Tähteistä ruokaa parilla eurolla

klo 11:00 | 1.10.2014
Älä heitä ruokaa pois! Edellisen päivän riisi, keitetyt perunat ja kova leivänkannikka taipuvat uuteen uskoon. Luovalla asenteella teet tähteistä tähtiä.Lue koko juttu
Älä heitä ruokaa pois! Edellisen päivän riisi, keitetyt perunat ja kova leivänkannikka taipuvat uuteen uskoon. Luovalla asenteella teet tähteistä tähtiä.Lue koko juttu
Ladataan...
Sivut
Saksalainen (ja siis pihi, heh!) tuttavani sanoi: "Meillä ei heitetä yhtään leipää menemään."
En voi kerskailla yhtä tarkalla taloudenpidolla, mutta minä koetan syödä kaiken mitä ostankin.
Ei tulisi mieleenikään heittää eilen ostamaani sapuskaa menemään, vaan lämmittelen loput
seuraavana ja sitä seuraavana päivänä uudelleen. Uutta ei tosiaankaan kannata ostaa, niin kauan
kuin jääkaapissa on ruokaa. En edes muokkaile ruoka-aineita uusiksi ruokalajeiksi, ehkä sentään
munakkaita teen. Mutta hyvä minun on syödä yksinkertaisesti, kun ei ole enää muita suita ruokittavina
eikä kritiseeraajia keittiön pöydän ääressä. - Nälkä se on paras mauste, pistää yksinkertaisenkin ruoan
maistumaan.
No moniko täällä tekee kattilallisen ruokaa ja ottaa siitä muutaman desin ja heittää loput roskiin? Tietysti sitä voi syödä seuraavina päivinä. Voi myös pakastaa ja lämmittää vaikka seuraavalla viikolla tai kuukauden kuluttua. Ei kai kukaan ole niin avuton ettei ole tällaista ennestään jo keksinyt?
Mitä tyhjänpäiväisintä jorinaa, eikä liity mitenkään ketjun otsikkoon!
Toisaalta, tuskimpa kahdella eurolla saa ravinteikasta annosta kyhättyä - eikös nuo kouluruokailuannokset ole tuota hintaluokkaa, ja on todettu täysin epäterveellisiksi ja ravintoköyhiksi! Miten sitten kotitaloudessa voisi edes kuvitella valmistettavan kahden euron ateria???? Että täällä ollaan typeriä ja ei ymmärretä faktoja.
Kyllä kahdella eurolla saa ihan ravinteikkaan aterian yhdelle hengelle!
Just joo, ja lehmätkin lentää...
Kertokaapa tuon 2 euron aterian koostumus, gramman tarkkuudella, kiitos!
http://www.nettiet.fi/forum/ruoka/2477/
Tehdäänkö tosiaan niin paljon tähteistä ruokaa, että sitä varten
täytyy olla kaksi eri keskustelua?
Hei miettikää vähän! Kun kuukaudessa on noin kolkyt päivää ja jos syöt kaksi ateriaa päivässä, niin kuin pitäisi! Paljonko se on rahaa kuukaudessa, olisiko Ojalan laskuopin mukaan 120 e. Kyllä yksinäinen syö tällaisella rahalla, ainakin jos on pakko tulla pienellä eläkkeellä toimeen. Ei siinä herkkuja ole. Mutta ei ole näin syövä liikalihavakaan. Aina ostokset suunnitellaan tarjousten mukaan. Isossa kaupungissa se on helppoa, kun on monenlaisia ruokamarketteja lähellä.
En kyllä ihan näin vähällä ole pakotettu tulemaan toimeen, mutta tarkka olen ostosten teossa.
Lauantaina ostin broilerin rintoja paketin, siinä oli kolme kappaletta 500grammaa. 5.29e
pakastevihannekset n.2.60e punasipuli ja kolme valkosipulin kynttä ja mausteet. Sain neljä ateriaa.
Aterian hinnaksi tuli n. 2.20e. Jos oikein olen nälkäinen ulkoilun jälkeen niin ei riitä kuin kolmeksi ateriaksi. Hinnaksi tulee melkein kolme euroa.
No eipä kehumista ja epäterveellistä, tai ainakin siitä puuttui mm. soluille tärkeitä eläinrasvoja. Ja kuka pöljä käyttää rahansa pakastevihanneksiin, älytöntä!
"Voiko sen sanoa toisinkin"
Minä tunnustan olevani niin pöljä, että ostan ja syön pakastevihanneksia. Tuoreet ovat varsinkin näin talviaikana niin kalliita, että tuoreisiin ei yksinkertaisesti alle tonnin kuukausituloilla ole varaa, rahaa kun tarvitsen paljon muuhunkin kuin ruokaan. Mieluummin syön pakastevihanneksia kuin hampurilaisia, pitsoja, sipsejä jne.
Samaten ostaa meidän opiskelijapoika pakastevihanneksia, kun hänellä on olemattoman pieni asunto ja kyökki. Ei siinä oikein mahdu pesemään ja pilkkomaan tuoreita vihanneksia, ja tahtoo rööritkin helpommin tukkeutua kun niihin kulkeutuu multia ja roskia. Poika ostaa aina ison määrän, silloin kun jotain pakastetta saa tosi halvalla. - Ja rahaahan se on aikakin, mieluummin tekee muuta siinä ajassa minkä keittiöhommat vaativat. Ei ole mikään kokki Kolmonen, kuten en minäkään ole keittiöihme (korkeintaan ihmeen laiska).
Et tainnut olla kaupunkilainen joka ihmetteli pakastevihanneksiani. Täällä kauppojen altaat on täysiä mitä ihanimmista vihannessekoituksista. Luuletko, että kaupunkilaisilla olisi jossakin kellari josta saisi ottaa itse kasvatettuja ja säilöttyjä vihanneksia ja juureksia ympäri vuoden? Jos taas sinä luulit, että pakastevihannekset ovat niitä samoja joita kaupoissa oli 50 vuotta sitten, niin erehdyt.
Jokainen syököön sitä mikä on mielestään hyvää, oikein ja kohtuullista. Olisin ymmärtänyt jos olisi ollut noista vehnämössöistä kyse, kuten pastat ja riisit ja perunat.Niistä vaan lihoo, onneksi olen päässyt eroon ja rasvaarvot hyviä.
sanon vielä, että on taiteilua ja taistelua selvitä tänä päivänä n. tonnin kuukausitulolla, kyllä siinä kayttää kaikki keinot hyväksi. Toivoo, että joskus sais mässäillä :)
Nehän oli broilerin rintoja - rinnoissa on rasvaa, tietänet!
Niin minäkin käytän pakastevihanneksia, vaikka eläkkeeni on suurempi kuin sinun. Ei ole säilytystiloja raakakasviksille eikä ei omaa viljelymaatakaan. Kaupassa käyn kerran viikossa, eikä syrjäkylän puodeissa talvella ole kummoistakaan valikoimaa tuoreita kasviksia.
Stokkan Herkun vierellä asuvalla on tietysti toista.
Aivan äskettäin julkaistiin tutkimus, jossa todettiin pakastekasvikset yhtä vitamiinipitoisiksi kuin tuoreetkin. Jo pari vuotta sitten Marttaliitto suositteli kasvispakasteiden käyttöä tuoretuotteiden ohella.
- Hehhe-he! Kiva kuulla.
Pakaste vihanneksista saa esim hyvää kasvissose keittoa, muutama kymmenen senttiä pariksipäivöksi, kyllä satane ruokaan täytyy ,ja hyvin riittääkin kuukaudessa,, jopa superruokaa, mustikoita on joka päivä.
Täällä ilmoittautuu yksi pöljä, joka käyttää lähes päivittäin pakastevihanneksia. Tuoreitakin ostaisin, mutta kun niitä ei saa syömäkelpoisina kotiin, jos kauppamatka on vajaa puoli tuntia kävellen pakkasessa. Ja niistä saa mitä erilaisimpia ruokia pienellä vaihtelulla, maustevedessä keitetyn kalan lisukkeeksi, tonnikalan kanssa, raejuuston kanssa tai broilerin koipien kanssa kokonaisia aterioita jnejnejne. . . .
Niin, eikä kannata syödä ainakaan punaista lihaa ollenkaan. siitä on todettu koituvan syöpäriski ruoansulatuselimistöön. Sitä paitsi lihakarjan kasvatus saastuttaa ympäristöä ja pahentaa ilmastonmuutosta. Ajatellaan sitä paitsi teuraseläinten kärsimyksiä, ahtaissa oloissa pidetään ja lopuksi tapetaan. En ikinä unohda, kun olimme lasten leikkipaikassa teurastamon lähellä, ja sieltä kuului eläinten tuskanhuutoja. Onneksi lapset eivät tajunneet, mistä äänet kuuluivat.
Vai että punaisen lihan syönnistä saisi syövän? Kaikkea sitä kansa uskoo kun jokin professori näin väittää... tämä on sitä todellista huuhaata!
Miesten lihansyönti voi lisätä syöpäriskiä
Julkaistu 26.10.2009
Paljon punaista lihaa, makkaroita, hampurilaisia ja muita lihajalosteita syövät saattavat sairastua muita todennäköisemmin eturauhassyöpään, tuore yhdysvaltalaistutkimus osoittaa. Lihapainotteinen ruokavalio on aiemmin yhdistetty myös suolisyöpiin ja mahdollisesti myös ruokatorvi-, maksa- ja keuhkosyöpiin........ (lisää linkissä)
http://www.poliklinikka.fi/miesten-kanava/uutiset/miesten-lihansyonti-vo...
---------------------------------------------------------------------------------------
....Päivittäinen punaisen lihan syönti voi altistaa aikuistyypin diabetekselle, kertoo Harvardin yliopiston tutkimus. Aiemmin terveysriskit on yhdistetty lähinnä prosessoituihin lihavalmisteisiin kuten makkaroihin, leikkeleisiin ja pekoniin.. ...
http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2011/08/amerikkalaistutkimus_punainen_liha...
Eipä ole huuhaata, punainen liha voi aiheuttaa paljon terveyshaittoja
Sivut