Vierailija

Hei,
onko muita lehden lukijoita lähdössä kävelemään pyhiinvaellusreittiä Camino Francesia ensi heinäkuussa?
Lähden kohti Barcelonaa 30.6. ja olisi mukava tietää, jos jonku toinenkin olisi siellä samaan aikaan?

Sivut

Kommentit (24)

Olen lukenut lehdistä juttuja tuosta vaelluksesta ja ihmiset tuntuvat olleen tyytyväisiä siihen.
Kuinka pitkä matka se olikaan?Oliko se vielä jaettu useammalle päivälle?
Tuollainen reissu olisi mukava tehdä hyvällä porukalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lainaus:
Anonyymi 22.03. 20:31
Olen lukenut lehdistä juttuja tuosta vaelluksesta ja ihmiset tuntuvat olleen tyytyväisiä siihen.
Kuinka pitkä matka se olikaan?Oliko se vielä jaettu useammalle päivälle?
Tuollainen reissu olisi mukava tehdä hyvällä porukalla.

http://www.lomalinja.com/mo_camino_frances_ranskalainen_tie
Matka on pitkä ja jaettu monelle päivälle.

PYHIINVAELLUS SANTIAGO DE COMPOSTELAAN

"Uutinen levisi kulovalkean tavoin koko Eurooppaan. Apostoli Jaakobin hauta oli löydetty Santiago de Compostelan kaupungista Espanjasta. Elettiin 800-lukua ja uutinen sai ihmiset liikkeelle. Santiago de Compostelasta tuli merkittävä pyhiinvaelluskohde Rooman ja Jerusalemin rinnalle. Kaupunkiin saavuttiin monelta suunnalta ja monet noista reiteistä ovat yhä olemassa."

No niin, alkuperäinen Anonyymi vastaa, (löydettyään tunnuksensa):
Matka, jota itse olen lähdössä tarpomaan on n. 400 kilometriä, Ranskan rajalta Roncesvallesista Leóniin. Aikaa olen varannut kesälomani eli lähes kuukauden, kävelemiseen n. 20 päivää. 15-25 kilometriä päivässä. Jos joku kiinnostuu aiheesta, tai on jo päättänyt lähteä, niin olisi mukava tutustua etukäteen. Kyseessä on omatoimimatka, "reppureissu" eli en majoitu hotellissa eikä bussi vie tavaroita eteenpäin. Varmasti valmismatkakin on kyllä antoisa.

Hei Virve ! Oletko jo päättänyt matkasi ajankohdan? Alotin oman reissuni SJPDP:sta viime vuonna vappuna ja nyt olisi tarkoitus jatkaa. Omaa lähtöpäivääni en ole vielä päättänyt, mutta keskikesä tuntuu liian kuumalta. Onko sinulla esim mahdollista lähteä jo toukokuussa?

Hei anonyymi. Olen matkalle lähdössä tosiaan heinäkuussa ja matkavalmisteluissa jo varsin pitkällä. Lennän Barcelonaan 30.6. ja sitten eteenpäin. Kuumaa tulee olemaan, jos ei sitten satu satamaan, mutta lyhyet päivämatkat varmasti onnistuu siltikin. Olisi kiva kuulla viimevuotisesta matkastasi enemmän ja tulevastakin. Laita halutessasi sähköpostia minulle.
T. Virve

Viime keväänä kuljin Vihreän tien:Lähdin liikkeelle Bilbaosta.Matka aikas raskas pitkien nousujen takia,mutta kannatti.Huhtikuussa oli lämmintä +2-+21astetta.Yhtenä päivänä tyli rakeita taivaan täydeltä,mutta kunnon sadeviitta mukaan niin selviää siittäkin.Santiagossa kuulemma sataa aina,mutta minulle se näytti kauniit kasvonsa. Vihreä tie on hiljaisempi,kuin muut reiti,jos haluaa rauhaa niin sieltä sitä löytyy.

Tuon Caminon hyviä puolia onkin, että on monta eri reittiä mitä kulkea. Kävelin viime lokakuussa ryhmässä Leonista Santiagoon, ja palaan nyt kävelemään reitin alkuosan yksin. Koska olen aika vihreä "vaeltajana", valitsin nyt juuri ranskalaisen reitin, koska se on aikas helppo, majoituksia tiheään ja paljon ihmisiä, ei pääse helpolla eksymään. Kun kokemusta taas tästäkin karttuu niin toivottavasti myöhemmin sitten uskallan jo muille reiteille. Yksin kulkeminen kun ei ole minulle ongelma vaan jopa nautin siitä. Keväällä ja syksyllähän reissu tosiaan kannattaisi tehdä, heinäkuu vaan sattuu olemaan kesälomakuukauteni tänä vuonna. Mukavaa reissua sinulle Anonyymi! Virve

Onko kukaan ollut täällä? Tuossa otsikossa luki,että heinäkuussa.Onko se nyt parasta-aikaa? Kuka tietää päivämäärän?

Fst-kanavalta on alkanut jokin ohjelma,koskien juuri tätä patikointia.Aikoja en tiedä,pitää seurata TV-ohjelmista.

Ohjaaja Peter Luttge käveli läpi maailman tunnetuimman pyhiinvaellusreitin ja teki matkasta neliosaisen dokumenttielokuvan vuonna 2009.

Apostolikyyti-pyhiinvaellusmatka. Yle FST5 lauantaisin.Ensimmäinen osa oli 16.7. klo 21.00.

Pyhiinvaellusreitti alkaa Espanjan Roncesvallesista,läheltä Ranskan rajaa ja päättyy maan luoteisosaan,Santiago de Compostelaan,jonka katedraali on pyhiinvaeltajien määränpää.

Lainaus:

Hei,
onko muita lehden lukijoita lähdössä kävelemään pyhiinvaellusreittiä Camino Francesia ensi heinäkuussa?
Lähden kohti Barcelonaa 30.6. ja olisi mukava tietää, jos jonku toinenkin olisi siellä samaan aikaan?

Kertoisitko vähän matkastasi, millainen oli?

Olisko Teeman sarja uusinta 2-3 vuotta sitten vaeltaneen suomalaisryhmän kokemuksista ? Lukuvinkki Compostela -kirjojen lisäksi; Rene Gothoni:Tuntematon pyhiinvaeltaja

Kiitos vinkistä. Olenkin lukenut jo vinon pinon Compostela -kirjoja ja katsonut tv -ohjelmia. Pitää näin virtuaalisesti tehdä matkoja kun fysiikka on niin huono että enää ei voi kulkea kuin "kaivolta kotiin".

Reissuhan meni hienosti ja kuten suunnittelinkin, eli ei tullut mitään mutkia matkaan. Ensimmäisenä päivänä 2 lentoa (Helsinki-Baracelona-Pamplona) ja puolitoistatuntinen bussimatka sujuivat hyvin ja pääsin kävelemään jo seuraavana päivänä.

Kävelin Pyreneiden juurelta Roncesvallesin pienestä kylästä Leonin suurkaupunkiin 22 päivässä, reilun 400 kilometriä. Välillä vietin 2 päivää Pamplonan ja Burgosin kaupungeissa turistina tutustuen kirkkoihin ja museoihin ja lepuutin jalkojani.

Pamplonassa olin juuri ennen kuin kuuluisat härkäjuoksut alkoivat. Koko kaupunki oli jo sonnustautunut San Fermin juhliin. Meteliä ja kaikkea tapahtumaa riitti vaikka kuinka paljon - vain härät puuttuivat kaduilta, minun onneksi. Sen sijaa kaupungin katuja juoksivat kilpaa sekä lapset että aikuiset – eli joku juoksukilpailu oli menossa kuitenkin. Seuraavan viikon Espanjan televisiossa ei juuri muuta näytettykään kuin näitä härkäjuoksuja – aamusta iltaan.

Kävelystä sain muutaman rakon varpaisiin ja molempien kantapäiden ulkoreunoihin, mutta muutoin ei vahinkoja sattunut. Monelle kävelijälle tuli erilaisia vaivoja ja usein vain siksi, että he kävelivät liian pitkiä matkoja omaan kuntoonsa tai jalkoihinsa nähden. Maltti on valttia kävellessäkin – ja sopivat kengät. Jotkut kävelivät sandaaleissa, toiset lenkkareissa ja kuten minä, vaelluskengissä. Heinäkuun päivät ovat kuumia, mutta vuoristossa varhaiset aamut, yöt ja illat olivat aika viileitä, joten pitkähihaisille ja punttisille vaatteille oli tarvetta. Sadetta tuli kolmeen viikkoon yhtenä iltapäivänä ja seuraavana aamuna, joten sadeviitallekkin oli käyttöä.

Olin reissussa yksin, mutta ei minulla yksinäistä ehtinyt tulemaan, sen verran paljon kävelijöitä reitillä on kesäaikaan. Joku voisi sanoa, että ruuhkaksi asti, mutta mielestäni alkupää reitistä ei ollut ollenkaan ruuhkainen. Toisia suomalaisia en tavannut koko reissun, eli kolmen viikon aikana. Viikon kuljin yhdessä skotlantilaisen ja romanialaisen naisen kanssa sekä päivät että illat, kunnes heidän oli kiirehdittävä omille retkilleen. Toinen ihastui mukanani olleeseen Muumi avaimenperään niin, että lahjoitin hänelle sen kotiin vietäväksi. Toinen hyppäsi bussiin osaksi matkaa, jatkaakseen taas sitten kävelyä ja toinen käveli pitempiä päivämatkoja kuin minä, molemmilla kun loma alkoi käymään vähiin.

Minulla oli kosolti aikaa, joten pystyin kävelemään päivittäin lyhyempiä pätkiä kuin he. Kävelin keskimäärin 20-25 kilometriä päivässä. Reppu selässä maastosta riippuen kuljin n. 4 kilometriä tunnissa ja pysähdyin syömään ja juomaan vähintään 2 kertaa matkan aikana, joten kävelypäivä oli keskimäärin 6-8 tunnin pituinen. Välillä mutustelin omia eväitä, (leipää, hedelmiä) välillä istuin paikalliseen baariin maitokahville ja tortillalle, eli syömään perunamunakasta.

Tykkään kulkea reppu selässä ja kävellä vuoristossa, metsissä ja jokien rannoilla, sen tämä 2 reissua on minulle vahvistanut. Tykkäsin kyllä mesetastakin (eli tasaisesta maastosta) niin kauan, kuin siellä oli viiniviljelystä ja oliviipuu"metsiä", mutta pari päivää pelkkää viljapeltoa ilman varjon häivääkään kyllä alkoi jo kyllästyttämään ja ottamaan voimille. Heinäkuussa oli menossa puintiaika ja välillä sai tosissaan väistellä leikkuupuimureita ja traktoreja ja rekkoja kapeilla teillä. En ole Pohjanmaan lakeuksilla käynyt, mutta ymmärtääkseni siellä on yhtä aakeaa ja laakeaa kuten kuuluisalla mesetallakin.

Parasta reissussa oli kuitenkin vain kavellä, ihailla maisemia, nauttia olostaan, hiljentyä ja karistaa hetkeksi työstressi ja kotiajatukset pois päästä. Pitkiä matkoja sain kulkea yksin ja hiljaisuudessa ja omissa ajatuksissani minkään häiritsemättä. Tapasin paljon ihmisiä ympäri maailmaa ja kaikki he olivat mukavia ja välillä jopa yli ystävällisiä, joten olin kyllä hyvässä turvassa siellä, vaikka en espanjaa osaakaan. Harva espanjalainen osaa myöskään englantia, mutta toimeen tultiin elekielellä.

Ylen areenalla on tosiaan katsottavana Löytöretki tv-sarja, jota suosittelen lämpimästi katsomaan http://areena.yle.fi/video/1313073044244 . Itse olen herkistynyt näiden kävelijöiden henkilökohtaisten avautumisten ääressä useasti.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat