Seuraa 

Puutarhoissa vilistää nyt myyriä kohtalaisen runsaasti, jotain pitäisi tehdä. Viime kesänä kirvat kiusasivat kasveja, niidenkin kanssa tultiin toimeen. Näin syksyllä on hyvä hetki palata kuluneeseen kesään ja erilaisten ohjeiden toimivuuteen.

Myyriä kehotetaan karkottamaan jos jonkinlaisilla konsteilla, osa on ihan huutaata, osa voi jopa hieman tepsiäkin. Sattumalla on usein sormensa pelissä, kun jokin vaiva tai otus katoaa kiusaamasta kasveja. Olen viime päivinä hieman katsellut erilaisia keskustelupalstoja, joissa puutarhaharrastajat vaihtavat kokemuksiaan ja antavat neuvoja toisilleen. Onneksi näissä neuvoissa ei ole "takuuta", muutenhan neuvoja voisi joutua vastaamaan miksi toisella pihalla konsti ei tehonnutkaan. Mistä sitten voisi erottaa todellisen ohjeen neuvosta, joka perustuu osittain sattumaan ja uskomukseen? Yleensä tutkittu tieto on parasta ja useaan kertaan toistettu koe poistaa sattuman mahdollisuuden.
Millaisiin ohjeisiin sinä luotat? Uskotko mainoksiin?

Kommentit (7)

Mites on kun kontiainen eli maamyyrä on Wikipedian mukaan rauhoitettu eläin?
myrkyttää ei saa eikä tappaa.. ;D

Kontiainen ja ihminen

Tuhohyönteisten toukkien syöjänä kontiaisesta on suoranaista hyötyä ihmisille. Sen kaivamista käytävistä on myös hyötyä sadevesien imeyttämisessä maahan ja maan kuohkeuttamisessa. Toisaalta pienten taimien juuret voivat kuivua jos sattuvat maanalaisen käytävän kohdalle. Varsinaiset myyrät voivat myös liikkua kontiaisen käytäviä pitkin ja jyrsiä kasvien juuria.
Koska kontiainen on rauhoitettu Suomessa, sitä ei saa tappaa, pyydystää eikä muutoin tahallaan häiritä.
Tapetun tai vahingoitetun yksilön ohjeellinen korvausarvo on 17 euroa.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Kontiainen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä on kolme kissaa, joista kaksi on valjaissa ulkona.
Kyllä noita myyriäkin on jäänyt aika paljon kissojen kynsiin!

Mites on kun kontiainen eli maamyyrä on Wikipedian mukaan rauhoitettu eläin?
myrkyttää ei saa eikä tappaa.. ;D

Arvatkaa, kun nauratti oheisen tekstin lukuvirheeni, kun luin, että MIES on kun kontiainen:)))))
ja hassu kuva siinä vieressä:)))))

Kontiaisesta ei ole haittaa, sehän syö eläinravintoja ja jättää kasvit rauhaan. Keot vähän häiritsevät. Metsä- ja peltomyyriä vilistää nyt paljon ja vesimyyrä kaivelee kukkapenkkeihin epämääräisiä käytäviä juuria etsiessään.

Myyriä on monenlaisia ja tekevät erilaisia tuhoja puutarhoissa ja viljelyksillä.
Luontaisia vihollisia niillä on mm. pöllöt ja kotieläimistä kissat.
Joskus vaan puutarhurin sietokyvylläkin on rajansa: kun juuri istutetut kasvit ym. kaivetaan ylös, nurmikko on käännetty kynnöspelloksi ym. Siinä on silloin vitsit vähissä.
Itse olen kokeillut myös näitä poppakonstejakin, useimmiten onnistumatta.
Entinen naapurimme taisi työntää auton pakokaasujakin mullan alle käytäviin sillä seurauksella, että olivat (myyrät) siirtäneet kuningaskuntansa hieman syrjemmälle yön aikana.
Ainut konsti, joka näyttää jollakin lailla tehoavan on, kun muistaa kalkita pihaansa. Kalkki on ilmeisesti sellainen aine, joka on niille vierasta.
Huomasin tämän sattumalta, kun kalkitsin pihani ja sen jälkeen kiinnitin huomiota, että vain naapurin (kalkitsemattomalla) tontilla on myyrän kasoja. En tiedä vaikutusta kuinka kauan kestää, mutta hyvä näinkin.
Toinen vaiva puutarhoissa ovat joskus muurahaiset.
Ne sain karkoitettua kun tyhjensin kahvinporot niiden kulkureitille.
Mukavaa kevään odotusta kaikille puutarhureille.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat