Vierailija

Nyt grillikautta odotellessa olisi mukava kuulla mikä on oma vaklintasi karppaajan grillimakkaraksi. Tarjolla tuntuu olevan monenlaista. Suolan, lihapitoisuuden ja sokerien osalta vaihtelua löytyy melkoisesti. Valitettavasti lihamäärän noustessa nousee hintakin useimmiten.

Yksi suosikkini vähähiilihydraattisista on Portin pekoni ukkopekka. Siinä on hiilihydraatteja 0,2g/100g ja lihapitoisuus 72 prosenttia. Sokeria siis ei ole juurikaan lisätty kuten esimerkiksi HK:n A-luokan kabanosseissa. Rakenne on pekonin ansiosta hieman rakeinen, mutta maku on todella hyvä. Mikrolämmitykseen tämä makkara ei kovin hyvin sovellu.

Toinen hyvä makkara on Lidlistä löytyvä A-luokan juustogrillimakkara. Hiilihydraatteja muistaakseni 1,0g/100g. Samanlaista löytyy myös chili-cheddarina, mutta juusto on maultaan parempi. Rakenteeltaan perinteisempi, mutta ei sentään aivan jauhomakkaramainen. Maku on hyvä niin grillissä kuin uunissakin paistettuna. Siedettävä jopa mikrotettuna pienellä teholla.

Tuossa omat suosikkini suurten ruokatalojen valikoimista. Kertokaapa muutkin omanne.

Sivut

Kommentit (60)

Kyllä köyhä ostaa parasta, vaikka sitten harvemmin. Lähisavustamoni valmistaa erilaisia vahvasti yrttimaustettuja vähärasvaisia tuoremakkaroita, jotka opettavat ottamaan etäisyyttä luuydinrasvaan upotettuihin kaloripommeihin. Vastaavanlaisia n. Hinnat 13-15 euroa kilo. Vastaavanlaisia kulinaarisia elämyksiä etsin Hesassa käydessäni Hakaniemen hallista. Tehdasmakkarat ovat epäluotettavia myrkkypommeja.

Lainaus:

Nyt grillikautta odotellessa olisi mukava kuulla mikä on oma vaklintasi karppaajan grillimakkaraksi. Tarjolla tuntuu olevan monenlaista. Suolan, lihapitoisuuden ja sokerien osalta vaihtelua löytyy melkoisesti. Valitettavasti lihamäärän noustessa nousee hintakin useimmiten.

Yksi suosikkini vähähiilihydraattisista on Portin pekoni ukkopekka. Siinä on hiilihydraatteja 0,2g/100g ja lihapitoisuus 72 prosenttia. Sokeria siis ei ole juurikaan lisätty kuten esimerkiksi HK:n A-luokan kabanosseissa. Rakenne on pekonin ansiosta hieman rakeinen, mutta maku on todella hyvä. Mikrolämmitykseen tämä makkara ei kovin hyvin sovellu.

Toinen hyvä makkara on Lidlistä löytyvä A-luokan juustogrillimakkara. Hiilihydraatteja muistaakseni 1,0g/100g. Samanlaista löytyy myös chili-cheddarina, mutta juusto on maultaan parempi. Rakenteeltaan perinteisempi, mutta ei sentään aivan jauhomakkaramainen. Maku on hyvä niin grillissä kuin uunissakin paistettuna. Siedettävä jopa mikrotettuna pienellä teholla.

Tuossa omat suosikkini suurten ruokatalojen valikoimista. Kertokaapa muutkin omanne.

Kiitos ,tämä oli hyvää tietoa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tuoremakkaraa toki voi tehdä itsekin. Ei huono idea. Valitettavasti karppaus tahtoo olla muutenkin sen verran arvokasta, että ei ole varaa maksaa tuollaista 15 euroa makkaroista.

Kaloreiden suhteen en ole hirveän paljon noissa eroja nähnyt. Siis kun puhutaan makkaroista joissa lihapitoisuus on yli 70 prosenttia.

Tossa aloittaja veti esiin vain makkaran hiilihydraatit? Missään makkarassa ei hiilihydraatit ole karppaajalle se valintatekijä, vaan ne makkaran lisäaineet. Lidlin saksalaiset baatvurstit ovat ehkä sieltä parhaimmasta päästä?!

Lisäksi hän pohdiskeli mikrossa lämmitystä...? Mikrossa ei todellakaan voi lämmittää mitään (ehkä vettä) niin, ettei se tuhoaisi tärkeitä ainesosia ravinnosta.

Tuo mikroaaltojen ravintoaineiden tuhoaminen on täyttä huuhaata. Tutkimusten mukaan mikroaalloilla kuumentaminen ei tuhoa sen enempää kuin muukaan kuumentaminen. Tietysti mikroakin pitää osata käyttää, eli ei sitä makkaraa pidä keittää mikrossa mustaksi. Minä käytän neljäsosatehoa ja pidempää kypsytysaikaa. Kokeilemalla selviää milloin makkara on lämmin eikä kiehunut.

Sitten noista lisäaineista. Millaisia lisäaineita lihaisissa makkaroissa mielestäsi on käytetty. Siis löydätkö niistä eri valmistajien välillä suuriakin eroja jos nyt tuoremakkarat tosiaan jätetään pois? Sokeriahan jotkut lisäävät enemmän kuin toiset, mutta muuten resepti on aika samankaltainen. Puhun nyt siis puhtaasti grillimakkarasta. En bratwurstisteista, krakovista tai muista vastaavista erikoismakkaroista.

Wotkin's grillimakkarat ovat myös varsin hyviä, mutta eivät sieltä halvimmasta päästä. Tehtaanmyymälässä kannattaa vierailla Helsingissä.

Lainaus:

Tossa aloittaja veti esiin vain makkaran hiilihydraatit? Missään makkarassa ei hiilihydraatit ole karppaajalle se valintatekijä, vaan ne makkaran lisäaineet. Lidlin saksalaiset baatvurstit ovat ehkä sieltä parhaimmasta päästä?!

Tarkoitatko aromivahventeita?

Minulla ei ole grilliä eikä mikroa.

Uunissa tai nuotiolla makkarani kuumennan .
Joskus saunan kiukaallakin ;D
Mitä lihaisampi, sen maukkaampi ja terveellisempi.
Viiltoihin voisi lisätä alussa kermajuustoa,nammmm...

Toisinaan väitetään, että mikroaaltouuni tuhoaa ruoasta tärkeät vitamiinit ja antioksidantit. Elintarviketurvallisuusviraston mukaan vika ei ole laitteen vaan ylipäänsä lämmittämisen. Ravintoaineet vähenevät aina, kun ruokaa kuumennetaan millä tahansa menetelmällä.
Mikroaaltouuni löytyy monesta suomalaiskodista. Sen toiminta perustuu elektromagneettiseen kenttään, joka vaihtuu nopeasti, mikä saa ruoassa olevat vesimolekyylit värähtelemään.
Liike luo lämpöä ja ruoka lämpenee.
On väitetty, että nopean molekyylivärähtelyn seurauksena vitamiinit ja antioksidantit sekä muut ruoan hyvät ominaisuudet tuhoutuvat.
Elintarviketurvallisuusviraston tutkija Tiina Ritvanen törmää väitteeseen usein eikä siinä hänen mukaansa ole perää. Asiaa on tutkittukin.
- Enimmäkseen mikroaaltouuni ei tuhoa ravintoaineita. Eniten niitä vähentää lämpeneminen ylipäätään. Aina, kun ruoka kuumenee, vitamiinit ja antioksidantit kärsivät, hän selventää.

Lainaus:

Toisinaan väitetään, että mikroaaltouuni tuhoaa ruoasta tärkeät vitamiinit ja antioksidantit. Elintarviketurvallisuusviraston mukaan vika ei ole laitteen vaan ylipäänsä lämmittämisen. Ravintoaineet vähenevät aina, kun ruokaa kuumennetaan millä tahansa menetelmällä.
Mikroaaltouuni löytyy monesta suomalaiskodista. Sen toiminta perustuu elektromagneettiseen kenttään, joka vaihtuu nopeasti, mikä saa ruoassa olevat vesimolekyylit värähtelemään.
Liike luo lämpöä ja ruoka lämpenee.
On väitetty, että nopean molekyylivärähtelyn seurauksena vitamiinit ja antioksidantit sekä muut ruoan hyvät ominaisuudet tuhoutuvat.
Elintarviketurvallisuusviraston tutkija Tiina Ritvanen törmää väitteeseen usein eikä siinä hänen mukaansa ole perää. Asiaa on tutkittukin.
- Enimmäkseen mikroaaltouuni ei tuhoa ravintoaineita. Eniten niitä vähentää lämpeneminen ylipäätään. Aina, kun ruoka kuumenee, vitamiinit ja antioksidantit kärsivät, hän selventää.

Säteilyturvakeskuksen sivuilta lisää mikroaaltouuneista:

Mikroaaltouunien mahdollisista terveysriskeistä liikkuu ilmeisesti vieläkin hurjia juttuja. Mikroaaltouuni on kuitenkin turvallinen kotitalouslaite. Mikroaallot pysyvät hyvin uunitilassa ja niitä vuotaa erittäin vähän uunin ulkopuolelle. Näistä vuodoista ei ole terveydellistä haittaa uunin käyttäjälle. Nykyaikaisten uunien mikroaaltovuodot eivät merkittävästi lisäänny edes yli viidentoista vuoden käytön jälkeenkään. Tämä edellyttää kuitenkin, että uunia ja erityisesti sen luukkua ei kolhita.

Toistaiseksi ei ole meidän tietoomme tullut yhtään uutta eikä vanhaakaan mikroaaltouunia, jonka turvakytkimet eivät olisi toimineet. Kyseiset kytkimet katkaisevat mikroaaltotehon välittömästi, kun uunin luukku avataan. Joissakin uunimalleissa luukun avaaminen ei katkaise uunivaloa eikä tuulettimen toimintaa, jolloin käyttäjälle tulee sellainen tunne, että uuniin on jäänyt teho päälle.

Tietämykseni mukaan mikroaaltouunissa lämmitetty ruoka on yhtä terveellistä kuin muilla tavoin lämmitetty ruoka, eivätkä mikroaallot aiheuta ruokaan terveydelle haitallisia muutoksia.

"Karppaajan valinta grillimakkaraksi"

Alä valitse karppaajaa grillimakkaraksi. Siinä on takuulla liikaa lisäaineita.

Lainaus:

"Karppaajan valinta grillimakkaraksi"

Alä valitse karppaajaa grillimakkaraksi. Siinä on takuulla liikaa lisäaineita.

Liikaa hapokkuutta, kyllä. :D

Lainaus:

Lainaus:

"Karppaajan valinta grillimakkaraksi"

Alä valitse karppaajaa grillimakkaraksi. Siinä on takuulla liikaa lisäaineita.

Liikaa hapokkuutta, kyllä. :D

Karppaaja on mitä sopivin grillimakkaraksi. Puhdasta lihaa, kunnon rasvaa, eikä jauhomössöä :)

Juu, ei karppaajaa kannata valita grillimakkaraksi, ovat niin kiukkuisiakin. Jos haluat grillata, ota joku liha tai kala tai kana, älä karppaaja. . . ;)

Lainaus:

.... karppaajat pyrkivät käyttämään ruoka-aineita jotka eivät sisällä lisäaineita.

... lisäaineettomia ruoka-aineita kuten grillimakkara? :D

Näin karppaajana olen kyllä huomannut, että on vaikea löytää makkaraa, jossa ei olis paljoa hiilareita. Mutta eiköhän sekin muutu, kun vähähiilaristen tuotteiden kysyntä kasvaa. Kyllä se karppaajakin grillimakkaransa tarvitsee

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat