Makutesti: sinapit

klo 10:35 | 26.1.2011
Joulukinkku vaatii hyvän sinapin! Testissämme sama sinappi sai sekä täydet että huonoimmat pisteet. Raadin suosikiksi nousi Pirkka-konjakkisinappi. Tässä kootut kommentit ja hyvä resepti omatekoiselle sinapille.Lue koko juttu
Sivut
Kotisinappi ja Oparin sinappi ovat kaikkein parhaimmat.Muistaakseni sellainenkin kuin Hangon sinappi oli mieleeni.
Koska anonyymi otti esille sinappi asiaa niin kerron jotta joulunaikaan löysin aivan ihanaa sinappia tavaratalosta.
Nimi on Vanhan ajan sinappi, purkki on lasinen, soikea ja patenttikorkilla.Purkissa 110g.
www.leilashyvatmaut.fi/sinapit
En voi käyttää sinappia koska sen väri tuo mieleen ulosteen.
En huoli kakkaa lautaselleni....
Ei, en todellakaan syö myöskään mämmiä.
Samasta syystä.
Olisikohan mahdollista saada jostain vihreää sinappia ;D
Sehän olisi raikas väri ?
Reseptipankki kertoo sellaisestakin ihmeestä:
"" Turun vihreä sinappi. Purjoa 1kpl. Kermaa n.2dl. Juustoraastetta (mitä enemmän sitä parempi) Mustapippuria n. 1tl. Sitruunapippuria n: 1tl ...""
"Nam-nam?"
Vihreää sinappia ?
"Japanilainen vihreä sinappi eli wasabi ei ole sinappia, vaan alunperin erästä piparjuuren sukulaista, joka sisältää samoja aromiöljyjä kuin sinappi. Maultaan se ei paljonkaan eroa väkevästä englantilaisesta sinapista. Aito wasabikasvi on käynyt niin harvinaiseksi, että siitä raastettua vihreää maustetta saa enää Tokion Ginzan alueen kaikkein kalleimmissa ravintoloissa. 99,999 % maailmalla myydystä wasabista on kurkulla vihreäksi värjättyä piparjuurta."
http://puutarha.net/index.asp?s=/keskustelu/keskustelu.asp?id=12533&temp...
Minun mieleeni on itse tehty sinappi.
Esim. mustaherukkasinappi on hyvää.
Itse tekemällä välttyy niiltä pahoilta lisäaineiltakin :)
MUSTAHERUKKASINAPPI
Ainekset:
1 dl sinappijauhetta (Colman`s)
1 dl sokeria
1 prk (2 dl) vispikermaa
2 kananmunaa
3/4 dl laimentamatonta mustaherukkamehua
1. Sekoita sinappijauhe ja sokeri kattilassa. Lisää kerma ja kananmunat. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee ja kiehahtaa.
2. Sekoita jäähtyneeseen sinappiin mehu. Kaada sinappi yhteen isoon tai kahteen pienempään tölkkiin. Säilytä jääkaapissa.
Pirkka-resepti on
lähteenä.
Tuon sokerin olen ajatellut vaijtaa ehkä hunajaan......
mustahreukat itse kerättyjä......
No tämähän on maku-asia,josta ei kannata kiistellä.Minun suussani maistuu kaikkein paremmalle Auran sinappi.
Minäkin pidän Auran sinapista,se on sentään kotimaassa valmistettua,toisin kuin Turun sinappi.
Kesällä tuli testattua sinappi,jos toinenkin ja tulos oli,että kotimainen Auran sinappi vei voiton kirkkaasti muista.
Ostimme tarkoituksella erilaisia sinappeja,että sai testata niitä kunnolla.
Turun sinappi oli hyvänä kakkosena,mutta koska se ei ole kotimainen,niin se hävisi siksi.
Pirkan väkevä sinappi, sekin on kokeilemisen arvoinen. Suomessa tehty ja lähikauppa myy.
Myös minä ostan perheellemme Auran sinappia, maun ja myös kotimaisuuden takia.
Turun sinappi oli ennen ykkönen, mutta enpä ole enää nykyvuosina sitä maistanut.
Olen kuullut, että sitä tällä hetkellä tehdään Puolassa!
Liityn myös tähän faniryhmään!
Sen lisäksi,että on kotimainen,niin on myös hyvää tämä Auran -sinappi,jota juuri nakkieni kanssa söin.
Winarom Väkevä sinappi (myydään Lidlissä) on ihan hyvä arkinen sinappi jos pitää makeahkosta mausta. :) Tuubissa ainakin mainostavat että olisi ihan kotimaassa valmistettua.
Auran sinappi,se vihreäkorkkinen on meidän perheen lemppari.Sitä tuli ostettua joulua varten muutama tuubi.
Tässä minun joulusinappiohjeeni.
On taatusti parempaa kuin mikään
kaupasta valmiina ostettu tuote.
2 dl sinappijauhetta
2 dl sokeria
1 tl suolaa
1 tl valkopippuria
1 rkl chiliketsuppia
1-2 dl kiehuvaa vettä
1 rkl öljyä
1 rkl viinietikkaa
tilkka konjakkia tai muuta alkoholia
Ostin tänään Auran-sinappia monta tuubia,se on parasta.Jouluna ei saa sinappi loppua!
Auran sipappia minäkin ostin.
Kyllä, Auran sinappi on hyvää ja taatusti kotimaista.
Sivut