Vierailija

Mistäpä minä sen ystävän/kaverin löytäisin?Puolisoni kuolema jätti minut yskin jo lähes vuosi sitten.Minä kun olen tällainen hiljainen ihminen.En nyt suorastaan pelkää vieraita ihmisiä, mutta lähes tulkoon melkein.Minustapa ei ole kapakkalinnuksi, enkä seurakunnankaan piiristä seuraa löytänyt.Olisi se hienoa, kun olisi joku, jonka kanssa voisi lähteä lenkille, shoppailemaan, höpötellä kaikenlaista jonninjoutavaa. Vaan kun ei ole.Joku, jolle voisi kertoa, että tänään on huono päivä, koko elämä tökkii, tai onpa tänään kiva päivä, mentäisiinkö jonnekin yhdessä.
Kohta joku vastaa tähän, että älä ruikuta, oma syysi, lähde ulos ihmisten seuraan. Totta, oma syynihän se onkin, mutta minkäs seepra raidoilleen mahtaa?
Anonyyminä kirjoitan ihan vain siksi, että en halua kuravettä suoraan silmilleni,Ilkeitä, "muita parempia" ihmisiä kun näiltäkin palstoilta löytyy, valitettavasti.
Meitä tällaisia hiljaisia, yskinäisiä eläjiä löytyy varmaan paljon, tuskin lienen ainoa.
Mikäpä neuvolsi?

Sivut

Kommentit (33)

Näitä palstoilla ei tietenkään anonyymisti voi keneenkään lähemmin
tutustua. Live-elämässäkään se ei ole ihan helppoa, jos ei sinulla miehesi
vielä eläessä ollut omia, henkilökohtaisia ystäviä, jos oli vain yhteisiä ns.
perheystäviä.
Itse olen myös aika hiljainen, en halua olla esillä...esiintyä.
Kapakat, tanssit eivät kiinnosta, mutta olen kuitenkin löytänyt samanhenkisiä
ystäviä erään yhdistyksen piiristä ja seurakunnassa voi myös löytää uusia
ystäviä vielä vanhemmallakin iällä. Ystäväpalvelussa ym. vapaaehtoistyössä.
Tietysti mukaan meneminen niihinkin vaatii sitä ensimmäisen askelen ottamista
... siitähän se matka alkaa.

- Emilia -

Tuolta ystäväpalstalta vain valitset henkilöitä jotka asuvat lähellä ja sitten kirjoitat heille. Ei se sen kummempaa ole. Moni vain etsii sieltä uutta naista tai miestä. Ehkä ystävän löytäminen on siten hankalampaa, mutta ei yrittäminen maksa mitään.

On hieman surullista että kaupungeissakin on niin paljon yksinäisiä ihmisiä. Minun sukuni on maalta, mutta asun pääkaupunkiseudulla. Hieman harmittaa kun ei ole lähellä mummoa jonka pihan voisi käydä kolaamassa näin talvella tai muuta vastaavaa. Tällainenkin olisi tärkeä osa jokaisen elämää. Tai ainakin tämmöiselle hyvän kotikasvatuksen saaneelle, reilulle ja avuliaalle keski-ikäiselle miehelle. :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hei anonyymi 12:19!
Ei millään pahalla, mutta vinkiksi.
Pääkaupungissa toimii sellainen vappaehtoisjärjestö kuin "Helsinki missio". Siinä saa antaa auttavan kätensä vanhuksille ja syrjäytyneille.
Poikani joka asuu Helsingissä on tässä toiminnassa mukana. Muistaakseni siihen ensin pitää käydä lyhyt kurssi.

SPR:n ystävätoiminta on toinen auttamiskanava.
Varmaan niitä on muitakin, en ole niistä perillä koska asun Keski-Suomessa.

Otahan rohkeasti nimimerkki ja tule tännä keslusteluun mukaan.Pieni askel kontaktia kerrallaan,ja ystävystyä voi netinkin kautta.
Täältäkin voit löytää ystäviä,livenä voi olla vaikeampaa.

Tuttu tunne,minä menin ekakertaa SPR:n ystäväkokoukseen.Ensiviikolla menen mukaan mummoja laulattamaan.Ja sitten ulkoiluttamaan kun säät sallii.Rohkeutta vaati lähteä tapaamaan ihmisiä kun ei ketään tuntenut...mutta ehkä se siitä.Pian olen vuoden minäkin yksin ollut.

Minä olen ollut nyt vuosi ja kaksi kuukautta yksin mieheni kuoleman jälkeen. Välillä on hyviä päiviä ja sitten niitä huonoja . varsinkin nyt kun olen sairaslomalla. Se että on vielä työelämässä auttaa, mutta nyt minulle on tulossa pitempi sairasloma leikkauksen takia ja jo nyt "pelottaa" miten silloin jaksaa. Minulla on kohtalo-toveri naapurissa, joka varmaan auttaa, mutta hänellä on paljon ystäviä enkä aina viitsi häntä häiritä. Nuoret on toisilla paikkakunnilla opiskelemassa. Minusta tuntuu, että vaikka olisi paljon ystäviä ympärillä niin kuitenkin sitä olisi yksin, koska sitä omaa puolisoa ei enää ole. Tämä on tämän päivän tunnelma ja huomenna voi olla taas toisin, toivotaan niin !

Kohtalotovereita kyllä löytyy, varsinkin meillä naisilla, mieheni kuolemasta tulee kesällä kaksi vuotta. Yksin on paljon aikaa vietettävänä. Se, että tuntee olevansa yksin vaikka seuraa on ympärillä, on surutyön yksi muoto. Oon käynyt kanssa ton vaiheen läpi ja se helpottaa ajan myötä. Koita jaksaa.

Hei kaikki anonyymit,
Jos voisi ajatella, ettei yksinäisyys ole aina huono asia. Ainakin siinä joutuu miettimään elämän perimmäisiä kysymyksiä aivan uudessa valossa. Tuo on kyllä totta, että seurassakin voi tuntea olevansa yksin tai itse asiassa silloin sitä vasta yksin onkin ja haluaa kenties poistua omiin oloihinsa. Kuitenkin elämä kantaa meitä niinäkin hetkinä, kun tuntuu, ettei valoa näy missään. Yritetään sinnitellä kukin tavallamme.
Terveisin Aluisa

Kiitos sinulle noista ajatuksistasi. Sinnitellään yhdessä, vaikka en tiedä Aluisa mikä sun tilanteesi on.

Niin,kyllä sitä on yksinäinen.Viikon kuluttua tulee vuosipäivä kun mieheni kuoli,tänään on hänen syntymäpäivä.Menen käymään haudalla.
Olenkin ajatellut että onko normaalia että tuntee yksinäisyyttä vaikka on ihmisiä ympärillä?Välillä tuntuu että erakoituu kun on enimmäkseen yksin,voikohan koskaan enää oikein iloita mistään?
Kaikki kyllä sanovat että aika parantaa,haluaisin uskoa siihen.
Terv.mummi62

Hei,
Elämän ja kuoleman majesteetti on aina arvaamaton, hänen miekkansa niittää satoaan silloin, kun hyväksi näkee.
Kyllä se niin on, että aika parantaa pahimmat haavat, mutta muistoja se ei vie, ne me kannamme mukanamme aina sinne viimeiselle portille saakka. Toivon mukaan siellä olemme sinut itsemme kanssa ja voimme levollisin mielin sulkea oven, joka ei enää koskaan aukea. Näin ollen yritetään iloita jokaisesta hetkestä, jonka vielä saamme kokea. Iloitetaan niistä arjen pienistä tuokioista, jotka meille on suotu.
Hyvää kevään odotusta kaikille toivottelee Aluisa

Minä olenkin täällä jossain "toitottanut" sitä, aviossa ollessa ystävien merkitystä.Että pidettäis yhteyttä parisuhteessa myös niistä rakkaista ystävistä.Ne kun saattaa unohtua siinä tiiviissä parisuhteessa.Silloin ,kun esim.kuolema toisen korjaa,niin ystävät ovat kultaakin kalliimpia.Näin olen itse yrittänyt muistaa.

Täällä on myös yksi samoista ongelmista kärsivä, jäin yksin kolme vuotta sitten mieheni kuoltua, olen hankkinut pienen koiran, mutta kyllä ihminen siitä huolimatta kaipaa ihmistä juttukaveriksi, mutta mistä sen kaverin saa ????

Lainaus:

Minä olen ollut nyt vuosi ja kaksi kuukautta yksin mieheni kuoleman jälkeen. Välillä on hyviä päiviä ja sitten niitä huonoja . varsinkin nyt kun olen sairaslomalla. Se että on vielä työelämässä auttaa, mutta nyt minulle on tulossa pitempi sairasloma leikkauksen takia ja jo nyt "pelottaa" miten silloin jaksaa. Minulla on kohtalo-toveri naapurissa, joka varmaan auttaa, mutta hänellä on paljon ystäviä enkä aina viitsi häntä häiritä. Nuoret on toisilla paikkakunnilla opiskelemassa. Minusta tuntuu, että vaikka olisi paljon ystäviä ympärillä niin kuitenkin sitä olisi yksin, koska sitä omaa puolisoa ei enää ole. Tämä on tämän päivän tunnelma ja huomenna voi olla taas toisin, toivotaan niin !

Näin kirjoitin tuolloin ja nyt on taas parempi olo. Olen ollut viikon töissä sairasloman jälkeen ja työkaverit ovat taas kerran nostaneet minut pois alakulosta. Olen saanut kehuja uudesta ulkonäöstäni, vaikken ole muuta tehnyt kuin hieman hiustyyliä muuttanut. Kummasti sekin omaa oloa kohentaa, joku jopa sanoi, että kyllä minut joku "kerää" parempaan talteen. Taitaa kuitenkin olla niin, että se vaatii kyllä muutakin kuin uuden hiustyylin. Olisi kiva lähteä johonkin, mutta yksin se ei ole kovin helppoa - ystäväni naapurissa ei ole sellainen että lähtisi esim. tanssimaan tms. En kyllä itsekään tällä risalla polvella oikein tanssimaan pysty - katsotaan sitten uuden polven kanssa!

Niin, aloittajan esittämä kysymys on hyvä ja sitä täällä itsekin aina silloin tällöin pohdiskelen. Pienellä paikkakunnalla kaikki tuntevat toisensa eikä juoruilujen kohteeksi kehtaa alistua. Kauemmaksi pitäisi lähteä mutta siinäpä se kun ravintolat ei kiehdo eikä tanssiminen, ehdottomasti ei tanssiminen ja kun kaikki tuntuvat olevan vain tamssikaveria vaille. Minä kaipaisin vain ihmistä arkeen, Ihmistä, johon voisi oppia luottamaan, jonka kanssa jakaa asioita, hyviä ja huonoja, joka hellisikin ja ottaisi hellyyttä vastaan, jolle voisi soittaa koska tahansa ja joka soittaisi ja kysyisi mitä sinulle kuuluu ja tarkoittaisi sitä ja tulisi mukana kauppaan, kantaisi kauppakassit ja joskus olisi vaikka kotona kun tulen töistä ja sanoisi jo kynnyksellä että kiva kun tulit, minä odotin sinua.

Sitäpä sitä kaikki pohjimmiltaan kaipaa-niin minäkin, mutta kuka minut täältä kotoa löytää, johonkin sitä on olisi uskaltauduttava. Mieluummin jonnekin kauemmas menisinkin, ettei heti lähde juorut liikkeelle, vaikka on se niinkin , että teki jotain tai oli tekemättä niin aina puhutaan, kun leskistä on kyse.

Miten niin ,kun leskistä on kyse?Ovatkos jotenkin erityis poruhkaa?Mielestäni samaan kategoriaan kuuluvat muutkin sinkut.Eronneet ja vanhat piiat.Vai kohdistetaankos katseet johonkin erityis ryhmään kovemmin..mielestäni ei.Kyllä sitä seurataan yksinäisten naisten touhuja paljon tiuhempaan,kun miesten.Miesten menot ja kapakka jutut,on niitä miesten touhuja.Mutta annas olla ,kun naiset tekee saman,niin jo huoran maineen saa.Kyllä se seuran haku on huomattavasti vaikeampaa naisilla,kuin miehillä.

No, minulla ei ole omakohtaista kokemusta muusta kuin leskenä olemisesta - siitä on kolmekymmentä vuotta kun viimeksi olen yksin ollut - niinpä en voi puhua toisten kokemuksista. Varmaan näin on, että yksinäisten naisten tekemisiä seurataan enemmän ja etenkin pienillä paikkakunnilla, jossa kaikki tuntee kaikki. Vaihdoin auton viime kesänä - olin ollut leskenä n. puoli vuotta - niin johan luultiin että kyllä sillä jo uusi kaveri on.

Olen eronnut naisihminen. Minua ei yhtään haittaa jos minusta ja minun tekemisistä joku viitsii puhua ja olla kiinnostunut niin puhukoon. Riittää kun itse tiedän mitä teen tai jätän tekemättä. Omasta mielestäni elän hyvin päivän valon kestävää elämää .Puhujilla on ilmeisesti aikaa seurata toisten elämää. Olen monessa toiminnassa mukana, olen saanut monenlaisia ystäviä kummastakin sukupuolesta. Jos joku laskee/seuraa ketä kodissani käy ja milloin, varmasti mene harhaan luuloissaan. Miten se sanonta kuuluikaan: Elä ja anna toistenkin elää. Älkää hyvät ihmiset välittäkö toisten puheista, eläkää omaa elämää.

Kyllä on niin rajallista tämä aika, vain 24 tuntia/vrk,
en halua tuhlata aikaani pohtimalla muitten ihmisten tekemisiä,
omat tekemiset kiinnostaa paljon enemmän :D

Leskeydyin 10 v. sitten ja nykyisin olen ihan jopa tyytyväinen yksinolooni.
En ole yksinäinen ja arvostan "yksityisyyttä", omaa ja muitten.

Juoruilu kenenkään yksityisasioista on minusta huonoa käytöstä.
Harmillista jos joillakin ei ole "omaa elämää",
vaan pitää etsiä sisältöä elämäänsä toisten kyttäämisestä ja juoruilusta...hukkaan menee hänen aikansa...

Kasvattaisi senkin aikaa
vaikkapa "juorua" ikkunalaudallaan,ihastuttava kasvi ;)

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat