Kommentit (4)

Vierailija

Mikä mahtaa olla siirapin tehtävä taikinassa? Sen voi korvata öljyllä. Sokeri voidaan vaihtaa rasvaan?

Vierailija

siirappi/sokeri osallistuu käymisprosessiin, jolla hiivataikina kohoaa ja saa ilmavuutta.....
Rasva ei aiheuta käymistä/kohoamista taikinassa.

Vierailija

Kohotettavien leivonnaisten salaisuus on hiivassa,
joka sokereita ravinnokseen käyttäen sitoo taikinaan kaasua,
jolloin taikina nousee ja leivonnaiset saavat huokoisen rakenteen.

Pieni sokerin tai siirapin lisäys taikinaan toimii hiivan ravintona ja nopeuttaa taikinan nostatusta,
mutta ei tee leivonnaisesta makeaa.
Hiiva käyttää pienen sokerimäärän kokonaan nostatuksen aikana.

Sokeria ei siis voi korvata leivonnassa millään rasvalla.
Sokerilla on oma tehtävä, johon rasva ei pysty.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat