Vierailija

Neuvotaanko meitä suomalaisia syömään täysin väärää ravintoa?

Ainakin itse uskon enemmän "ruotsin mallia" ja heidän lääkäreitä ja tutkijoita.

Sreuraava aiheeseen paneutuva video on katseltavissa 7 vrk ajan linkistä; http://areena.yle.fi/video/1305831345444

Sivut

Kommentit (163)

Tallensin eilen ohjelman, kun tuli samaan aikaan poliittisen keskustelun kanssa. Tärkeimmät katsotaan suorana :)
Katsellaan ja odotellaan. En aio muuttaa mitään elämässäni, olen pärjännyt terveenä tavallisella ruokavaliolla tähän saakka.
Olin kuulevinani aamun uutislähetyksessä maininnan, että rasvan karttelu ei auta vaihdevuodet ohittaneen diabeetikkonaisen sairauden hoidossa. Tuo yhtälö ei nappaa henkilökohtaisesti.

Ravitsemustiede on tiedettä ja jos näyttöä tulee runsaasti, suosituksia voidaan muuttaa. Tieteessä nimenomaan pyritään haastamaan entinen, siinä ei ole mitään kiveen kirjoitettua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hyvä Ruotsi!

Kyllä Fogelholm puhui itsensä täysin pussiin tässä videossa. Ei pystynyt tunustamaan, että on täysin väärässä tämän suomen virallisen lautasmallinsa kanssa.

Lisäksi hän ei tiedä ravinto-opista yhtikäs mitään. Hän väittää, että kokojyväviljasta tehty leipä on hyvää terveysruokaa diabetikolle, koska tällainen leipä sisältää mukamas niitä hitaita hiilihydraatteja. Asia on kuitenkin täysin päinvastoin. Kokojyväleivän hiilihydraatit imeytyyvät jopa nopeammin kuin puhtaan sokerin hiilihydraatit ja nopeammin kuin valkoisen viljan hiilihydraatit. Että tämmöinen asiantutija saa meillä suomessa päättää oikeasta ravinnosta. Ja meidän vielä pitää maksaa hänen palkkansa - P. Puskan ja hänen alaistensa palkkaa unohtamatta.

Lainaus:

... Ravitsemustiede on tiedettä ja jos näyttöä tulee runsaasti, suosituksia voidaan muuttaa. Tieteessä nimenomaan pyritään haastamaan entinen, siinä ei ole mitään kiveen kirjoitettua.

Näytöä, näyttöä...? Joillekin ei vain mikään riitä näytöksi, kuten ei näköjään em. kirjoittajalle.

Lainaus:

Hyvä Ruotsi!

Kyllä Fogelholm puhui itsensä täysin pussiin tässä videossa. Ei pystynyt tunustamaan, että on täysin väärässä tämän suomen virallisen lautasmallinsa kanssa.

Lisäksi hän ei tiedä ravinto-opista yhtikäs mitään. Hän väittää, että kokojyväviljasta tehty leipä on hyvää terveysruokaa diabetikolle, koska tällainen leipä sisältää mukamas niitä hitaita hiilihydraatteja. Asia on kuitenkin täysin päinvastoin. Kokojyväleivän hiilihydraatit imeytyyvät jopa nopeammin kuin puhtaan sokerin hiilihydraatit ja nopeammin kuin valkoisen viljan hiilihydraatit. Että tämmöinen asiantutija saa meillä suomessa päättää oikeasta ravinnosta. Ja meidän vielä pitää maksaa hänen palkkansa - P. Puskan ja hänen alaistensa palkkaa unohtamatta.

Nyt puhut soopaa. Kokojyvävilja varsinkin ruis sisältä juuri niitä hitaasti imeytyviä hiilihydraatteja. Sokeri, vehnäpullat jne.. ovat niitä nopeita ja lihottavia hiilihydraatteja sisältäviä. Kaikenlaiset toopet ne täällä esiintyy asiantuntijoita, hoh hoijaa!

Lainaus:

Lainaus:

... Ravitsemustiede on tiedettä ja jos näyttöä tulee runsaasti, suosituksia voidaan muuttaa. Tieteessä nimenomaan pyritään haastamaan entinen, siinä ei ole mitään kiveen kirjoitettua.

Näytöä, näyttöä...? Joillekin ei vain mikään riitä näytöksi, kuten ei näköjään em. kirjoittajalle.

En taida uskaltaa edes kokeilla, koska vhh näyttää lisäävän aggressiivisuutta. Hyökkäilet kaikkea liikkuvaa vastaan, ja sillä tavalla ei asiasi uskottavuus lisäänny.

Osaatko sitten vastata miksi shokissa oleville diabeetikoille annetaan sokeriliuosta verensokerin nostamiseksi nopeasti,
tai kehoitetaan tiputtamaan esim. hunajavettä kielen päälle? Kokojyväviljaa ja muuta kuitupitoista ravintoa heille suositellaan, jotta hiilihydraatit imeytyisivät siitä hitaammin ja verensokeri pysyisi tasaisempana.

Lainaus:

Hyvä Ruotsi!

Kyllä Fogelholm puhui itsensä täysin pussiin tässä videossa. Ei pystynyt tunustamaan, että on täysin väärässä tämän suomen virallisen lautasmallinsa kanssa.

Lisäksi hän ei tiedä ravinto-opista yhtikäs mitään. Hän väittää, että kokojyväviljasta tehty leipä on hyvää terveysruokaa diabetikolle, koska tällainen leipä sisältää mukamas niitä hitaita hiilihydraatteja. Asia on kuitenkin täysin päinvastoin. Kokojyväleivän hiilihydraatit imeytyyvät jopa nopeammin kuin puhtaan sokerin hiilihydraatit ja nopeammin kuin valkoisen viljan hiilihydraatit. Että tämmöinen asiantutija saa meillä suomessa päättää oikeasta ravinnosta. Ja meidän vielä pitää maksaa hänen palkkansa - P. Puskan ja hänen alaistensa palkkaa unohtamatta.

Lihavoin tuon kirjoituksen osan ja kysynkin kirjoittajalta, että MISTÄ/KENEN tutkittu tieto tuo on???
Liitä tietosi pohjaksi se tietolähde/tutkimus mistä olet tuon VÄÄRÄN tiedon saanut.
On todella uskaliasta kirjoittaa tuollaista tänne!

Itse Mikael Fogelholmin tutkimusryhmässä olleena voin sano,että hänen ohjeillaan olen laihduttanut 20kg ja sokeri,kolestrooli arvot alentuneet hyvin ja kuntokin on hyvä.

Yli 60v

En ole vielä mitään tähän keskusteluun kirjoittanut, mutta pääpiirteissään
vähähiilihydraattista ruokavaliota useita vuosia noudattaneena, ja näitä
monia vhh-aiheisia keskusteluja seuranneena, olen tullut siihen tulokseen, että
* näistä ruokavalioasioista keskustelu ja väittely täällä on turhaa
* syököön jokainen ihan mitä haluaa ja minkä itselleen hyväksi näkee
* jos joku on kiinnostunut muuttamaan ruokavaliotaan johonkin suuntaan,
niin tietoa löytyy googlettamalla monipuolisesti, ei muuta kuin valitsee
itselleen sopivimman vaihtoehdon. Jokainen tulkoon uskollaan autuaaksi
ja ruokailutottumuksillaan hyvinvoivaksi.

Minä ainakin voin hyvin ja olen onnellinen :)

Lainaus:

En ole vielä mitään tähän keskusteluun kirjoittanut, mutta pääpiirteissään
vähähiilihydraattista ruokavaliota useita vuosia noudattaneena, ja näitä
monia vhh-aiheisia keskusteluja seuranneena, olen tullut siihen tulokseen, että
* näistä ruokavalioasioista keskustelu ja väittely täällä on turhaa
* syököön jokainen ihan mitä haluaa ja minkä itselleen hyväksi näkee
* jos joku on kiinnostunut muuttamaan ruokavaliotaan johonkin suuntaan,
niin tietoa löytyy googlettamalla monipuolisesti, ei muuta kuin valitsee
itselleen sopivimman vaihtoehdon. Jokainen tulkoon uskollaan autuaaksi
ja ruokailutottumuksillaan hyvinvoivaksi.

Minä ainakin voin hyvin ja olen onnellinen :)

KIITOS asiallisesta ja napakasta mielipiteestä.
Lisää tällaisia ajattelevia ja järkeviä mielipiteitä!

Minäkin hiilihydraatteja välttävä ja paljon parremin voiva ja laihtunut.

Olen itse joskus ollut AH:n potilaana, enkä allekirjoita kaikkia hänen ideoitaan, mutta näyttää täällä niin asintuntevaa porukkaa olevan, että kertokaapa, mitä söisin, kun hiilihydraatit ja maitotuotteet ovat todettu vaarallisiksi.
ei siis leipää eikä pottuja eikä riisiä eikä pullaa eikä maitotuotteita yhtään.
Jäljelle jää muna ja liha, kun kasviksissakin on hiilihydraatteja.???
Olen satavarma, että stressi tappaa varmemmin kuin tuo ravintoniuhotus.

Googlettamalla ja kirjoistahan niitä ohjeita löytyy, ja ehkä löydät
jostain hyvän ja viisaan lääkärinkin. Etsivä löytää...

Minä syön ihan normaali ruokaa.Enimmäkseen teen ruoan itse.Syön myös monipuolisesti.
Käytän paljon hedelmiä,marjoja,kasviksia ja vihanneksia.Käytän kylmäpuristettua rypsiöljyä.
En syö keinotekoisesti maustettuja "vähäkalorisia tuotteita"
Harrastan liikuntaa.
Olen perusterve 60v.

Lainaus:

Olen itse joskus ollut AH:n potilaana, enkä allekirjoita kaikkia hänen ideoitaan, mutta näyttää täällä niin asintuntevaa porukkaa olevan, että kertokaapa, mitä söisin, kun hiilihydraatit ja maitotuotteet ovat todettu vaarallisiksi.
ei siis leipää eikä pottuja eikä riisiä eikä pullaa eikä maitotuotteita yhtään.
Jäljelle jää muna ja liha, kun kasviksissakin on hiilihydraatteja.???
Olen satavarma, että stressi tappaa varmemmin kuin tuo ravintoniuhotus.

Ole onnellinen siitä mitä voit syödä!
Jos olisit allerginen viljoille ja maitotuotteille, niinkuin moni oikeasti on, niin tuskin tällä palstalla nikottelisit.

Niin tai vanha sanonta on aika hyvä;
Käy niin kuin mustalaisen hevoselle, oppi olemaan syömättä ja juomatta ja kuoli perkele.

Lundin yliopiston diabeteksen ja endokrinologian professori Leif Groop on tehnyt diabetestutkimusta 20 v (Botnia-projekti).
Hän on sitä mieltä että monipuolinen ravinto on yhä parasta. Jos syö hyvin rasvapitoista ruokaa niin se ei ole suolistolle hyväksi. []Hyvät hiilihydraatit, kuten esim tummassa leivässa on, ja juurekset ovat aina hyviä m.m. ruuansulatukselle. Groopin mukaan suteellisen uusi asia diabetestutkimuksessa on suoliston merkitys. On osoittautunut että gastriset bypass leikkaukset - jossa mahalaukkua pienennetään ja osa ohutsuolta poistetaan - parantaa 2 - tyypin diabeteksen. On tuskin mahdollista että kaikkia joilla on tämä sairaus voitaisiin leikata, koska tällä toimenpiteellä on sivuvaikutuksensa.
Henkilökohtainen mielipiteeni ravinnosta on; ei mitään "poppakonsteja", monipuolista ruokaa kotitekoista mieluiten, vältän makeaa, en koskaan syö vatsaa ihan täyteen , vältän myös yhdistelmää hiilihydraatit ja rasva samalla aterialla. Painon kanssa ei ole ongelmia. Lupasin itselleni jo lapsena etten sitten aikuisena päästä itseäni lihavaksi ja se on pitänyt (olen 59v).

Lainaus:

... vältän myös yhdistelmää hiilihydraatit ja rasva samalla aterialla. Painon kanssa ei ole ongelmia. Lupasin itselleni jo lapsena etten sitten aikuisena päästä itseäni lihavaksi ja se on pitänyt (olen 59v).

Zone- ruokavalio?

<br /> [quote kirjoitti:

Nyt puhut soopaa. Kokojyvävilja varsinkin ruis sisältä juuri niitä hitaasti imeytyviä hiilihydraatteja. Sokeri, vehnäpullat jne.. ovat niitä nopeita ja lihottavia hiilihydraatteja sisältäviä. Kaikenlaiset toopet ne täällä esiintyy asiantuntijoita, hoh hoijaa!

Vastaus ed. "asiantuntijalle"

Valitettavasti luulo ei ole tiedon väärtti. Jos ymmärtäisit ihmisen fysiologiaa niin et jankkaisi täällä tota dosentti Fogelholmin potaskaa.

Leivän sokeri muodostuu tärkkelyksestä joka hajoaa suolistossa maltoosiksi. Maltoosi muodostuu kahdesta glukoosi -molekyylistä. Glukoosi on juuri se sokeri -molekyyli, joka menee suoraan käyttöön ja nostaa veren sokeria.

Valkoinen sokeri puolestaan muodostuu yhdestä glukoosi- ja yhdestä fruktoosi-molekyylistä. Valkoisen sokerin hajotessa suolistoissa glukoosi menee suoraan käyttöön (kuten leivässä), kun taas fruktoosi menee maksaan jossa se käsitellään eli tästä johtuen valkoinen sokeri ei nosta veren sokeriarvoja niin paljon kuin leivän syönti.

Lainaus:

... kertokaapa, mitä söisin, kun hiilihydraatit ja maitotuotteet ovat todettu vaarallisiksi. ei siis leipää eikä pottuja eikä riisiä eikä pullaa eikä maitotuotteita yhtään. Jäljelle jää muna ja liha, kun kasviksissakin on hiilihydraatteja.???
Olen satavarma, että stressi tappaa varmemmin kuin tuo ravintoniuhotus.

Mistä olet keksinyt, että maitotuotteet ovat vaarallisia, ei ai nakaan A.H. näin ole todennyt, päinvastoin. Aidossa tilamaidossa on kaikki aminohapot ja maitorasvat tallella.

Kasviksissa on hiilihydraatteja, mutta niin vähän, että niitä saa syödä kilokaupalla, eikä haittaa. Sen sijaan runsasashiilihydraattipitoiset hedelmät ovat haitaksi.

Eikä VHH:lla kielletä täysin hiilareita, niitä kuuluu/saa olla noin 70-100 g/vrk.

<br /> [quote kirjoitti:

Hyvä Ruotsi!
...

Nyt puhut soopaa. Kokojyvävilja varsinkin ruis sisältä juuri niitä hitaasti imeytyviä hiilihydraatteja. Sokeri, vehnäpullat jne.. ovat niitä nopeita ja lihottavia hiilihydraatteja sisältäviä. Kaikenlaiset toopet ne täällä esiintyy asiantuntijoita, hoh hoijaa!

Minähän en asiasta mitään ymmärrä, mutta tuo hiilihydraattiteksti oli lainattu/kopioitu erittäin arvostetun lääkärin A.H. blogista ja hän varmaan tietää, että miten nämä veren sokeriarvot menee!

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat