Lukijat suosittelevat: Suomen parhaat kesäkahvilat

Keräsimme vinkkejä kesäkahviloista. Puuttuuko suosikkisi tai avataanko jossain pian uusi? Kommentoi ja jatka listaa!Lue koko juttu

Lukijat suosittelevat: Suomen parhaat kesäkahvilat

Sivut

Kommentit (41)

Turun seudulta lisäisin listaan ehdottomasti kahvila Elvinan Yliopistonkadulta (ihana vanhanajan rauhallinen tunnelma ja mahtava leivonnaisvalikoima sekä lounasruokaa) sekä Tuorlan Majatalon Kaarinasta (kaunis kartanomiljöö ja maalaispuoti kaupan päälle).

Joensuussa on Koskikadulla Kauppaneuvoksen kahvio. Mie oon jo monena kesänä kahvit juonu siinä pihalla mattojen pesureissulla. Siinä on kahvit, capuccinot, kahvileivät ja lounasaikaan ruoka. Viihtysä paikka.
Taitokorttelikshan sitä sanotaan. Siinon monta pientä käsityöpuotii ja joskus näyttelyitä käytävällä ja myyjäisiä pihalla.
Mutta missäpä ois Savonlinnassa joku sievä kahvio? Miul ois meiniki männä sinne nyt syksyllä, ja ois kiva löytää joku muu kuin huoltoaseman kahvio.

t:Lotta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Miksi nyt vasta tämä kysely. Parhaat alkavat kerätä kesäkalusteita terasseiltaan talvisäilöön odottamaan uutta kesää. Ensi keväänä nämä tämänhetkiset kehut taitavat olla jo paksun pölyn peitossa.

Minua ärsyttää kesäkahviloissa ainakin Varkaudessa, kun sulatellaan ja paistellaan tukun pakkasesta huulipunanvärisiä munkkeja ja kakun palasia.Eipä oo kovinkaan mukava turistin tulla kahville, kun samoja punamukkeja ym vastaavia saa jo kotikapungeissaan ja ympäri suomen huoltoasemilla. Pitäis laittaa nuttura tiukammelle ja ajatella, käykö asiakas kaksi kertaa, elikkä ensimmäisen ja viimeisen.

Paras kesäkahvila on Regatta Töölössä - tosin se on auki läpi vuoden, ihan joka päivä. On meren rannalla.

Ihana kesäkahvila löytyy Kangasalta, läheltä Tamperetta. Se on Vehoniemen Automuseon yhteydessä oleva kahvila, jonka herkkuja ovat lusikkamunkit ja valkosuklaakakku. Ympäristö on kaunis ja tilaa on sekä sisällä että ulkona maisematerassilla. Palvelu on hyvää ja museo on erinomaisesti hoidettu ja sinne on vapaa pääsy.

Upealla paikalla Ikaalisissa löytyy Myllyn leivän kahvila.Paikka auki ympäri vuoden,mutta näin kesällä viehättää erityisesti upeat järvimaisemat jotka avautuvat kauniilta terassilta.Leipomon uunituoreet tuottet ovat myös vertaansa vailla.Arkisin tarjolla myös edullinen keittolounas klo.10.00-15.00.Sieltä saa myös oikeaa ,kielen vievää ruisleipää.Se on siinä Sammin sillan kupeessa 3-tien varrella.

uskomaton kesäkahvila löytyy Somerolta - Astrologinen kesäkahvila Huvila Härkä tarjoaa  paitsi hyvät kahvit myös erikoisen ja mielenkiintoisen kokemuksen! Suosittelen!!!

Iitin kirkonkylä on vuonna 1990 saavuttanut arvonimen Suomen kaunein kylä. Norjassa pidetyssä Euroopan kaunein kylä se sijoittui neljänneksi.

Näissä maisemissa, vanhan puukirkon kupeessa olevassa vanhassa kylätalossa toimii kesäkahvila jossa on tarjolla myös hengenravintoa. Kahvilan tiloissa on näyttelytila vaihtuville taidenäyttelyille sekä kahvilan yhteydessä on myös Suvipuoti jossa on myynnissä käsitöitä sekä Iitin historiasta kertovaa kirjallisuutta.

Vierailija

Viihtyisä Vesitornin kahvila on auki heinäkuun - siis vielä muutaman päivän - Nivalassa, Pohjois-Pohjanmaalla. Kesäkahvilassa kaikki leivonnaiset on tehty itse ja kahvi tuoreista pavuista jauhettua. Teetä, mehua ja jäätelöä on myös tarjolla. Palvelu on ystävällistä ja nuorekasta. Kuten nimikin kertoo, kahvila on Nivalan keskustan tuntumassa, vesitornin naapurissa.

Kannattaa todella pistäytyä herkuttelemaan mukavassa pihapiirissä!

Niin - jokaiselle joku (kahvila) on kai rakkain...

Minä lisään näihin kaksi lounaisrannikon mielipaikkaani: Ruissalon Honkapirtin ja Sattmarkin punaisen torpan. Historiaa joka henkäyksellä! Honkapirtin historia liittyy jatkosotaan, Sattmarkin torppa on rakennettu jo 1700-luvulla. Tuttuja minulle jo lapsuudesta.

Vierailija

Ilomantsissa Caferavintola  Parppeinpirtti jossa suomen parhaat karjalan piirakat, vatruskat sekä lounasaikaan loistava karjalainen pitopöytä joka on mm.mainittu lonely planetin suosittelemaksi. Lisäksi suomen parhaat riisi- ja perunakukkoset(pyöröt) löydät ilomantsin leipomolta. Jokke

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat