Vierailija

Onko ruoka ja syöminen uusi uskontomme?

Akuutti tänään:

http://ohjelmat.yle.fi/akuutti/ruokavalio_nykyajan_tarkein_aate

Vhh-keskustelua seuranneena ei voi tulla muuhun johtopäätökseen.

Kommentit (17)

Ei tällä asialla nyt ole mitään tekoa uskon kanssa. Tämä kuuluu sihen kansalaisten ns. valistumiseen eli sivistykseen, mutta joillekin ei vain tiedon portit aukene. Onneksi nyt on alettu tuoda julki, mitä ruokaa meidän luonnoliseen ravintoketjuun kuuluu ja kuinka suuret ruokajätit ja teollisuus ovat viilaneet meitä linssiin jo 70 luvulta asti. Suuri raha on tähän asti päättänyt, että mitä meidän kuuluu syödä. Toivottavasti muutosta saadaan aikaan lähitulevaisuudessa.

Terveellinen ja maalaisjärjellä koottu ruokavalio on yleissivistystä ja itsestä huolehtimista ja vastuun ottamista hyvinvoinnistaan. Uskonnon kaltaisia tai jopa lahkolaisuutta muistuttavia muoti-oppeja, kapinallisuutta ja erikoisuuden tavoittelua ovat sitten nämä erilaiset harhaoppisuudet, jotka keskittyvät vain yhteen osaan kokonaisuudesta ja hokevat samaa lorua, jonka ovat ilman sisällön todellista omaksumista kuulleet ja arvelevat sen olevan jotenkin trendikästä ja tätä päivää.
Sanotaan prof. Puskasta mitä tahansa, sitä tosiasiaa ei voi kiistää kukaan, etteikö Pohjois-karjalassa olisi saatu merkittävää sydänkuolleisuuden vähenemistä P-K projektin aikana. Ruokateollisuus on mennyt hieman sivuraiteille nykyisin, mutta eihän kenenkään ole pakko ostaa valmisruokia tai muutoin pitkälle jalostettuja teollisia tuotteita. Me ne valinnat teemme siellä kaupan hyllyillä.
Nämä harhaopit johtavat ihmisiä hieman huvittavillekin poluille, kuten esim. ihminen joka ei halua syödä kolesterolilääkettä, syö kuitenkin samaa vaikuttavaa ainetta sisältävää, punaiseksi pilaantunutta riisiä, eikä tiedä yhtään, millaisia annoksia em. vaikuttavaa ainetta saa. turvallistako?
Näin ihmiset ovat helposti johdateltavissa muotivirtausten mukaan. Se on surullista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lainaus:

Anonyymi 19.12... sitä tosiasiaa ei voi kiistää kukaan, etteikö Pohjois-karjalassa olisi saatu merkittävää sydänkuolleisuuden vähenemistä P-K projektin aikana...

Em. hairahtuneelle muutama kommentti...

Monelle se maalaisjärjen käyttö on mahdotonta, koska ovat antaneet virallisen tahon aivopesukoneiston sekoittaa järkensä.

Tosiaan, P-K-projektin aikana tapahtui koko suomen- ja maailmanlaajuisesti sydäntautikuolleisuuden laskua! Kaikki jotka ovat tutustuneet aiheeseen, tietävät, että se ei johtunut ravinnosta vaan ihan muusta. Vaikkei mitään P-K -projektia olisi ollutkaan, olisi sama tulos voitu julistaa. Niin, että tutustuppa aineistoon, ennen kuin tulet tänne esittämään noin typeriä.

... jostakin sentään olit perillä - punariisi (vai mikä nimitys nyt olikaan?), on myrkkyä kehollemme!

Tulihan taas maallikkosaarnaa vai olisiko ihan keittiöpsykologiaa. Kyllä P-K projekti todellakin vaikutti sydänkuolleisuutta alentavasti ja nimenomaan Pohjois-karjalassa. Aika pian vaikutus levisi laajemmin koko maahan ja maailmanlaajuisesti kun tutkimustuloksista raportoitiin kansainvälisillä foorumeilla ja terveellisemmät opi levisivät ihmisten tietoon.

Heikkisläinen aivopesuporukka hoveineen yrittää tehdä professori Puskasta syyllisen ihmisten nykyterveyteen. Tämän päivän tilanne johtuu siitä, että kaikenmaailman pikaruokamössöt ja rajoittuneet erilaiset dieetit ja aatesuunnat ovat harhauttaneet ihmisiä tuhon tielle. Ei Puska ole käskenyt syödä valkoista viljämössöä tai rasvaista pikaruokaa ja eineksiä eikä ainakaan keinotekoisesti makeutettuja sokerivesiä.

Lainaus:

... Kyllä P-K projekti todellakin vaikutti sydänkuolleisuutta alentavasti ja nimenomaan Pohjois-karjalassa...

... Tämän päivän tilanne johtuu siitä, että kaikenmaailman pikaruokamössöt ja rajoittuneet erilaiset dieetit ja aatesuunnat ovat harhauttaneet ihmisiä tuhon tielle. Ei Puska ole käskenyt syödä valkoista viljämössöä....

Jaa, P. Puska se täällä jälleen kehuu itseään!

Mistäköhän tällaistä höpönlöpöä olet saanut päähäsi - kuulut siihen muutaman henkilön vähemmistöön, jotka puolustelevat omaa tutkimustaan. Melkein kaikki suomenmaassa sen jo tietävätkin, että tuo oli ns. nolla-tutkimus.

Yhtä huonot tiedot sinulla on viljoista! Kyllä se on tuo kokojyvävilja pahempaa kuin valkaistu. Mutta ettehän te eläkeläiset löydä sitä oikeaa tietoa, ja varsinkaan ette pysty sitä omaksumaan.

;D;D;D

Hauska olet, sinä edellinen anonyymi. Oikea humoristi.

- en ole P.Puska, vaan hänen työnsä tuntija ja työtään arvostava
- en ole eläkeläinen
- tietämykseni ravitsemuksen alalta on hieman suurempi kuin hurahtaneitten kapinallisten

Ja lopuksi, kertoisiko vihdoin joku "uusoppinut ja terendikkäästi nykyajassa" elävä oman versionsa terveellisestä ruokavaliosta. Täällä vain mollataan maailmanlaajuisesti viralliseksi ja oikeksi todettua käytäntöä, mutta kukaan ei pysty kertomaan sitä omaa versiotaan, sitä omasta mielestään "ainoaa oikeaa". olisi ihan kiva kuulla, kahvitunti kaipaakin vähän "piristystä".

Missähän on sellainen tutkimus, jossa kokojyvävilja todetaan pahemmaksi, kuin valkaistu? Ei pidä yleistää eläkeläisiä, heitäkin on monenlaisia. Myös iäkkäämpänä voi muuttaa tapojaan ja asenteitaan, jos on motivaatiota hoitaa
terveyttään. Monella eläkeläisellä on myös aikaa ottaa selvää asioista, ja jo aika monet osaavat etsiä tietoa myös netistä ja kirjastosta.

Lainaus:

Missähän on sellainen tutkimus, jossa kokojyvävilja todetaan pahemmaksi, kuin valkaistu?

Viljan kuoret eli kuidut sisältävät paljon Lektiinejä jotka ovat todella haitallisia ihmiskeholle. Lisäksi leipä nostaa verensokeria huomattavasti enemmän kuin tavallinen sokeri. Tämä on todettu lukuisissa tutkimuksissa. Jopa kokojyväleipä nostaa verensokeria enemmän kuin valkoisesta jauhoista tehty.

Lainaus:

... tietämykseni ravitsemuksen alalta on hieman suurempi kuin hurahtaneitten kapinallisten...
... kertoisiko vihdoin joku oman versionsa terveellisestä ruokavaliosta...
... täällä vain mollataan maailmanlaajuisesti viralliseksi ja oikeksi todettua käytäntöä...

Tuossa esität kolme kysymystä /toteamusta

ensimmäiseen kohtaan: eipä voi kuin todeta, että luulo ei ole tiedon väärtti (tietoa kyllä löytyy sitä haluavalle. Mitäköhän siellä koulun penkillä tänä päivänä tehdään, kun tiedot ovat tuota luokkaa kuin sulla)...

toiseen: Ihmettelen suuresti, että olet noin tietämätön P-K-tutkimuksen todenperäisyydestä (googlen avulla löydät lisätietoa tästä 0-tukim.)...

kolmanteen: Jos tämä amerikkalaisten politikkojen, McGovernin komitean raportti (v. 1977) on sinulle se virallinen ja oikeaksi todistettu ravintosuositus, niin ihan sama. Sillä tähänhän yhä perustuu meillä suomessa olevat suositukset. Totuus nyt vain on toinen! (tästäkin McGovernin komitean raporttista saat lisät. googlaamalla!)

Lainaus:

Missähän on sellainen tutkimus, jossa kokojyvävilja todetaan pahemmaksi, kuin valkaistu? Ei pidä yleistää eläkeläisiä, heitäkin on monenlaisia. Myös iäkkäämpänä voi muuttaa tapojaan ja asenteitaan, jos on motivaatiota hoitaa
terveyttään. Monella eläkeläisellä on myös aikaa ottaa selvää asioista, ja jo aika monet osaavat etsiä tietoa myös netistä ja kirjastosta.

Olen täysin tietämätön siitä miten viljaa valkaistaan ....
pyykkipulverissa on valkaisuainetta mutten tienny sitä olevan viljassakin?

Viisainta on kuitenkin syödä jotain ettei käy niinkuin sille yhdelle hevoselle Laihialla ... juuri kun oli oppinu olemaan syömätä kuoli!

<br /> [quote kirjoitti:

...Olen täysin tietämätön siitä miten viljaa valkaistaan ...

Tällaisia eo. toteamuksia sitä sitten saa, kun kuulee totuuden ja menee jauhot suuhun! Keksippäs seuraavaksi jotakin asiaakin!

<br /> [quote kirjoitti:

Lainaus:

...Olen täysin tietämätön siitä miten viljaa valkaistaan ...

Tällaisia eo. toteamuksia sitä sitten saa, kun kuulee totuuden ja menee jauhot suuhun! Keksippäs seuraavaksi jotakin asiaakin!

Totuuden ... mikä on totuus?
Mielestäni ainoa totuus on kun käyttää tervettä "maalaisjärkeä" niin ruoka-asioissa kuin muussakin.
"totuuskin" muuttuu aina tarpeen mukaan ja mikä on hyväksi toiselle niin se ei aina välttämättä sovi toiselle.
Mistähän muuten on peräisin sanonta jauhoista suussa?

Eläkeläinen mutta ei "jauhoja suussa". -:D

Tämän ketjun luettuani vakuutuin aloituksen sisältämästä kysymymyksestä: kyseessä on kuin onkin uskonto.
Tai kaksi uskontoa.

Onnekseni olen ateisti.

Tuntuu tosiaan siltä, että tämä oikeasta ruokavaliosta kiistely on kuin uskonsotia käyvät muslimit, kristityt ym., joista jokainen on varma oikeasta uskostaan. Tai kun nämä maailmanlopun ennustajat; tänä iltakin pitäisi maailmanlopun tulla amerikkalaisen evankelistan Harold Campingin mukaan klo 18 alkaen maanjäristyksillä Uudessa Seelannissa. Jos ei loppu tulekaan sitten sen pitäisi tulla 20.12.2012 !

Tuo keskustelun otsikkohan ilmeisesti tuli akuutti-ohjelmasta.
Kyllähän kaikki todellisuudessa tietävät, että ruokavalio ja uskonto
ovat täysin eri asioita. Eikä näillä palstoilla muutenkaan näköjään
kannata tuoda julki, jos on jonkun hyvän ja itselleen sopivan ruoka-
valion löytänytkin, kun ei asiallista keskustelua kuitenkaan synny.
"Kell onni on, se onnen kätkeköön..." taitaa sopia tähänkin asiaan :)

- ja maailmanlopun tulon tietää vain yksin meidän Taivaallinen Isämme,
eivät ketkään maallikkosaarnaajat.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat