista voi lähettää lintujärjestölle joko netin kautta tai postitse. Tiedoissa on oltava lintuhavaintojen lisäksi havainnoitsijan ja havaintopaikan osoitteet, havainnointiajankohta ja havainnoitsijoiden määrä.
Malli Pihabongaukseen tulee Iso-Britanniasta, missä sikäläinen BirdLife on yli 30 vuoden ajan järjestänyt Big Garden Birdwatch -tapahtumaa, johon osallistuu nykyisin yli 500 000 ihmistä. Suomen tapahtuman suojelija on tasavallan presidentti Tarja Halonen.
YLE Keski-Suomi http://yle.fi/alueet/keski-suomi/2011/01/takapihojen_tiirailutalkoot_tul...

Kommentit (3)

Laskeskellaan tänään lintuja ja tarkkaillaan mitä lintuja pihapiirissä näkyy.Käykö siellä muitakin,kuin talitiaisia,variksia ja harakoita.Mielenkiintoista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

No ,minulla ainakin oli suurin osa juuri noita harakoita ja variksia,muutama tinttikin uskaltautui välillä ruokailemaan.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat