kananmunanvalkuaiset vaahdoksi....

Vierailija

http://www.yhteishyva-ruoka.fi/videot/leivonta_jalkiruoat/valkuaisvaahto...

ohjeessa on sokeria..
en käytä laisinkaan sokeria, vain steviaa makeutusaineena.
onko tietoa, vatkautuuko valkuainen vaahdoksi ilman sokeria?
onnistuvatko marengit ilman sokeria?

niksejä?

Kommentit (2)

Vierailija

Lainaus:

http://www.yhteishyva-ruoka.fi/videot/leivonta_jalkiruoat/valkuaisvaahto...

ohjeessa on sokeria..
en käytä laisinkaan sokeria, vain steviaa makeutusaineena.
onko tietoa, vatkautuuko valkuainen vaahdoksi ilman sokeria?
onnistuvatko marengit ilman sokeria?

niksejä?

Valkuiset vaahtoutuvat ilman sokeriakin kunhan tarpeeksi kauan vatkaat ja varot, ettei valkuaisten mukaan pääse tippaakaan keltuaista.
Kokeile vaahdon paistamista ilman sokeria , sittenhän sen tietää. Mutta marenkeja niistä ei tule. Marenkiin kuuluu sokeri!

Vierailija

Vielä marenkien ohje:

6 valkuaista

12 dl ruokotomusokeria

2 tl omenaviinietikkaa

Erottele valkuaiset keltuaisista ja lisää valkuiset kulhoon. Lisää siivilöidystä tomusokerista 2 dl valkuaisten joukkoon ja vatkaa muutama minuutti. Lisää loput tomusokerista ja vatkaa vielä noin 5 minuuttia. Lisää omenaviinietikka ja vatkaa vielä hetki. Pursota leivinpaperilla vuodatulle pellille ruusukkeita ja paista kiertoilmalla 80 asteessa noin 2,5 tuntia.

Kuten huomataan, tomusokeri on oleellinen osa marenkia.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat