Vierailija

Pakostakin tässä tulee mieleen,että mikä ihmeen tarkoitus tällä kauheudella on ?Aivan uskomaton luonnon voima.Tulee elävästi mieleen kyllä v.2004 ja Tapanin päivä.Myös tuo paniikki ostaa Jodi tabletit Apteekeista loppuun.On ihmisillä kauhu skenaario kyllä olemassa.Onko kaikki maailmanlopun enteitä?

Sivut

Kommentit (45)

Japanihan on hyvin maanjäristysherkkää aluetta ja siellä opetetaan lapsia jo pienestä pitäen,miten toimitaan järistysten sattuessa.Japanissa on isommat rakennukset rakennettu "joustaviksi",eli kestämään tämän tästä tapahtuvia maan järähtelyjä.
On varoitusjärjestelmiä tsunamien varalta,eli kaikki on viety huippuunsa.
Mutta perjantaina näistä ei mikään riittänyt,kaiken lisäksi oli vielä vaara ydinvoimala katastrofista.
Olin kauhuissani, katselin lamaantuneena niitä uutiskuvia.Se inhimillinen hätä,mikä siellä on on valtava.
Kokonaisia kyliä on tuhoutunut,kymmeniä tuhansia ihmisiä on kateissa,ilmeisesti kuolonuhrien määrä kasvaa kymmeniin tuhansiin.
Ihminen on pieni luonnon suuressa näytelmässä,olen tämän lauseen jostakin lukenut ja perjantaina se kyllä piti paikkansa.
Tuli taas jälleen kerran myös mieleen se,että pieniä on murheet,joita me täällä valitamme,kun toisilla on on koko elämä kyseessä.
Olen surullinen japanilaisten puolesta ja olen rukoillut heidän puolestaan,että jäljelle jääneet kestäisivät suuressa surussaan.Voimia se vaatii ja jälleenrakennus vie vuosia,mutta kuten historiasta olemme lukeneet,aina sieltä kuitenkin noustaan.

Minua hämmästyttää se tyyneys, mikä heijastuu japanilaisista. Me täällä tulemme hysteerisiksi jo tv-kuvia katsellessa, ostamme joditabletit apteekeista ja ehkä tarvitsemme kriisiapuakin!!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lehdet kertoivat: Seismologit ennustavat,että Japaniin tulee vielä suurempi maanjäristys.kuin mitä nyt oli tämä perjantainen järistys.
Tulee vaan mieleen,että miltä tuntuu olla ja asua ikäänkuin "ruutitynnyrin" päällä joka hetki.
Vai siihenkö se japanilaisten tyyneys perustuukin,se mikä tulee on tullakseen,kohtaloaan ei voi muuttaa.

Niin näkyy tuo tyyneys olevan aivan uskomatonta.Ei voisi kuvitellakkaan Suomalaisista samaa.Mutta sen maan kansalaiset ovatkin aivan erityisiä.Minkä paineen alla nytkin elävät.Ei tietoa,mitä tapahtuu?Kauhu kuvia on tuollaiset kyllä,että herättää monenlaisia ajtuksia?Lähinnä ihmisen pienuudesta.

Järkyttävä onnettomuus taas jälleen kerran.
Eikä vieläkään ole pois suljettu,etteikö ydinonnettomuuden uhka olisi olemassa.
Muutama sata ihmistä on ainakin altistunut säteilylle.

Maanjäristyksiä on ollut aina ja tulee aina olemaan. Surullista nuo luonnon mullistukset. Mitään emme voi tehdä sille, että mannerlaatat liikkuvat. Luonnon lakiin on tyytyminen. Saamme olla kiitollisia, että asumme täällä Suomessa, ettei kaiken aikaa ole pelko maanjäristyksistä. Kyyneleet tulee silmiin tv:tä katsellessa, kun myötäelää japanilaisten surullista kohtaloa. Mieleen tulee myös Thaimaan tsunami, jolloin itsekin olin siellä lomamatkalla, tosin en onnekseni tsunamialueella. Maan suru oli valtava, silti thaimaalaiset jaksoivat hymyillä ja olla ystävällisiä. Ihailtavaa aasialaisessa kulttuurissa tuo tunteiden hallinta.

Aivan,"tuomion pasuunat" pysykööt lestissään.Tämä onnettomuus ei ole mikään rangaistus ihmiskunnalle,vaan täysin järjellä selitettävissä oleva asia.
Maanjäristyksiä on ollut tosiaan usein,mutta nykyään ne järistykset ovat vieläkin vaarallisempia,jos alueella on ydinvoimaloita,niinkuin nyt tässä Japanin järistyksessä on.

Lainaus:

Aivan,"tuomion pasuunat" pysykööt lestissään.Tämä onnettomuus ei ole mikään rangaistus ihmiskunnalle,vaan täysin järjellä selitettävissä oleva asia.
Maanjäristyksiä on ollut tosiaan usein,mutta nykyään ne järistykset ovat vieläkin vaarallisempia,jos alueella on ydinvoimaloita,niinkuin nyt tässä Japanin järistyksessä on.

Olen kanssasi samaa mieltä. Luonnonkatastrofeja on todellakin ollut aina. Maankuori on järkkynyt tulivuorenpurkausten ja mannerlaattojen liikahdusten vuoksi kautta historiansa. Turha tähän on vetää apokalyptista raamatuntulkintaa kuten jakeita viljelevä ystävämme >:/ tekee.
Jos on kiinnostusta tutustua katastrofien historiaan, voi tutkia vaikka tätä koostetta:

http://www.uusikaupunki.fi/~illaivo/luonnonkatastrofien_historiaa.htm

Yhtään maailmanloppua ei ole näidenkään seurauksena tullut.

Maapallo vaan on liikahtanut n. 5 metriä vinoon tuon Japanin maanjäristyksen voimasta, muttei maailman lopun meininki silti ole kyseessä eikä Jumalan rangaistukset. Meteorologit voi antaa järkeen käyvät selitykset tästä luonnon katastrofista.

Hirvittävä tragedia.Nyt alkaa tippumaan tietoja kuolleista,joita sattaa olla kymmeniä tuhansia.
Eloonjääneet ovat menettäneet kotinsa ja koko omaisuutensa.Sähköt ei toimi,vettä ja ruokaa ei ole.Kohta rupeaa taudit jylläämään,niinkuin aina tälläisissä tapauksissa.
Nyt jännitetään,rupeaako ydinvoimala vuotamaan ,vai ei ja tuleeko vielä mahdollisia jälkijäristyksiä.

Hurja kommentti,kun joku sanoi,että ei meitä pitäisi heilauttaa jos Japanilaisia kuolee.Eipä.Voi tuota itsekästä ajattelua.Ihmisiähän hekin ovat ja kyllä pitäisi heilauttaa ainakin miettimään asioita,jos tälläista tapahtuu.Tämä maailma on niin sekaisin,että ei sitä tiedä mikä onnettomuus se vielä meitäkin liikuttaa.Tosin eihän sille mitään mahda ,kun siellä on kauheus,mutta koskettaa se joka tapauksessa normi ihmistä.Ajatteppa ite!!

Kaupassa kuultua: "Hienostorouva" keskusteli suureen ääneen,että ei hän tuota Japanin tilannetta pidä minään,koska se oli luonnon aiheuttama katastrofi,se oli tullakseen ja sillä siisti.
Ennemmin hän ajattelee ja säälii Libyalaisia,koska siellä oleva sota on ihmisen aikaansaannosta!
Minä en voi ymmärtää,että joku näin ajattelee.Eikö se ihmisen hätä ole samanlainen,riippumatta siitä,kuka tai mikä sen aiheuttaa?
Monet siitä jonosta siirtyivät viereiselle kassalle.Rouva jäi kinastelemaan siihen erään mies-asikkaan kanssa.
Kuulin vielä lähtiessäni,kun mies sanoi sille naiselle,että älä puhu potaskaa.Sinne he jäivät kinaamaan,kun muut lähtivät pois.

Nyt on paljon hörhöjä liikkeellä. Japanin tilanne aiheuttaa ahdistusta. Eräskin nainen kiljui myymälässä, että pitää sulkea myymälä, koska ydinsäteilyä pääse ovista, kun ihmiset ramppaavat sisään myymälään.

Mielenterveyspotilaat unohtavat lääkkeensä syömättä, kun napsivat niiden sijaan apteekista hamstraamiaan jodipilleireitä.

Taas huonompia uutisia Japanista.Kuinkahan kauan jatkuu??Tuntuu ,että kuinka yleensä tuollaisesta selviää?Rojua,kaaosta,sekasortoa..mutta niinhän oli samanlaista Thaimaassakin 2004.Jälleen rakensivat ja eipä ole juur merkkejä mitään enää.Lähinnä sydäntä riipoo tuo omaisten tuska,kun etsivät läheisiään.Varmaan tosi avuttomalta tuntuu.Aina kun on pieniä toiveita,että jospa heidän omaisten kohdalla olisikin ihme pelastuminen.Ainakin itse näin tuntisi.Mutta kaiken voi vain tosiaan kuvitella.Voimia heille etsiville!

”On syytä pelätä, että ilmastonmuutoksesta johtuvien epätavallisten tapahtumien vaikutukset ovat vastaisuudessa entistä vakavampia.
Tämä merkitsee sitä, että meidän on varauduttava uudenlaisiin ilmastoriskeihin ja suurempiin menetyksiin. – – Koska vaaran ennakoiminen on järkevää, meidän kannattaa valmistautua suuriin muutoksiin.”
(Topics Geo—Annual Review: Natural Catastrophes 2003)

Japanilaisethan ovat varautuneet rakentamalla suht järistyksenkestäviä taloja..
Odotettavissa oleva Tokion maanjäristys mietityttää..
-itse en ainakaan sinne turistiksi lähtisi, enkä työtehtäviinkään.
-enkä San Fransiscoon.
Siellä kuulema käytetään paljon unilääkkeitä ja rauhoittavia...
odotellen järistyksiä..
Minä en uskaltaisi unilääkkeitä syödä:
miten sitä vaaratilanteessa pääsee unilääketokkurassa rakennuksesta uloskaan ?

Tunnen surua ajatellessani kaikkia luonnonkatastrofien uhreja ja heidän omaisiaan....
on tosi tuskallista odotella omaisista tietoja...
Jaksamista heille kaikille...

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat