Karppaajan valinta grillimakkaraksi

Vierailija

Nyt grillikautta odotellessa olisi mukava kuulla mikä on oma vaklintasi karppaajan grillimakkaraksi. Tarjolla tuntuu olevan monenlaista. Suolan, lihapitoisuuden ja sokerien osalta vaihtelua löytyy melkoisesti. Valitettavasti lihamäärän noustessa nousee hintakin useimmiten.

Yksi suosikkini vähähiilihydraattisista on Portin pekoni ukkopekka. Siinä on hiilihydraatteja 0,2g/100g ja lihapitoisuus 72 prosenttia. Sokeria siis ei ole juurikaan lisätty kuten esimerkiksi HK:n A-luokan kabanosseissa. Rakenne on pekonin ansiosta hieman rakeinen, mutta maku on todella hyvä. Mikrolämmitykseen tämä makkara ei kovin hyvin sovellu.

Toinen hyvä makkara on Lidlistä löytyvä A-luokan juustogrillimakkara. Hiilihydraatteja muistaakseni 1,0g/100g. Samanlaista löytyy myös chili-cheddarina, mutta juusto on maultaan parempi. Rakenteeltaan perinteisempi, mutta ei sentään aivan jauhomakkaramainen. Maku on hyvä niin grillissä kuin uunissakin paistettuna. Siedettävä jopa mikrotettuna pienellä teholla.

Tuossa omat suosikkini suurten ruokatalojen valikoimista. Kertokaapa muutkin omanne.

Sivut

Kommentit (121)

Vierailija

Kyllä köyhä ostaa parasta, vaikka sitten harvemmin. Lähisavustamoni valmistaa erilaisia vahvasti yrttimaustettuja vähärasvaisia tuoremakkaroita, jotka opettavat ottamaan etäisyyttä luuydinrasvaan upotettuihin kaloripommeihin. Vastaavanlaisia n. Hinnat 13-15 euroa kilo. Vastaavanlaisia kulinaarisia elämyksiä etsin Hesassa käydessäni Hakaniemen hallista. Tehdasmakkarat ovat epäluotettavia myrkkypommeja.

Vierailija

Lainaus:

Nyt grillikautta odotellessa olisi mukava kuulla mikä on oma vaklintasi karppaajan grillimakkaraksi. Tarjolla tuntuu olevan monenlaista. Suolan, lihapitoisuuden ja sokerien osalta vaihtelua löytyy melkoisesti. Valitettavasti lihamäärän noustessa nousee hintakin useimmiten.

Yksi suosikkini vähähiilihydraattisista on Portin pekoni ukkopekka. Siinä on hiilihydraatteja 0,2g/100g ja lihapitoisuus 72 prosenttia. Sokeria siis ei ole juurikaan lisätty kuten esimerkiksi HK:n A-luokan kabanosseissa. Rakenne on pekonin ansiosta hieman rakeinen, mutta maku on todella hyvä. Mikrolämmitykseen tämä makkara ei kovin hyvin sovellu.

Toinen hyvä makkara on Lidlistä löytyvä A-luokan juustogrillimakkara. Hiilihydraatteja muistaakseni 1,0g/100g. Samanlaista löytyy myös chili-cheddarina, mutta juusto on maultaan parempi. Rakenteeltaan perinteisempi, mutta ei sentään aivan jauhomakkaramainen. Maku on hyvä niin grillissä kuin uunissakin paistettuna. Siedettävä jopa mikrotettuna pienellä teholla.

Tuossa omat suosikkini suurten ruokatalojen valikoimista. Kertokaapa muutkin omanne.

Kiitos ,tämä oli hyvää tietoa!

Vierailija

Tuoremakkaraa toki voi tehdä itsekin. Ei huono idea. Valitettavasti karppaus tahtoo olla muutenkin sen verran arvokasta, että ei ole varaa maksaa tuollaista 15 euroa makkaroista.

Kaloreiden suhteen en ole hirveän paljon noissa eroja nähnyt. Siis kun puhutaan makkaroista joissa lihapitoisuus on yli 70 prosenttia.

Vierailija

Tossa aloittaja veti esiin vain makkaran hiilihydraatit? Missään makkarassa ei hiilihydraatit ole karppaajalle se valintatekijä, vaan ne makkaran lisäaineet. Lidlin saksalaiset baatvurstit ovat ehkä sieltä parhaimmasta päästä?!

Lisäksi hän pohdiskeli mikrossa lämmitystä...? Mikrossa ei todellakaan voi lämmittää mitään (ehkä vettä) niin, ettei se tuhoaisi tärkeitä ainesosia ravinnosta.

Vierailija

Tuo mikroaaltojen ravintoaineiden tuhoaminen on täyttä huuhaata. Tutkimusten mukaan mikroaalloilla kuumentaminen ei tuhoa sen enempää kuin muukaan kuumentaminen. Tietysti mikroakin pitää osata käyttää, eli ei sitä makkaraa pidä keittää mikrossa mustaksi. Minä käytän neljäsosatehoa ja pidempää kypsytysaikaa. Kokeilemalla selviää milloin makkara on lämmin eikä kiehunut.

Sitten noista lisäaineista. Millaisia lisäaineita lihaisissa makkaroissa mielestäsi on käytetty. Siis löydätkö niistä eri valmistajien välillä suuriakin eroja jos nyt tuoremakkarat tosiaan jätetään pois? Sokeriahan jotkut lisäävät enemmän kuin toiset, mutta muuten resepti on aika samankaltainen. Puhun nyt siis puhtaasti grillimakkarasta. En bratwurstisteista, krakovista tai muista vastaavista erikoismakkaroista.

Vierailija

Wotkin's grillimakkarat ovat myös varsin hyviä, mutta eivät sieltä halvimmasta päästä. Tehtaanmyymälässä kannattaa vierailla Helsingissä.

Vierailija

Lainaus:

Tossa aloittaja veti esiin vain makkaran hiilihydraatit? Missään makkarassa ei hiilihydraatit ole karppaajalle se valintatekijä, vaan ne makkaran lisäaineet. Lidlin saksalaiset baatvurstit ovat ehkä sieltä parhaimmasta päästä?!

Tarkoitatko aromivahventeita?

Vierailija

Siis mitä...???? Kukakohan on tuon puoltavan mikroaaltouunitestin maksanut?

- Mikrouuni saa vesimolekyylin värähtelemään miljardeja kertoja sekunnissa. Tämä vimmattu värähtely tekee tuhoa myös vesimolekyylin ympärillä, muuttaen esim. proteiinien rakennetta ja tuhoten valtaosan ruoan vitamiineista, entsyymeistä ja antioksidanteista. Tämä jos mikään kuulostaa tuhoutuneelle ruoalle. Se ei pysty enää tukemaan terveyttämme. Mikrouunissa lämmitetty ruoka on vatsantäytettä eikä ravintoa - siitä vain mikrolla käsiteltyä elotonta ruokaa elimistöön .

Vierailija

Ehdoton Ei tehdasmakkaroille! Ei siinä ole kysymys karppaamisesta vaan terveydestä. Hieno ajatus täyttää tuoremakkarat itse (vaikka sienillä). Grillimakkarassa rasva pitää miettiä huolellisemmin. Kokematon aluksi sottaa, mutta oppii ja iloitsee oppimastaan.

Ehdoton Ei mikrolle ruuanvalmistuksessa, jopa lämmittämisessäkin. Lasten ruokia ei ikinä mikroon. Hienot linkit yllä.

Llukekaapa, ennen kuin kommentoitte lisää. Järkeä kansan kaaliin.

Vierailija

Mikä on puhtaasti grillimakkara??????????? Valmistajien propagandaa. Kaikki makkarat jotka pannaan grilliin on grillimakkaroita. Mitä typeryyksiä täällä taas yrittää virittää keskustelua.

Vierailija

Minulla ei ole grilliä eikä mikroa.

Uunissa tai nuotiolla makkarani kuumennan .
Joskus saunan kiukaallakin ;D
Mitä lihaisampi, sen maukkaampi ja terveellisempi.
Viiltoihin voisi lisätä alussa kermajuustoa,nammmm...

Vierailija

Lainaus:

Siis mitä...???? Kukakohan on tuon puoltavan mikroaaltouunitestin maksanut?

- Mikrouuni saa vesimolekyylin värähtelemään miljardeja kertoja sekunnissa. Tämä vimmattu värähtely tekee tuhoa myös vesimolekyylin ympärillä, muuttaen esim. proteiinien rakennetta ja tuhoten valtaosan ruoan vitamiineista, entsyymeistä ja antioksidanteista. Tämä jos mikään kuulostaa tuhoutuneelle ruoalle. Se ei pysty enää tukemaan terveyttämme. Mikrouunissa lämmitetty ruoka on vatsantäytettä eikä ravintoa - siitä vain mikrolla käsiteltyä elotonta ruokaa elimistöön .

Juuri tuo viitteettä lainaamasi teksti on täyttä huuhaata. Se että joku on nettiin tuollaista kirjoittanut ei tarkoita että siinä olisi mitään perää. Värähtely ei tuhoa rakennetta vaan kuumuus.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat