Vierailija

Monenlaisia väitöskirjoja on tehty, mutta onko kukaan koonnut ja tutkinut millaisia ajatuksenpurkauksia nettisivuilla kirjoitetaan anonyymisti. Kun lueskelee esimerkiksi näitä sana on vapaa-palstan eri otsikoiden alla olevia kirjoitteluja niin herää kysymys kuinka monta eri henkilöä oikeasti palstoille kirjoittelee. Näistä lausahduksista saisi hyvän opuksen suomalaisten sisimmistä tunnemyrskyistä ja onnenhetkistä. Ja niitä kun sitten vielä hieman analysoisi, että mistä kumpuavat. Olisi varmaan suosittu teos! Innostuisikohan joku tunnettu filosofi tai psykologi tutkimaan ilmiötä? No, sivuja selatessakin saa kyllä välillä nauraa ja välillä huokailla.

Kommentit (4)

Tällaiset sivustot tarjoavat hyvän tilan keskustelulle. On vaan valitettavasti niin, että tätäkin mahdollisuutta jotkut käyttävät epäasiallisesti. Näillä ET –lehden keskustelusivuilla en ole törkeyksiä nähnyt (ehkä ne poistetaan), mutta esim. Suomi 24:ssä on paikoin sellaista tekstiä, ettei viitsi lukea. Ihmisiä haukutaan ja pilkataan jopa nimellä. Samaa näkyy joissakin blogeissa. Esim. politikkoja saa suorastaan uhata tappaa joutumatta siitä edesvastuuseen. En tiedä palveleeko sellainen täysin kasvoton ja nimetön avoimen mielipiteenilmaisun mahdollisuus oikeasti ketään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lainaus:

Ei sinne Suomi 24 sivustoille viitsi edes mennä. Ihan kamalaa keskustelua.

Tänään autoradiosta kuului hauska pätkä, taisi olla Alivaltiosihteeriä, jossa pohdittiin, onko netin keskustelupalstoilla ja blogeissa älyllistä elämää. Valitettavasti kuulin jutusta vain pienen pätkän, mutta taidettiin kuitenkin tulla kielteiseen johtopäätökseen.

Jos haluaa tutustua kansan syvien rivien henkiseen tilaan, kannattaa ehdottomasti tutustua suoli24 -kanavan ulosantiin.

Ei kai nyt ihan kirjaksi asti kannattaisi näitä kursia. En hankkisi sitä kirjaa, vaikka hauskoja juttuja täältä välillä löytääkin.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat