70-luvun Mestarikokki Rahkapiirakka
70-luvun Mestarikokki Rahkapiirakka
klo 11:34 | 29.3.2012
Hei!
Keräsin 70-luvulla Mestarikokki-ruokaohjesarjaa ja nyt eräs käytetyimmistä resepteistä on kadonnut. Pääsiäiseksi olen leiponut aina Rahkapiirakkaa sarja16, ohje 45. Tein juuri piirakkaa muistinpohjalta, mutta ei siitä tullut sellaista kuin sen pitäisi olla. Löytyisikö keneltäkään?
Tuon ohjeen minäkin haluaisin. Uudet ohjeet ei niin kiinnosta. Perinteinen rahkapiirakka, NAM!
Eilein leivoin pullaa ja tein pullukoita jotka kohonneena painoin juomalasin pohjalla koloseksi ja siihen täytteen.
N.250 g rahkaa, desi kuohukermaa, rusinoita , vaniljasokeria, sokeria, kananmuna ja sitruunan mehua jonkin verran.
Tietysri rusinoita kourallinen tai kaksi.
Hyviä olivat, tätä oman käden ohjetta olen käyttänyt noin 40 vuotta aviossa ollessani.
Perinteinen rahkapiirakka sopii hyvin pääsiäiseen. Muistan kyllä tuon ruokaohjesarjan, jollakin sukulaisella oli sellainen. Itselläni ei sitä valitettavasti ole.
Seuraan mielenkiinnolla tätä viestiketjua, sillä haluaisin itsekin tuon ohjeen.
Aivan niin. Tämä on juuri se kunnon rahkapiirakka! Kiitos!
"Mummeli"
Hei anonyymi11.34
Minulla on kirjaohje vuodelta -75. siinä on pullataikinaan tehty piirakka. Täyte on: 2tkl rahkaa, 2dl kerma, 1½ sokeria, 2 munaa,1dl rusinoita, 2tl vaniliinisokeria, sitruunan mehu . nämä sekoitetaan ja levitetään kohonneelle levylle.
Minusta tämä on hyvää ja vanhanajan makuista.
pullantuoksuinen mummo
Minustakin pullataikinaan tehty rahkapiirakka on se oikea ;) Itse jätän rusinat pois, koska en tykkää niistä. Tänä vuonna en tee koko piirakkaa, kun karppaan ja siihen ei sovi nuo viljat. Mutta pasha on toinen pääsiäisherkkuni, taidan tehdä sitä
Tuo ohje on pakko saada. Toivottavasti joku löytää ohjeen.
Kuinkahan monella on vielä tätä Mestarikokin ruokaohjesarjaa?
Minulla on on tuota sarjaa, mutta ei kokonaan, ei löydy tuota rahkapiirakkaa.
No hyvänen aika, voihan sitä tehdä gluteenittomankin rahkapiirakan ...
http://karppaus.info/resepti/resepti.php?id=1409
Kyllä karppi sekä keliakia-ihminen haluaa myös herkutella rahkapiirakalla :)
Rahkapiirakkaa voi olla myös rahkapullan nimellä.
Minulla itselläni on kotikokki-sarjaa, mutta siinä ei ole rahkapiirakkaa.
N. 20 piirakkaa:
4 dl maitoa
vajaat 50 g hiivaa
½ tl suolaa
2 rkl sokeria
runs. 9 dl (n.540 g) vehnäjauhoja
sulatettua voita ja jauhoja uunipannuun
½ munaa voiteluun
Täyte: 1 tlk (250 g) rahkaa
2 dl kermaviiliä
3 rkl voisulaa
2 ½munaa
1 dl rusinoita
½ sitruunan raastettu kuori
1½ dl sokeria
1 1/2 rkl vaniljasokeria
Nostatettu, kaulittu taikina voidellulle ja jauhotetulle uunipannulle. Täyte päälle. Paista 225 asteisessa uunissa n. 20 min. Kun taikinan reunat ovat nousseet (n. 10 min. kuluttua) voitele ne vatkatulla munalla. Paloittele ennen tarjoilua.
( Suora referaatti Mestarikokki 16/45)
Ansuli
Kiitos kaikkien wanhanajan rahkapiirakan ystävien puolesta. Tuo on varmaan hyvää.
Mietin vain, eikö uunipannun jauhotuksen sijaan voisi käyttää leivinpaperia. Pohjasta tulisi siten vähemmän "pölisevää".
Suurkiitokset Ansuli!
Olin jo aivan varma, etten saa tätä ohjetta mistään. Leivonkin tätä heti huomenaamuna. Kokeilin jo muutaman piirakan tehdäkin, mutta olivat vain sinne päin, mutta seuraava onkin sitten se maailman paras. Kiitos sinulle!
Ihanaa,että etsijä löysi rahkapiirakan-ohjeen:)
Olipa hyvä, että tätä ohjetta etsittiin, niin minäkin sain tuon ohjeen. Leivoin tänä aamuna ja pitihän sitä maistaa sitten kylmänä. Kylläpä on taivaallista. Ihana tuoksu keittiössä.