Vierailija

Putous-sketsisarjan Munamiehenä ja viime kaudella Kete Rahkosena muistettava näyttelijä Riku Nieminen kuuluu kiisteltyyn liikkeeseen, kertoo Iltalehti.
Zeitgeist-liikkeen tavoitteena on luoda kokonaan uusi yhteiskuntamalli.
Siinä yhteiskunnassa ei ole rahaa eikä hallituksia.
Zeitgeist-mallin mukaan talous perustuisi ekologisesti hyödynnettäviin resursseihin. Yhteiskunnan selkärankana olisi muun muassa teknologian hyödyntäminen.

24-vuotias Nieminen myöntää lehdessä, että tällaista yhteiskuntamallia on vielä vaikea toteuttaa tässä yhteiskunnassa, sillä tämä yhteiskunta perustuu rahatalousjärjestelmään.
Hän uskoo kuitenkin, että yhteiskuntamalli on mahdollinen.
- Toteutan omalta osaltani tätä sillä, että jaan informaatiota muille, Nieminen sanoo.
Omaksi motiivikseen kertoa liikkeestä muille Nieminen sanoo sen, että kaikilla maailman asukkailla olisi "yhtäläiset mahdollisuudet täyteläiseen ja pitkään matkaan täällä maan kamaralla".
http://voice.fi/index.php?mw=Riku%20Nieminen+Munamies+zeitgeist+liike+ku...

Kommentit (2)

Lainaus:

24-vuotias Nieminen myöntää lehdessä, että tällaista yhteiskuntamallia on vielä vaikea toteuttaa tässä yhteiskunnassa, sillä tämä yhteiskunta perustuu rahatalousjärjestelmään.
Hän uskoo kuitenkin, että yhteiskuntamalli on mahdollinen.
- Toteutan omalta osaltani tätä sillä, että jaan informaatiota muille, Nieminen sanoo.

Nieminen on toteuttanut unelmaansa vaatimalla huomattavia rahallisia korvauksia esiintymisistään. Tällaista olen lukenut lehdistä.
Ehkä rahoitusjärjestelmää pyritään kumoamaan tällä mallilla... rahat omaan taskuun turvaan ennen kuin järjestelmä kaatuu.

Mieleen tulee marxin näkemys kommunismin lopullisista päämääristä. Valtiot kuolevat tarpeettomina, luokaton, rahaton yhteiskunta, jossa ihmiset vapautuisivat orjuuttavasta palkkatyöstä. Vaikka zeitgeistin sivuilla mainitaan virheellisesti esim, seuraavat erot kommunistiseen yhteiskuntaan."Kommunismissa käytetään rahaa, pankkeja, armeijoita, poliiseja, vankiloita, karismaattisia persoonia, yhteiskunnallista tukahduttamista ja sitä johtavat määrätyt henkilöt." Ilmeisesti eivät lukeneet marxin filosofian perusteita, joissa mainitaan kommunismin lopulliset päämäärät. Kommunismi ei ole toteutunut vielä yhdessäkään maassa, vaan kaatunut siirtymäkauden ongelmiin ja väärässä valtiossa tapahtuneeseen vallankumoukseen. Valllankumouksen olisi pitänyt marxin mukaan lähteä teollistuneimmista valtiosta liikkeelle luonnollisen tyytymättömyyden esim. työttömien ja köyhäilistön lisääntymisen ja kurjistumisen kautta. Marxin mukaan kommunistista yhteiskuntaa olisi johdettu ruohonjuuritasolta päin eikä päinvastoin kuten on käynyt. Keskusjohtoisuus ja omanedun tavoittelu ei kuulu kommunismin perusteisiin, vaan jonkun ryhmän olisi koordinoitava kansalaisia kuuntelemalla ettei resursseja tuhlata tarpeettomasti. Yhteiskunnan on kehityttävä jatkuvasti ja haettava optimaalista elintasoa, joka turvaa mielekkään elämän. Yhteiskunnan muutos tulee olemaan väistämätön ja millä nimellä sitä kutsutaan on aivan yhdentekevää. Nykyinen markkinatalousjärjestelmä tulee vääjäämättä tiensä päähän ennemmin tai myöhemmin. Suomessakin tällä hetkellä 900000 ihmistä köyhyysrajan alapuolella, vaikka työntuottavuus kasvanut 100 vuodessa monikymmenkertaisesti. Merkit näkyvät tunisiassa, egyptissä, libyassa ym. lähi-idän valtioissa. Vaikka edellä mainituissa valtioissa onkin ollut harvainvalta näkyvästi esillä on se meilläkin todellisuutta näennäis demokratian piilokaavun alle kätkeytyneenä. Tätä valtaa voisi nimittää rahan vallaksi, joka aiheuttaa nykyiset yhteiskunnalliset ongelmat. Tämä vääjäämättä synnyttää erilaisia yhteiskunnallisia liikkeitä kuten tämän zeitgeistin, joka on vanhat visiot käärinyt uusiin kääreisiin. Evoluutiolla on taipumus pitää menestyvät asiat hengissä luonnollisen valinnan kautta hitaasti, mutta varmasti. Marxin ennustamat talouskriisit ovat taas hyvin ajankohtainen ja asian ytimeen osuva analyysi markkinataloudesta. "Kriisit laukaisevat spiraalimaisen tapahtumaketjun (voitot laskevat, sitten investoinnit. Tästä seuraa työttömyyttä, mikä johtaa pienempään kulutukseen ja voitot laskevat taas), joka päätyy lopulta uuteen tasapainotilaan, missä pääoma on entistä keskittyneempää ja proletariaatin (jonka palkat putoavat kriisissä) luokkatietoisuus kasvanut entisestään". Tekstit lainattu wikipediasta karl marx osiosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat