Vierailija

Aivoja voi jumpata tehokkaasti fyysisillä harjoituksilla. Ristikäynti aktivoi molemmat aivopuoliskot toimimaan. Pöllö-harjoitus puolestaan virkistää muistia.
Toimintaterapeutti ja aivojumppakouluttaja Satu Linnamon mukaan liike hyvin luonnollinen tapa tehostaa aivojen toimintaa.
- Aivojumpan avulla ihminen pystyy itse tehostamaan omaa oppimiskykyään, hän sanoo.
Kun lihakset vetreytyvät ja hengitys tasaantuu, tehostuu myös kehon hapensaanti. Virkeämpi olo rauhoittaa, auttaa keskittymään sekä selkeyttää ajatuksia. Tämän vuoksi aivojumppa voi myös helpottaa esimerkiksi lukemista, kirjoittamista ja asioiden muistamista. Harjoitukset myös rentouttavat ja auttavat parantamaan kehon koordinaatiota.
Aivojumppa on menetelmä, jota kaikki voivat käyttää. Se sopii niin lapsille, työikäisille kuin ikäihmisillekin. Aivojumpan kehitti tohtori Paul Dennison 1970-luvulla. Dennison työskenteli aikuisten ja lasten kanssa, jotka kärsivät oppimisvaikeuksista.
Ristikäynti ja pöllö virittävät havainnoimaan
Yksi aivojumpan perusliikkeistä on ristikäynti. Harjoituksessa kävellään paikallaan ja taputetaan vuorotahtiin kädellä vastakkaista polvea.
- Liikkeellä pystymme aktivoimaan kehomme molemmat puolet toimimaan yhtä aikaa, Linnamo havainnollistaa.
http://www.yle.fi/alueet/keski-suomi/2011/03/pollo_teroittaa_aivot_24341...

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat