Testissä grillimakkarauutuudet

Et-lehden toimitus testasi kesän grillattavat makkarat. Muutama yllättävän hyvä maku löytyikin, ja ilahduttavasti myös vähärasvaisia makkaroit.Lue koko juttu

Testissä grillimakkarauutuudet

Kommentit (6)

Ainakin itse olen todennut että makkara menee pilalle,jos siihen laitetaan liikaa lihaa! Vasta eilen erehdyin ostamaan grillimakkaraa jossa oli kotimaisen lihan pitoisuus jotain yli 80% ja tiesin jo maistamatta että nyt on hyvä "kasvisruoka" menty pilaamaan. Mutta makuasioistahan ei sovi kiistellä,mutta voi kyllä keskustella.

Onhan niitä sellaisiakin grillimakkaroita, joissa ei ole lihaa käytetty ollenkaan.
Jokaiselle löytyy varmastikin sopivia vaihtoehtoja.

Osa grillimakkaroista ei sisällä lainkaan lihaa, paljastaa Kuluttajaliiton tekemä vertailu. Se tutki 39 makkaran lihapitoisuudet ja vertaili myös, missä on eniten ja missä vähiten rasvaa, tyydyttynyttä rasvaa ja suolaa.Täysin lihattomia makkaroita oli kaksi ja lisäksi kahdessa muussa makkarassa lihaa oli vain nimeksi eli 4–5 prosenttia.Lihattomat makkarat olivat HK Metrilenkki ja HK Kevyt Broilerilenkki.Vain nimeksi lihaa eli 4 prosenttia oli Atria Kevyt Punainen Lenkki -makkarassa ja HK Sininen Kevyt -makkarassa (5 prosenttia).Muita kohtuullisen vähän lihaa sisältäviä makkaroita olivat Atria Uunilenkki (8 prosenttia), HK Camping Juusto ja HK Uunilenkki (10 prosenttia), Pirkka Grillimakkara (11 prosenttia) ja X-tra Grilimakkara (11 prosenttia).Muiden makkaroiden lihapitoisuus vaihteli 39 prosentista 87 prosenttiin. Yli 70 prosenttia lihaa oli 13 makkarassa.
(lähde: taloussanomat)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Yäk sellaiset makkarat missä on lihakökkäreitä sisällä, tai onko ne nyt lihaa vai mitä jänteitä lie.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat