Vierailija

AMARANTHUS tricolor
Kirjorevonhäntä 'Molten Fire' Yksi kaikkein värikkäimmistä kirjorevonhännistä.
Kasvatetaan lähinnä lehtien takia; niiden väri vaihtelee hehkuvan karmiininpunaisesta syvän kastanjanruskeaan. Nopeakasvuinen ja mielenkiintoinen kasvi kukkapenkkiin tai ruukkuun.
Sopii mainiosti kukkakimppuihin ja -asetelmiin. Herkulliset lehdet ovat syötäviä, ja niitä käytetään salaattina ja koristeena.------------------------
Miten olette kasvattaneet?
haluaisin kokeilla , syötäväksi...Maku?

Kommentit (7)

Omakohtaisia kokemuksia ei ole, mutta aika paljon on tehty makutestejä. Nuoria lehtiä voi syödä raakana salaatissa, mutta vanhemmissa on melko kitkerä maku. Lajikkeissa on eroja, osa on kitkerämpiä kuin toiset. Jos siemenpussin päällä lukee, että herkulliset lehdet, niin kaikesta huolimatta suhtaudun varauksella. Joku pitää kitkerästä ja toinen taas ei.
Kaunis ja koristeellinen kesäkukkaistutuksiin. Helppo kasvattaa siemenistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lupiineja kasvaa villinä , haitaksi asti...
Voisiko revonhäntä/amaranttikasvista tulla samanlainen riesa kuin USA:ssa ?

Revonhäntä (Amaranthus palmeri; Palmer amaranthi; palmer pigweed) on kaikkein pelätyin rikkaruoho. Se voi kasvaa jopa 7-8 jalkaa pitkäksi (yksi jalka; 12 tuumaa; 30,48 cm), se kestää korventavaa kuumuutta ja pitkittynyttä kuivuutta, tekee tuhansia siemeniä ja sen juuristo imee maan tyhjäksi ravinteista. Revonhäntä valtaa pellon vuodessa, jos sitä ei kitketä.
http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/41275-kuka-hyotyy-gm-vilje...

quote
Vilkaisu ulos ikkunasta kertoo, että meillä suomalaisilla ei ole tällä hetkellä suurtakaan uhkaa mistään rikkaruohosta eikä tarvetta niiden torjunta-aineille. Eikä Palmerin amarantti uhkaa meitä edes ensi kesänä.

Mutta itse tarina on kaikessa mustuudessaan kuin puhtaimmasta painajaisunesta. On myyttinen kasvi, jossa on salattua voimaa. On suuri monikansallinen taikuri, joka loihtii noiduttuja siemeniä ja tehokasta myrkkyä, ja hetken ajan kaikki on hyvin. Kulta kilisee taikurin arkkuun ja hölmöt maalaisetkin ovat onnellisia. Sitten taika raukeaa, taikuri ei köyhdy vaan katoaa hetkeksi näyttämöltä, maalaiset nuolevat haavansa kukin kykyjensä mukaan. Ja kohta taikuri palaa, mukanaan uudet siemenet ja uudet myrkyt.

Mutta eihän tässä tietenkään ole kaikki. Tarina ei ole painajaisuni. Se ei ole satu. Se on kuvio, joka toistuu loppumattomina versioina kaikkialla ja kaiken aikaa. Kaiken pitää olla suurta ja tehokasta, kaiken pitää tuottaa x-kertaa enemmän kuin koskaan on luonnollista. Ratkaisujen pitkän aikavälin seurauksia ei ole aikaa eikä halua ajatella. Riskit kantaa aina joku toinen, aina joku heikompi.quote
http://yle.fi/radio1/asia/ulkomaanlehtikolumni/jertta_blomstedt_rikkaruo...

Kannattaa muistaa se, että osa kasveista on yksivuotisia ja osa monivuotisia. Toistaiseksi revonhännät ovat yksivuotisia. Yksivuotisista siemenrikkaruohoista ehkä meillä eniten kosteisiin paikkoihin on levinnyt jättipalsami, mutta sitä on helppo rajoittaa, kun niittää kasvit ennen kuin ne kukkivat. Eikä kauhua kannata lietsoa, vaan kylmän viileästi miettiä asiaa.

Minulla ei ole kokemuksia revonhännästä, mutta saako tällä palstalla kysellä muita piha-asioita? No, minä kysyn. Onko kellään kokemuksia hevoskastanjasta? Meidän pihalla se kasvaa lähes kymmenmetrisenä. Sillä on suuret lehdet ja paksut puumaiset lehtiruodot, joita on syksyisin hankala hävittää, mutta se kukkii kauniisti kesällä. Syksyllä se on täynnä siemeniä, jotka ovat piikkimäisen kuoren sisällä ja ovat oravalle suurta herkkua. Nyt olemme ajatelleet leikata sen, ja kysyisin, onko kellään tietoa versooko se jos pistäisi poikki vaikka parin metrin korkeudelta?

Zaide

Tänä kesänä kasvatamme eka kertaa. Aiemmin on kasvatettu tavallistahtaa yksiväristä amaranttia, joka on aivan ihana lehtivihannes! Käytän sitä sekä raakana että muhennettuna, ja kuivaan talveksi.
Kirjorevonhäntä on kasvanut tosi hitaasti ja jäänyt pieneksi' toisin kuin tuo em. amarantti, joka huitelee puolessatoista metrissä. Kirjohännät ovat parikymmensenttisiä; tosi kauniita.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat